צולניק כתב:קודם צריך למצוא מקור קדום לכל ענין זאת חנוכה, אח"כ צריך למצוא מקורות לכל פרטי הדינים כעליות ומעמדי תפילות וגו'....
משך חכמה כתב:שמעתי על סגולה זו מבנו של אחד מגדולי ישראל החיים עמנו, בשם אביו - לא אחד מאלה שאינם בקיאים בספרים וסופרים. כך גם ידוע בכמה חסידויות. עושה רושם שיש מקום לבדוק את הענין.
אליעזר שלום כתב:צולניק כתב:קודם צריך למצוא מקור קדום לכל ענין זאת חנוכה, אח"כ צריך למצוא מקורות לכל פרטי הדינים כעליות ומעמדי תפילות וגו'....
בספהק בית אהרן כתוב שזאת חנוכה הוא אותו בחינה עצמה של שמעצ
קנא כתב:ראיתי שמביאים בשם ספר "יקרא דעלמא" שמביא בשם הקדמונים סגולה לקנות ביום זאת חנוכה העליה של זאת חנוכת המזבח וכו'
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=us
חפשתי באוצר ובהיברו בוקס אם אכן נמצא ספר כזה בשם "יקרא דעלמא" ולא נמצא שם, וגם לא מצאתי כלום בשאר ספרים שבאוצר אודות סגולה זו.
אשר על כן אני חושש שמישהו בדה זאת מלבו... האם אני צודק בהשערה זו?
קולמוס הסופר כתב:בס"ד
לא התכוונתי להביאו כמקור בפנ"ע, אלא שאם הוא וגם ספר נר איש וביתו כיוונו לאותו לשון בדיוק, אולי ראוהו במקור מסוים. (בהנחה שאחד מהם לא העתיק מהשני...)
יציב פתגם כתב:הודעה שפורסמה בעלון היומי 'דבר יום ביומו' המופצת בעיר וויליאמסבורג
איש בער כתב:יציב פתגם כתב:הודעה שפורסמה בעלון היומי 'דבר יום ביומו' המופצת בעיר וויליאמסבורג
אמנם כמה קשה לעקור אמונה טפילה.. הנה מודעה שהתפרסם בא' מביהמ"ד בעיר הנ"ל
אראל כתב:ובכן, שבכסף מגיע לצדקה וכו', אז מה?
וכי מותר לשקר???
ומה עם גניבת דעת והונאת דעת הבריות???
הא לחמא עניא כתב:במנין שאני התפללתי היום, הסכום לשלישי הגיע ל-200 ש"ח.
בודאי יש בזה זכות של החזקת הבית המדרש שכולנו נהנים יום יום. [וכבר אמר פעם גבאי באחד מימות השנה לכמה אנשים שיעלו את הסכום בעת שהוא מוכר, כי כך מתרבים ההכנסות...]
דרומי כתב:איני יודע מסגולות, אולם המציאות היא שבכמה מקומות נהוג שהעליה הכי מכובדת היא העליה האחרונה - כלומר: בשבת ויו"ט 'מפטיר', ובימי החול 'שלישי' או 'רביעי'. ומכבדים בהם את הרב והצדיק כו'.
בברכה המשולשת כתב:דרומי כתב:איני יודע מסגולות, אולם המציאות היא שבכמה מקומות נהוג שהעליה הכי מכובדת היא העליה האחרונה - כלומר: בשבת ויו"ט 'מפטיר', ובימי החול 'שלישי' או 'רביעי'. ומכבדים בהם את הרב והצדיק כו'.
וכבר העירו שלגבי שבת ויו"ט מנהג זה צ"ע, שהרי בגמ' מבואר שמפטיר הוא עליה פחות מכובדת.
וכל מי שהוא גדול מחברו בחכמה קודם לקרות. והאחרון שגולל ספר תורה נוטל שכר כנגד הכל. לפיכך עולה ומשלים אפילו גדול שבציבור
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 59 אורחים