דרומי כתב:השאלה הגדולה היא באמת מה גדרה ותפקידה של 'ישיבה'.
בדורות עברו היה ברור ש'ישיבה' באה ללמד ולהקנות דעת וכו' בשיטה מסויימת, ולכאורה פשוט שבכהאי גוונא אין טעם להחזיק תלמיד שלא עולה בקנה אחד עם מטרת הישיבה. כשם שבעל עסק לא יחזיק בעסקו עובד שאינו עושה מאומה.
אולם בדור האחרון נראה שבמדה מסויימת התקבלה ה'ישיבה' כמקום שיש לו גם תפקיד של 'סור מרע', כלומר: לשמור על התלמיד בשנותיו הצעירות במקום מוגן ובמסגרת הולמת, שלא ילך לרעות בשדות זרים. ועד כדי כך שגם לבנות התקינו מסגרת דומה, כדי לשמור עליהן בשנים קריטיות אלו. אם מקבלים הסתכלות זו הרי שיש להסתכל אחרת על הענין, וזו כנראה דעת גדולי ישראל בדורנו, לפחות רובם
יעלה כתב:לפני שדנים מה ההיתר צריך קודם כל לדעת מה האיסור.
יש למישהו הגדרות הלכתיות ברורות בענין ?
למה שראש ישיבה לא יוכל לעשות בישיבתו כבביתו ?
מכון חכמי ספרד כתב:בשבוע שעבר טיפלתי בבחור שנזרק, שמעו את דבר ראש הישיבה:
"אחרי קרוב לעשרים שיחות עם הבחור, האמן לי שרובן מתועדות אצלי, אני רואה שאין מקום שיש לי השפעה עליו. זה כמו צינור חלול עם סתימה. ניסיתי בכל דרך לשחרר את הסתימה הזו, והיא לא משתחררת. אז תגיד לי, מה אני יכול להועיל לו, ומה הישיבה הזו תועיל לו? אכסניה אני לא".
חוקרנוביץ כתב:יעלה כתב:לפני שדנים מה ההיתר צריך קודם כל לדעת מה האיסור.
ראה מש"כ החזון איש לעיל וגדולי ישראל שהתייחסות לזה כמו דיני נפשות,ואנו יודעים דיני נפשות צריך סנהדרין. ואתה שואל למה לא?
אפשר להתפלץ מהשאלה שלך.
יעלה כתב:חוקרנוביץ כתב:יעלה כתב:לפני שדנים מה ההיתר צריך קודם כל לדעת מה האיסור.
ראה מש"כ החזון איש לעיל וגדולי ישראל שהתייחסות לזה כמו דיני נפשות,ואנו יודעים דיני נפשות צריך סנהדרין. ואתה שואל למה לא?
אפשר להתפלץ מהשאלה שלך.
קודם כל מסיפורים אי אפשר לפסוק הלכות, ואם כל כך פשוט אצלך שאסור, אדרבא תביא הסבר הלכתי ברור שאוכל להבין מה בסיס האיסור,
אין לי שום עניין להרגיז אף אחד, אני פשוט רוצה לחדד אצלי דבר זה.
מכון חכמי ספרד כתב:פעם אמר לי גאב"ד אונגוואר זצ"ל (כששהה בבית טובי העיר) חילוק מעניין בין ראש ישיבה סתם לבין ראש ישיבה שמקבל תרומות משום היותו אדם גדול, והתורם נותן לאותו אדם גדול, דאז הישיבה הופכת לסוג של ממונו הפרטי.
אלו דבריו על קצה המזלג, והוסיף עוד הרבה הגדרות בעניין.
מכון חכמי ספרד כתב:פעם אמר לי גאב"ד אונגוואר זצ"ל (כששהה בבית טובי העיר) חילוק מעניין בין ראש ישיבה סתם לבין ראש ישיבה שמקבל תרומות משום היותו אדם גדול, והתורם נותן לאותו אדם גדול, דאז הישיבה הופכת לסוג של ממונו הפרטי.
אש משמים כתב:אמר לי ראש ישיבה אחד כשהקשתי את השאלה הזאת א. זה מאוד קשה להתמודד עם הבעיות הקיימות ובפרט המתחדשות בכל יום ומה גם שהם אינם יודעים בדיוק האם כבר קילקל עוד בחור או מה בדיוק מצבו ולאן עוד יכול המצב לרדת. ב. אחריות הבחור גם על שאר בחורי הישיבה והם יכולים לבוא ולהסביר בדיוק את הבעיות ומי המקלקל ומי המתקלקל. ג. שאכן קשה לו לישון בלילה...
חוקרנוביץ כתב:אש משמים כתב:אמר לי ראש ישיבה אחד כשהקשתי את השאלה הזאת א. זה מאוד קשה להתמודד עם הבעיות הקיימות ובפרט המתחדשות בכל יום ומה גם שהם אינם יודעים בדיוק האם כבר קילקל עוד בחור או מה בדיוק מצבו ולאן עוד יכול המצב לרדת. ב. אחריות הבחור גם על שאר בחורי הישיבה והם יכולים לבוא ולהסביר בדיוק את הבעיות ומי המקלקל ומי המתקלקל. ג. שאכן קשה לו לישון בלילה...
אם הוא לא יודע להתמודד שיתפטר
חוקרנוביץ כתב:אש משמים כתב:אמר לי ראש ישיבה אחד כשהקשתי את השאלה הזאת א. זה מאוד קשה להתמודד עם הבעיות הקיימות ובפרט המתחדשות בכל יום ומה גם שהם אינם יודעים בדיוק האם כבר קילקל עוד בחור או מה בדיוק מצבו ולאן עוד יכול המצב לרדת. ב. אחריות הבחור גם על שאר בחורי הישיבה והם יכולים לבוא ולהסביר בדיוק את הבעיות ומי המקלקל ומי המתקלקל. ג. שאכן קשה לו לישון בלילה...
אם הוא לא יודע להתמודד שיתפטר
אש משמים כתב:התכוונתי שראש הישיבה לא יודע מה הולך ומה מצב הבחורים בדיוק (וכשלא יודעים הדמיון גם פעיל יותר).
עזריאל ברגר כתב:אש משמים כתב:התכוונתי שראש הישיבה לא יודע מה הולך ומה מצב הבחורים בדיוק (וכשלא יודעים הדמיון גם פעיל יותר).
אז שיקיים "תלמיד שגלה מגלין רבו עמו" כנ"ל, ויתפטר כדי לטפל בתלמיד הזה...
מכון חכמי ספרד כתב:בשבוע שעבר טיפלתי בבחור שנזרק, שמעו את דבר ראש הישיבה:
"אחרי קרוב לעשרים שיחות עם הבחור, האמן לי שרובן מתועדות אצלי, אני רואה שאין מקום שיש לי השפעה עליו. זה כמו צינור חלול עם סתימה. ניסיתי בכל דרך לשחרר את הסתימה הזו, והיא לא משתחררת. אז תגיד לי, מה אני יכול להועיל לו, ומה הישיבה הזו תועיל לו? אכסניה אני לא".
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 107 אורחים