יעקובי כתב:1) סידור ספרדי, ויניציאה רפ"ד, נודע בחשיבותו על פיו קבע הרח"ו נוסח האר"י ז"ל. (גם נחשב לאב נוסח מנהג הספרדים כיום, כי נפולי ר"נ שונה, וליסבון ר"נ מקוטע).
יצויין כי ישנה מהדורה נוספת דומה מאד, שבשערה מופיע ג"כ ויניציאה רפ"ד, אך באמת היא מהדורה אחרת משנת ש"ד, עם קצת שינויים מהנ"ל (יעויין תפלת חיים עמ' 17).
להפניות לרשת איני בקי.
יעקובי כתב:סידורים אשכנז:
1) טורין רפ"ו
2) מנטובה שכ"ב
3) ויניציאה שמ"ז
4) "כמנהג האשכנזים ופולין" (נוסח השער), האנאו שע"ו
5) האנאו שפ"ג
איש_ספר כתב:האם באיטליה נהג גם נוסח אשכנז המערבי?
אני לא שואל האם התגוררו באיטליה מתפללי נוסח אשכנז מערב, אני שואל האם יש מנהג איטלקי שכזה?
לוצאטי כתב:נוסח איטליה עומד לעצמו, והוא הקרוב ביותר לנוסח א"י העתיק.
למען הדיוק גם נוסח איטליה הוא בבלי במהותו ובעיקרו, אלא שיש בו את ההשפעות הכי מרובות מנוסח אר"י יחסית לשאר הנוסחאות. ונקודת הפלוגתא בין לוצאטי ללייבדיג יענקל והרב כהן אינה ברורה ולא הוגדרה.לוצאטי כתב:בדיוק להיפך. כל עוד לא הכירו את נוסח א"י העתיק לא ידעו שנוסח איטליה קרוב לו.
לא כתבתי שנוסח איטליה הוא נוסח א"י, אלא שהוא הקרוב אליו ביותר. כך מוסכם על כל החוקרים. ראה למשל במבוא ספרו של אורי ארליך על תפילת העמידה. ב"ה יש לי ידיעה גם מעצמי ואכן כן הוא.
מאמרו של הרב כהן בירושתנו מוכר לי. מה שכתב בהערה 29 מוגזם ואכה"מ.
וירטואלי כתב:[למען הדיוק גם נוסח איטליה הוא בבלי במהותו ובעיקרו, אלא שיש בו את ההשפעות הכי מרובות מנוסח אר"י יחסית לשאר הנוסחאות.
למען הדיוק גם נוסח איטליה הוא בבלי במהותו ובעיקרו, אלא שיש בו את ההשפעות הכי מרובות מנוסח אר"י יחסית לשאר הנוסחאות.
איש_ספר כתב:לוצאטי כתב:נוסח איטליה עומד לעצמו, והוא הקרוב ביותר לנוסח א"י העתיק.
ברור. כל ששאלתי אם היו מבני איטליה שהתפללו בנוסח אשכנז, או שהיו אלה בני אשכנז שהתגוררו באיטליה
לייבעדיג יענקל כתב:הרב בברכה, ידוע לכם האם הוא דן גם אודות סידור ר' חת חזן מפאדובה?
אביאסף כתב:נזקקתי למחזור כמנהג ק"ק בני רומה ונציה רפ"ו חלק ראשון שהוא נדיר ביותר ואינו נמצא אף בספרייה הלאומית ומצאתיו סרוק באתר ספריית מינכן
http://reader.digitale-sammlungen.de/re ... 70850.html
הוד_והדר כתב:סידור רבי שבתי סופר ג"כ שי"ל על ידי ר' יצחק סץ, סידור חשוב ביותר וכמדומני שלא נמצא ברשת
חזור אל “עיון תפילה וחקר פיוט”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 78 אורחים