מה שנכון נכון כתב:
ודין גרמא איסורן לדורות, וצע"ג.
שייף נפיק כתב:מה שנכון נכון כתב:
ודין גרמא איסורן לדורות, וצע"ג.
שייף נפיק כתב:אינני מורה דרך לרבים אבל אכתוב הנראה לדעתי.
אמנם כל מקום לפי המנהג, ואמרו חז"ל אל תהי עומד בין וכו', בעיירת מכורתי אופקים היה המנהג נפוץ, והיה אחד מהת"ח שהגר"ח קמיל זצ"ל היה אוהב להגיד שהוא מגדולי הדור!.. שהיה נוסע באופניים, והגר"ח עמד בתוקף עד שהצליח 'להוריד' אותו מזה בטענת כבוד התורה, מ"מ שם הדבר נפוץ ותועלתי במיוחד.
אני אישית נצרכתי לאופניים חשמליות כדי להגיע למקום למודים מרוחק, הרבה אברכים באו להודות לי שאני 'מכניס' את זה, כי הם מתביישים וכך יקל להם.
בא נחשוב, מה ההבדל בין רכב / אופנוע (שגם נכנס פה ושם אצל אברכים) לאופניים, וכי בגלל שאופניים הוא דבר שיש גם לילדים? תכלס' יש בהם תועלת עצומה, ניצול הזמן מאין כמותו, ניקח לדוגמא, כל ירושלמי שיכול לסדר משהו בעיריה / קינג גורג' ויכול לחזור תוך עשר דקות לסנהדריה וכדו' מבין את התועלת העצומה שיכול להפיק מאשר להטלטל שעות באוטובוסים מלאי פריצות.
זה דוגמא לסטיגמה חסרת פשר שנקבעה בלבות רבים. ואולי הזמן (והשכל הישר...) יעשו את שלהם.
גביר כתב:[quoteלמעשה , בפרט בשנים האחרונות עם החידוש של אופניים חשמליות, אני רואה הרבה אברכים, אפילו חשובות , רוכבי אופניים.
עובדיה חן כתב:...ד"א בתפרח הרב פילץ אוסר בכל תוקף לאנשי המקום לנוע באופניים.
פלגינן כתב:עובדיה חן כתב:...ד"א בתפרח הרב פילץ אוסר בכל תוקף לאנשי המקום לנוע באופניים.
שמעתי פעם שבקיבוץ של כבוד הרב אסור גם למכור בחנות המכולת מסטיק או ארטיקים יקרים מעל כך וכך שקלים. הלא כן?!
עקביה כתב:מאי משמע שהרב פילץ אוסר רכיבת אופניים בתפרח?
הוא מושל המושב, או ראש הסנהדרין שם?
מתמיד עצום כתב:ומהו ת"ח, כתב בש"ך או ט"ז (אינני זוכר איזה) דהוא מי שיודע רוב הש"ס בעיון. אני לא יודע אם יש אפילו 100 אנשים כאלו בכל ארץ ישראל.
חיימשה כתב:מה דעתכם על זה? לענ"ד זה פיתרון אופטימלי לאברך. קטן, מכובד, ללא ביורוקרטיה וללא דלק. מוגן מגשם. מה צריך עוד?
עובדיה חן כתב:חיימשה כתב:מה דעתכם על זה? לענ"ד זה פיתרון אופטימלי לאברך. קטן, מכובד, ללא ביורוקרטיה וללא דלק. מוגן מגשם. מה צריך עוד?
לא צריך רשיון?
עובדיה חן כתב:חיימשה כתב:מה דעתכם על זה? לענ"ד זה פיתרון אופטימלי לאברך. קטן, מכובד, ללא ביורוקרטיה וללא דלק. מוגן מגשם. מה צריך עוד?
לא צריך רשיון?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 107 אורחים