יל"ד האם יש הידור באתרוג שיהיה טעים, דהיינו מלבד היופי החיצוני הגידול והנקיות, סו"ס הרי מדובר כאן על פרי, וככל שהוא יותר עסיסי הוא יותר משובח. או שאין בזה שום מעלה.
התעוררתי לזה מדברי הלקט-יושר שכ' על רבו "זכורני בטוב שא' שחביב עליו אתרוג הבא מפול שיש לו טעם וריח יותר מאתרוג מראום".
אגב. יש לשאול, כמו שהלולב נחשב דבר שיש לו טעם ואין בו ריח, למה ההדס אינו כן שהרי גדלים בו ענבים הראויים לאכילה. וראיתי בא' הפיוטים הנדפסים במחזור לסוכות, שענבי ההדס טעמם מר. מישהו ניסה אולי לאכול ענבי הדס שלנו?