ישעיהו לוריא כתב:אנקדוטה נאה : כשהאמרי חיים לא אמר תחנון ביום העצמאות[u][/u] האדמו"ר החדש (ר"י) מויזניץ נולד ב ה' אייר תש"ה . בבר המצווה שלו בשנת תשי"ח (1958) לא אמרו תחנון בבית המדרש, אבל האדמו"ר האמרי חיים הורה בחיוך לומר את מזמור למנצח שלפני ובא לציון. "כדי שלא יאמרו בויזניץ אין אומרים הלל ביום העצמאות". כך סיפר השנה האדמו"ר שליט"א מויזניץ בצפת.
דרומי כתב:הערה קטנה:
הוזכרו כאן כמה רבנים גדולים שכן נקטו לומר הלל.
רבנים אלו חיו לפני עשרות שנים, כאשר היה עוד נראה שאכן הולכת לצמוח פה אתחלתא דגאולה. אולם בימינו, לאחר אירועים שונים שהוכיחו כי 'אין לנו על מי להישען על אבינו שבשמים', והבולט ביניהם הוא גירוש יהודי חוף עזה וכו' - רבים מאלו שכן היו אומרים הלל שינו את דעתם, וממילא לא נשאר על מי לסמוך.
איש גלילי כתב:ישעיהו לוריא כתב:אנקדוטה נאה : כשהאמרי חיים לא אמר תחנון ביום העצמאות[u][/u] האדמו"ר החדש (ר"י) מויזניץ נולד ב ה' אייר תש"ה . בבר המצווה שלו בשנת תשי"ח (1958) לא אמרו תחנון בבית המדרש, אבל האדמו"ר האמרי חיים הורה בחיוך לומר את מזמור למנצח שלפני ובא לציון. "כדי שלא יאמרו בויזניץ אין אומרים הלל ביום העצמאות". כך סיפר השנה האדמו"ר שליט"א מויזניץ בצפת.
סיפור מוזר מאד, ולא שמעתיו עד הנה (אולי הוא אמר את זה בצפת, ולא שמעתי? וגם לא מהחברים שכן שמעו? למי שלא הבין, אני יושב בצפת, ובכל פעם כשאדמו"ר מוהר"י מגיע - אני עולה אליו).
מספר תיקונים:
א. אדמו"ר מוהר"י נולד בו' אייר תש"ה ולא בה'.
ב. חגיגת הבר מצוה הוקדמה לליל ששי ה' אייר, מפני שהבר מצוה עצמה חלה בשב"ק.
ג. חידוש הוא בעיני שלא אמרו תחנון בגלל 'חגיגת הבר מצוה', אבל גם אם כן הוא - לא היה שום צד לדלג על 'למנצח'!
מ"מ ברור שבויז'ניץ אמרו תמיד תחנון בה' אייר...
הרואה כתב:היחיד שאני מכיר שנוהג לומר הלל בה' באייר הוא דווקא חרדי. המזרוחניקעס אומרים בד' או בו', ופעם ב10 שנים בה'. מעניין מה נהגו הת"ח שאמרו הלל כמו הגרש"ז למשל.
משה ובני ישראל כתב:יום הזיכרון השנה האם יש להימנע מתחנון (ומסליחות לבה"ב) כי הוא יום ההולדת המקורי, או שיש לומר תחנון (וסליחות לבה"ב) כדי שלא יראה כיו"ט היום שהמדינה קבעה להתייחד עם זיכרון הנופלים ?
חוקרנוביץ כתב:מה הייתה דעתו של הגאון הקדוש הרב חרל"פ בעניין ההלל ביה"צ.
כאשר עלה שר הדתות הרב י"ל פישמן ובירך על דעת עצמו ברכת "שהחיינו", קם רעש בציבור. אמר על כך ראש ישיבת "מרכז הרב" הרב י"מ חרל"פ: אם לובשים בגד חדש - צריך לברך "שהחיינו", האם יש להסס אם לברך ברכה זו לאחר שזכינו אחרי שנות אלפיים לריבונות ישראל ומדינה עצמאית?! ראה: ר"א פיצ'ניק, איחוד בתי הכנסת בישראל, ניסן תשל"ג, עמ' 31-30 [יתכן שהכוונה לברכת הרב פישמן בשנת תש"י (1950), בבית הכנסת "ישרון" בירושלים, כאשר הרבנים הראשיים נכחו במקום, ראה: הצפה, ז' באייר תש"י]. עדות נוספת על דעתו של הרב חרל"פ בנידון, ראה: מ' אליאב (עורך), זה היום, תל-אביב תשי"ד, עמ' 64; פנים אל פנים, יח (אייר תשט"ו), עמ' 4; י' אדלשטין, הצפה, ד' באייר תש"ל. הרב חרל"פ סבר, שיש לומר הלל ללא ברכה בליל החג, כי ההצבעה באו"ם [בכ"ט בנובמבר] הייתה בחצות הלילה, על פי מכתב מבנו מי"ב בתמוז תש"ך (1960), המכתב מצוי ברשותי. מהרב הראשי לצה"ל לשעבר, הרב מ' פירון, שמעתי - בהיותו ביום העצמאות בבית הרב חרל"פ, ראהו לבוש בשטרימל וחלוק לבן. וכך אמר לו: "זהו יום טוב, צריך ללבוש בגדים חגיגיים ולשמוח בו "זה היום עשה ה'"! זהו חג גדול, ויש להלל ולהודות לה' על הנס שהציל אותנו. הם חושבים שלא צריך יותר משיח [כי הוקמה מדינה], להיפך, עכשיו צריך משיח יותר מאי פעם כי הגוים לא יוכלו לסבול את זה".
האם התקציבים בארה"ב למזון ולינה בישיבות אינם עולים בקנה אחד עם התקציבים כאן בארץ
הלקאה עצמית תמיד מיותרת
אני מכיר אישית לפחות עשרים זוגות (עם דרכון אירופאי כמובן)שירדו ללונדון ליהנות מתקציבי שכר דירה ולגור בתנאים קצת יותר אנושיים
האם בעשור האחרון הזוגות הצעירים ממגזר החילוני והדל"י גרים באותם מחסני חנק כמו כל הזוגות שלנו
יוס'ל כתב:התפללתי היום במנין חסידי, לא אמרו תחנון, גם לא אתמול מחמת יארצייטי''ם שונים. כנראה שבזמיניו אין לחשוש 'שלא יגידו' את מי זה מעניין ?!
לייטנר כתב:הרואה כתב:היחיד שאני מכיר שנוהג לומר הלל בה' באייר הוא דווקא חרדי. המזרוחניקעס אומרים בד' או בו', ופעם ב10 שנים בה'. מעניין מה נהגו הת"ח שאמרו הלל כמו הגרש"ז למשל.
השינויים האלה חלו אחר פטירת ר' שלמה זלמן
שחר כתב:מצו"ב
משה ובני ישראל כתב:שחר כתב:מצו"ב
דברים טובים צריך להביא דווקא בקובץ תמונה ולא בקובץ pdf
לייטנר כתב:אני מבין שיש כאלה שעדיין לא מכירים פרודיות, חוש הומור עצמי וכו'.
באופן כללי, לגבי דחיית יום העצמאות (לא אביע את דעתי בנושא), לא ברור לי כיצד דנים כאן ברצינות ביחס לחילול שבת אפשרי בל"ג בעומר שייעשה או ייגרם ע"י אנשים יראי שמים, ולא מבינים כמה אפשריים חילולי שבת בערב יום הזכרון הצמוד ליום העצמאות?!
לייטנר כתב:משה ובני ישראל, נראה שצריך להסביר לך ברחל בתך הקטנה.
לא מדובר בהלכות שמישהו כתב ברצינות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 342 אורחים