עזריאל ברגר כתב:רש"י (תענית, דף טו עמוד א): "והקשה תוספות מאן דהו" וכו' (אם כי יש מי שטען שתלמיד טועה כתב דברים אלו).
שמואל דוד כתב:רש״י ערכין יב:
בא״ד כך הבנתי מלבי וישרה בעיני אבל לא שמעתיה ואחרי כן מצאתי ספר ישן מוגה שכתוב בו כן והודעתיו לרבותי וישרה בעיניהם
. . ואני שמעתי מרבותי שהיו גורסים . . וכן כתוב בכל הספרים וטרחתי מנעורי בכל צידי שיטת הש"ס לישבה כפי דבריהם ואיני יכול ומצאתי גירסא זו בספר כתב ידו של רבינו גרשום בן יהודה מנוחתו כבוד ובסדר ישועות של רבינו יצחק בר מנחם כתוב ואינו מוגה וכן נראה בעיני:
.ועל ידי היה מעשה והורה לי רבינו יעקב בר יקר בעוף לאיסור
מיום טוב האחרון של חג. שמיני דלא יתבון בסוכה ואפילו האידנא אינו אלא מדרבנן משום ספיקא ואע"ג דבקיאינן בקביעא דירחא גזרה שמא יחזור הדבר לקלקולו או משום מנהג אבותינו בידינו כדאי' פ"ק דביצה (דף ד:) ולכן מדכרינן אבל כל שבעה לא שהגשמים בימי סוכה סימן קללה הן כדתנן פרק שני דסוכה (דף כח:) משל לעבד וכו':
עזריאל ברגר כתב:תוספות במסכת ברכות, בריבוי מקומות כותבים "תימא" במקום "תימה".
ולכאורה שגגת מעתיק היא, שלא הבחין ביניהם...
ואף בל' משנה חכי ל' חיבור הוא (ב"ק קי"ט יע"ש) ולא יטיל בו יותר משלשה חכין הם תפירות שהסורק מחבר בהן שני ראשין מן הבגד יחד כשחובטו במקלות ולשון זה משלי והגון בעיני וכן פירושו וכשיש בהם חבור אדם הנאספים יחד חבר כהנים הוא לרצח והראשון מדברי ר"מ שליח צבור זצ"ל
מיללער כתב:בבא קמא קט: ברש"י ד"ה דבר שיש לו חלק בו. לישנא אחרינא, מה דבר כגון תרומות ומעשרות 'מפי עוקר הרים'.
למי מכנה רש"י הקדוש 'עוקר הרים' והאם ביטוי זה נמצא עוד הפעם בדברי רש"י בש"ס?
שם קיב. ברש"י ד"ה היתה פרה. וכן פירש לנו 'רבינו' שאם אין וכו' ולא היה לי לב להבין את מושל שטעם זה אין צריך לכאן וכו' ותשובות רב האי גאון מסייעא לי.
מי הוא רבינו המושל בדברי רש"י, ומה מסתייע מדברי תשובות רב האי גאון, והאם נמצא עוד שרש"י מביא את רב האי גאון?
שמואל דוד כתב:הקפצה
יבנה כתב:עוקר הרים מופיע רק בפעם הזאת. לפי המאמר הנמצא כאן https://daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=46197, הכוונה לר׳ יעקב בן יקר.
הוא מביא את רה״ג 4 פעמים.
יבנה כתב:מי הטוענים ומה ראייתם?
מיללער כתב:ברש"י בבא מציעא קג. ד"ה כל דבעי. אפילו גדול כאנטוכיא.
לכאורה רש"י נקיט לישנא דגמרא עירובין סא: אפי' היא גדולה כאנטוכיא, ועי' כאן:
viewtopic.php?p=532409#p532409
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 108 אורחים