לפניכם קושיה שבחיים לא חשבתם עליה.
בשריפת החמץ מקיימים את מצות ההשבתה - ואם כן הרי שחמץ שרוף אינו נחשב חמץ. וכמו כן ביעור ע''ז מתקיים בשריפה.
אם כן, גם מצה שרופה אינה מצה, ואין יוצאים במצה שנשרפה בתנור עד שהפכה לפחם.
אם כן, הרי בכל מצה כידוע יש נקודות של פחם, ובעיקר גם בשולי המצה - ומאחר דלא הוי מצה, נימא שטעמו מבטל לטעם המצה, ואין יוצאים י''ח בכל מצות שבזמננו שהן דקות (משא''כ בעבר שהיו מצות עבות ובלי פחם כלל).
מי נגר ובר נגר שיוכל לפרוך משוואה זו?