ראיתי בפורום זה שדנים הרבה על סוגיית מיץ ענבים ויין מגתו וכו' לגבי כשרות יין לקידוש והבדלה וכו'.
שאלתי כעת היא אחרת, והיא לענין עצם כשרות היין - מה בדיוק המרכיבים בכשרות היין ולפי מה נדע איזה יין מהודר בכשרותו יותר מאחרים.
לפי מה שהבנתי עד כה, יין ישראלי צריך בדיקה ופיקוח בעיקר על הענבים שממנו הוא מיוצר שלא יהיו בחשש ערלה (תרומות ומעשרות אפשר להפריש גם לבד כך שזה פחות בעיה), ואילו ביין של חו"ל דורש בדיקה מיוחדת החשש של נגיעת גוי וכו'.
לאחרונה שמעתי לגבי יין לפסח כי יש הנמנעים מיין שמעורב בו אלכוהול חיצוני, גם אם האלכוהול כשר לפסח, וזאת ע"פ תשובות של פוסקים קדמונים שכתבו להימנע משימוש באלכוהול חיצוני מחששות שונות. האמנם יש יינות שאין בהם תוספת אלכוהול כלל? ומה עם מיץ ענבים?
אשמח לכל מידע בנושא זה בעיקר בצד הטכני: מה מדת ההקפדה על ערלה, כיצד יודעים באיזה יין מעורב אלכוהול וכו'. לענ"ד לא כדאי להיכנס כאן ליינות ביתיים המיוצרים בכמות קטנה ואינם שווים לכל נפש (כי אינם זמינים / כי אינם טעימים... ועוד), אלא להתמקד במצב בשוק היינות של החברות הגדולות המפורסמים והזמינים לכל אחד בחנויות.