שו"ת חתם סופר, ח"א, או"ח, סי' קלו:
והיותי חוץ לחדר לימודי, כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים ליום טוב של פסח, ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך.
והיותי חוץ לחדר לימודי, כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים ליום טוב של פסח, ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך.
חכם באשי כתב:כבר היה לעולמים...
שו"ת חתם סופר, ח"א, או"ח, סי' קלו:והיותי חוץ לחדר לימודי, כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים ליום טוב של פסח, ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך.
חלמיש כתב:מישהו שלח לי קטע מהפלא יועץ אות ג' שכותב שהגלות מהבית לפני פסח, עוזר לקבלעונש גלות!
שו"ת חתם סופר, ח"א, או"ח, סי' קלו:והיותי חוץ לחדר לימודי, כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים ליום טוב של פסח, ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך.
אוהב אוצר כתב:מסופר על בית הלוי שפעם ראה את הרבנית מגרדת ומקרצפת את הכתלים [כמובא בשו"ע] פנה ואמר לו שזו חומרא והיא מגזימה מעט, ענתה ואמרה לו: אם היינו סומכים עליכם, היינו אוכלים לחמניות בפסח....
[מובא בשיחות הרב פינקוס זצ"ל - פסח]
אוהב אוצר כתב:מסופר על בית הלוי שפעם ראה את הרבנית מגרדת ומקרצפת את הכתלים [כמובא בשו"ע] פנה ואמר לו שזו חומרא והיא מגזימה מעט, ענתה ואמרה לו: אם היינו סומכים עליכם, היינו אוכלים לחמניות בפסח....
[מובא בשיחות הרב פינקוס זצ"ל - פסח]
שו"ת נודע ביהודה מהדורא תניינא - אורח חיים סימן נז
הנה ביומי דניסן אני טרוד מאוד בטרדות הציבור העמוסים עלי להורות לעם את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשים אשר יעשון בהלכות חג הפסח אשר נפישין מיליה ורבו השואלים זה בא בכדו וזה בא בחביתו ונוסף לזה אין לי מקום פנוי ואני מטולטל מחדר לחדר ומזוית לזוית כי מגרדין הכתלים ומכבדין את הבית לכבוד החג. לכן אני בא בקצרה מה שנראה לענ"ד:
שו"ת חתם סופר חלק ו - ליקוטים סימן ל -
יקרת מכתבו הגיעני בימים האלו ימי טלטולא דגברא דהני נשי דידן מפנים חפצים מזוית לזוית אפי' ספרים אינם מוכנים לי לעיי'
יוסףלוי כתב:זכרוני שראיתי מי שמשייך את חומרת הקירצוף והניקיון לנשות האשכנזים... יש מי שיודע מקור?
יוסףלוי כתב:זכרוני שראיתי מי שמשייך את חומרת הקירצוף והניקיון לנשות האשכנזים... יש מי שיודע מקור?
חלמיש כתב:שמעתי מח"א שראה באיזה מקור, שהגאון רלוי"צ מברדיטשוב הנהיג בעירו שלא יסיידו את הבית הכנסת לפני פסח שהגולים יהי' להם מקום איפה לשהות לפני פסח כאשר גולים הם מבתיהם בגלל הנקיונות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים