תולעת ספרים07 כתב:ב. מהו שכתוב בסוף האגרת אחרי זאת הודיע אותי רזא דנא שכל המעיין בסוד נפלא וכו'. - כאשר כולם רגילים לפרש שהבטחה זו הובטחה על ידי רבי שמשון אוסטרופולי זי"ע - ולדעתי הכוונה בזה שה"רזא דנא" הבטיח הבטחה זו כפי שמשמע מדבריו.
אם מישהו יודע או כתב וכדו' אודה לו מאוד.
חכם באשי כתב:דומני שיש מפקפקים באוטנטיות של האגרת. איני זוכר מי (י' ליבס? ואם כן, יש להסתמך עליו בזהירות מופלגת)
לייבעדיג יענקל כתב:אגב אורחא, לאחרונה נתחדשה סגולה ללמוד את האיגרת ע"ג ציונו של ר"ש. ובכן, שמעתי בעבר מהרא"י בומבך שעוד קודם השואה לא ידעו באוסטרופולי היכן הוא ציונו של ר"ש. אמנם היה מקום מסויים בתוך העיר שהיו נוהגים לשתות שם לחיים לאחר חופות, דהיינו שמקום זה הוחזק אצלם כמקום קדוש בלא ידיעה ברורה מפני מה. נראה שהצביעו לישראל מאיר גבאי על מקום זה, והוא מיהר הקים עליו מצבה.
סגן אלוף כתב:ר' שמשון לא נהרג על קידוש ה' בנמירוב ? מהיכי תיתי שנקבר שם בכלל
לייבעדיג יענקל כתב:הקונטרס פלאות רבות אינו ידוע היום. אכן בדברי תורתו של הרה"ק ר"ש מאוסטרופלי מובאים הרבה מקורות שאינם מוכרים כלל. לפני מספר שנים התפרסם במוסף שב"ק של יתד מאמר שפקפק באמיתות המכתב, ולאחמ"כ הופיע מכתב תשובה של הרה"ג אברהם יעקב בומבך שליט"א מירושלים (נכדו של ר' שמשון ומו"ל ניצוצי שמשון) שיישב כו"כ מהתמיהות וגילה כמה פרטים חשובים אודות המכתב
נחלי אפרסמון כתב:הינוקא מראשון לציון נוהג ללכת לקבר שמשון ביום הילולת ר' שמשון ואמר שיש קשר בינהם.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:האם יש מאן דהוא שאומר שהאיגרת אינה של ר' שמשון?
שבענו מטובך כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:האם יש מאן דהוא שאומר שהאיגרת אינה של ר' שמשון?
מאוד מאוד הייתי רוצה לומר כן. וד"ל.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:יש לי חבר שאומר שיש לו הוכחות שאין זה ממנו.
מחשב מסלול כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:יש לי חבר שאומר שיש לו הוכחות שאין זה ממנו.
אשמח שתעלה כאן מהטענות
אגב, יש על האגרת חיבור בשם שמש ומגן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים