יש חברות כדוגמת שטראוס עלית הרושמות על כל מוצריהם הכשרים לפסח עלול להכיל גלוטן, כידוע גלוטן מופיע רק בארבעת מיני דגן הידועים לנו, והוא גורם להחמץ העיסה. [בשבולת שועל הוא מופיע מעט מאד, ויש היום גידול שיבולת שועל שאינו מכיל גלוטן]. מאחר והם מפחדים שמא ימצא חמץ במעבדה, והם יתבעו במליונים ע"י הרגישים לגלוטן. כלומר יש לחברה חשש ריאלי שבכל זאת נשארו שם שאריות גלוטן, והיא מוכנה להפסיד ציבור גדול של רגישים לגלוטן ובני משפחתם.
האם יש להעדיף חברה כדוגמת אסם הלוקחת אחריות ומצהירה על מוצריה הכשרים לפסח שהם ללא גלוטן.
והאם יש ענין להדר אחר חזקה אומן לא מרעי אומנותו. והאם שייך כאן ענין זה.