מקדש מלך כתב:מה המספר שלו?
מקדש מלך כתב:מה המספר שלו?
פרנקל תאומים כתב:אני די נוטה לקנות את הרפיה (שכבר יש לי ממנו שני סככים קטנים).
?
איש לוי כתב:יש"כ לכל המעוררים כאן. בדקתי עכשיו את הסכך וכולו מלא בתולעים קטנים כמו שאמרו כאן. החלטתי לקנות ענפי דקל (למרות העלות הכספית...) ולהיות נקי מתולעים
חיימשה כתב:פרנקל תאומים כתב:אני די נוטה לקנות את הרפיה (שכבר יש לי ממנו שני סככים קטנים).
?
הרב פ'ת,
יש לי סכך רפיה על סוכה ענקית, כבר לאחר הסיכוך, שנה שלישית.
בדקתי מטווח אפס כהוראתך ויש בו לכאורה מ2 הסוגים.
שאלתי: האם אחרי שבוע שהם עומדים על גג הסוכה בשמש, האם הם ממשיכים ליפול כלפי מטה?
והאם ריסוס טוב לא יועיל? מדובר בטרחה גדולה לפרק הכל כעת ולשטוף וכו' יש לי המון מחצלות.
יצוין שבעת הרכישה הובטח לי שיישאר נקי...
לב האבן כתב:שאלה: האם הקיינעס ודומיהם נגועים כבר כשקונים אותם או רק כעבור שנה?
מחולת המחנים כתב:תודה לכל המעוררים ובפרט להרב פ"ת, בדקתי עכשיו את הסכך קיינעס ומצאתי כמה וכמה כיני ספרים.
האם מישהו כאן ניסה את העצה של הרב ויא לשטוף את הסכך במים חמים? ומהי התוצאה?
בתודה מראש לעונים.
פי האתון כתב:זכורני במעורפל שלפי הארחות חיים (מלוניל) גם במבוק הוא בעייתי (בית קיבול?).
פי האתון כתב:פי האתון כתב:זכורני במעורפל שלפי הארחות חיים (מלוניל) גם במבוק הוא בעייתי (בית קיבול?).
שו"ר שטעיתי.
נראה שלפי הארחות חיים כל הבעיה בקנים כאלו שיש להם בית קיבול גמור מג' צדדים - משא"כ הבמבוק שפתוח מב' כיוונים לכאו' אין בעיה.
פרנקל תאומים כתב:מקדש מלך כתב:אני מכיר היטב את כל התאוריות הללו. אם איני טועה גם בדקתי וראיתי שאין זה כך (לא יכול להבטיח, השנה אבדוק בדיוק לפי הוראותיך...), אבל בעיקר, שהבנתי שכל המזיקים הנ"ל לא יכולים שלא להשאיר עקבות בדמות אבק שמלווה את הקיינעס, פגמים וכו'
איך יכול להיות שהם אוכלים אותו עשר שנים והוא שלם ונקי כיום קנייתו? אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?! וחוץ מזה שלא ראיתי כלום, והסתכלתי.
אאל"ט כיני הספרים לא אוכלים את הסכך.
שום תיאוריות. אני בדקתי היטב כמתואר במשך שנים רבות, סככים מסוגים שונים. אם אתה לא מרסס היטב היטב וסוגר באריזה אטומה לחלוטין (ומומלץ מאד לפזר שם גם את הכדורי רעל האלה, שכחתי את שמם), אין סיכוי שהסכך לא נגוע בכיני ספרים. וגם אם ריססת ועשית כנ"ל, לא תמיד זה עוזר.
כדורי נפטלין
וכן, אני מצאתי הרבה פעמים כיני ספרים בסככים, ולא ראיתי שהם השאירו עקבות או אבק וכדו'.
חיימשה כתב:אולי מותר לערער על המוסכמות? האם זה שיש תולעים קטנים בסכך זה אומר שהם נופלות לצלחת?
אני הנחתי 2 שולחנות פלסטיק חדשים מתחת לסכך( רפיה) שעל הסוכה למשך 48 שעות. עכשיו בדקתי מטווח אפס עם פנס עוצמתי את 2 השולחנות, ולא נמצאה עליהם ולו תולעת אחת!
כמו"כ הנחתי דף לבן סמוך לסכך, וטפחתי על הסכך בידי כמה וכמה פעמים, כך עשיתי ב5 מקומות שונים תחת מחצלות שונות, אח"כ בדקתי את הדף ולא נמצאת עליו שום תולעת.
ב2 המקרים כן נמצאו גרגרים רבים שנשרו מהסכך, כעין נסורת דקה מן הדקה.
לב_לדעת כתב:אני לא רוצה לקרר.
אבל לי יש זכוכית מגדלת מקצועית שמיועדת במקור ליהלומים (x14), בדקתי כל מיני לכלוכים שחורים שנפלו לי במשך החג מהסכך (חצאי קנים לא מחוברים). ולא נוכחתי לא בתולעת ולא בחצי תולעת.
רעואל המדייני כתב:על כל פנים, כדאי לדעת שבחוץ מצויים חרקים מעופפים, ובכל פעם שאוכלים מחוץ לבית יש לפקוח עין שלא יכנסו חרקים למאכלים.
הביטו וראו.
בברכה המשולשת כתב:ואז אמר לי ת"ח חשוב שליט"א שאם פורסים את זה על הסוכה כמה ימים מראש ויש שמש חזקה, אז זה פוטר את הבעיה לסוכות, ואכן כך עשינו וזה באמת עובד (אצלנו)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 56 אורחים