לעומקו של דבר כתב:אז אולי שיהיה אשכול מיוחד לזה ושם - מי שירצה - יחזור שוב ושוב על אותם דברים.
נוטר הכרמים כתב:אנצל את ההזדמנות (הכותרת המסקרנת של אשכול זה), ואבקש בכל לשון של בקשה שיוקם לאתר תת פורום לעניני תפילה, שיכלול כמובן את כל העיסוק הרחב בנוסחאות התפילה, ביאורי תפילה ופיוט, מקורות התפילה וכל כיוצא בזה.
נוטר הכרמים כתב:אנצל את ההזדמנות (הכותרת המסקרנת של אשכול זה), ואבקש בכל לשון של בקשה שיוקם לאתר תת פורום לעניני תפילה, שיכלול כמובן את כל העיסוק הרחב בנוסחאות התפילה, ביאורי תפילה ופיוט, מקורות התפילה וכל כיוצא בזה.
לעומקו של דבר כתב:תגידו לא נמאס לכם המעגלים הבלתי נגמרים של השקפה-ציונות-ארץישראל-מזרחי-הרב קוק-האדמור מסטמר?
כל פעם נתלים על קולב אחר (קדושת ציון/הרב קוק ותלמידיו/דין הכל מעלין/וכו') וטוחנים את הקמח עד שנעשה כבר בוץ סרוח.
חלק ניכר מן הדיונים הענפים בפורום היו בנושאים "נפיצים" - כאלה שלא בכל בית-מדרש אפשר לדון בהם בחפשיות, ובודאי שלא לשמוע ולהשמיע דעות בלתי-מקובלות באותו בית מדרש (החל בויכוחים סביב חסידות, מוסר, ציונות, וכדומה, דרך שאלות תיאורטיות יותר על מקרא, משנה ואגדה, ועד נושאים הלכתיים אך טעונים דוגמת מדיניות חלוקת צדקה ותכנון המשפחה). בדרך כלל היה בדיונים הללו הרבה מן התועלת. גישה מצמצמת ברוח בית-מדרש פלוני (ולא משנה איזה מהם) עלולה לאבד חלק ניכר מנפח פעילותו של הפורום.
לעומקו של דבר כתב:תגידו לא נמאס לכם המעגלים הבלתי נגמרים וכו'
עקביה כתב:לעומקו של דבר כתב:תגידו לא נמאס לכם המעגלים הבלתי נגמרים וכו'
ר' שמעון משה דיסקין ז"ל התווכח פעם עם תלמיד. הויכוח מיצה את עצמו והטענות חזרו על עצמן, ואז הציע הרב דיסקין הצעה גאונית: הבה נכנה את סך הטענות שלי '1', ואת סך הטענות שלך '2', ומעתה הוקלה מלאכתנו באופו משמעותי מאין כמוהו; אני אומר 1 ואתה תטען לעומתי 2 אני אחזיר בתוקף 1 ואתה תצעק 2, והקש על זה הדרך...
(כך סיפר לי ת"ח אחד לאחר שנמאס לו להתווכח אתי על נושא מסוים).
לעומקו של דבר כתב:א. לרב 'מעט דבש', כמדומני שעל לפחות רוב השאלות האלו ועוד רבות כבר נכתבו עיקר תשובות הרלוונטיות. (אם גבאי האוצר או מי יעשה רשימה של כל האשכולות, כמדומני שיוכלו כולם להווכח בזה)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 104 אורחים