אורייתא! כתב:התוכלו לעזור לי בפרטים אודותיו. הפניות תמונות
ושכמ"ה.
ציבור כתב:יצא עליו לאחרונה ממש ספר משובח מאוד
'גאון ההוראה' ב' כרכים.
מלא וגדוש מזן אל זן.
ס''ק כתב:בספר שם לא כתבו כלום על עיסוקיו בצרכי ציבור משנות תרע"ח- תרצ"ה [כמו פרשת הרבנות הירושלמית הכוללת התכתבות מעניינת עם הרב קוק,
וכמו שהשנים הללו אינן קיימות.
צדיק גמור כתב:ב"ה
ואף היו היוזם להבאת הרב קוק לכהן כראב"ד האשכנזים בירושלים.
ישיבה מאן דהו כתב:בעצרת זכרון למלאות ארבעים שנה לפטירתו של רבה של ירושלים הרב אליהו פרדס זצ"ל, שהתקיימה לפני כשבוע בבית היתומים הספרדי, סיפר המנחה ישראל גליס שהגרצ"פ קירב את הרב אליהו מאוד, ואמר בשם זקני ירושלים שנקרא שמו צבי על שם שהוא רץ כצבי, פסח על שום שהוא נקי כבפסח, ופראנק כי הוא מקרב אצלו את הספרדים.
מתפעל כתב:הגרצ"פ התחרט שהלך לרבנות?
רבינו כאן הכוונה לגאב"ד רבי דוד יונגרייז זצ"ל
בעניין זה של שמירת הצמיחה והרעננות בעת זקנה, אני מביא כאן מה שסיפר הגאון רבי חיים שלמה רוזנטל שליט"א ראב"ד ירושלים:
"כאשר נפטר הגאון העצום רבי אליהו ראם זצ"ל, היה זה במוצאי חג השבועות שחל בליל שבת, אני זכיתי להיות השומר ששמר על גופו הטהור בליל שבת. לאחר כמה זמן, בשעות הראשונות של הלילה, התעוררה שאלה (כנראה בענייני טלטול המת?), ודודי זצ"ל שלח אותי לבית רבי צבי פסח פראנק שיורה כדת מה לעשות. הוא אמר לי לדפוק בדלת, אך – הוסיף – אם לא תיענה, אות הוא שר' צבי פסח איננו שומע מתוך שקיעותו בתלמודו, ועל כן תפתח בעצמך את הדלת ותיגש לשאול אותו. ואכן בהגיעי לביתו דפקתי ולא נעניתי, ומשכך פתחתי את הדלת וראיתיו שקוע בלימוד סוגיא בסוף פרק במה מדליקין, כאשר ראה אותי אמר לי 'גוט שבת חיים שלמה, מה בפיך?' שטחתי את שאלתי, קיבלתי את התשובה, ומיהרתי לשוב למצוותי.
והנה, בשעה שלוש בלילה שוב התעוררה איזה שאלה דחופה, שוב אמר לי דודי זצ"ל 'גש נא לבית רבי צבי פסח', אמרתי לו 'והלא כבר שלוש בלילה?!' צחק ואמר לי 'רבי צבי פסח לומד עכשיו, תלך תלך...' הגעתי לבית רבי צבי פסח, פתחתי בעצמי את הדלת, וראיתי מחזה שלא ישכח ממני: רבי צבי פסח עומד כאשר רגלו אחת על הארץ והרגל השניה על הכסא – כנראה בשביל שלא יירדם – הוא אוחז מסכת שבת ומשנן בהתלהבות, הצצתי וראיתי שהוא אוחז בסוף המסכת... הוא שמע את שאלתי והשיב מה שהשיב ושבתי אל דודי זצ"ל... סיפרתי לדודי זצ"ל שבתחילת הלילה ראיתיו בבמה מדליקין ועתה הוא בסוף שבת, וכי רבי צבי פסח הוא 'מדפדף דפים' {במקור: ביטוי ביידיש שמשמעותו: גורס דפים}?! השיב לי דודי: דע לך שרבי צבי פסח נוהג לסיים בכל ליל שבת את כל מסכת שבת...!
הרבה שנים היה נוהג רבי צבי פסח ללמוד בכל שבת ארבעים דף ממסכת שבת, אבל לעת זקנותו התחזק כארי לצמוח עוד ועוד והחל לנהוג לגרוס את כל המסכת כל ליל שבת...!!! "
חלמישצור כתב:אוכל לשלוח במייל, בפרטי.
כיוון שאנו כאן, הנה תמונה מן הספר העשיר גאון ההוראה כרך ב, מכון הרב פרנק תשע"א, עמ' 20, ללא זיהוי כלל אלא רק: "בשמחה של מצווה".
מי הרבנים בתמונה? היכן צולמה? מה מהות האירוע?
בריושמא כתב:אכן, מדובר בחתונה.
חתונת משה בזק, לימים עו"ד. אחיו של השופט פרופ' יעקב בזק.
עם זהבה פרנק, בתו של הרב שמואל תנחום פרנק, בנו של הרב צבי פסח פרנק.
חרסון כתב:הרב אמנון בזק אף הוא למשפ' זו (פראנק). כמדומה
חלמישצור כתב:תמונה אחת מתוך סרטון משפחתי קצר של ר' צבי פסח זצ"ל, הרבנית (בתחילת הסרטון מחליקה הרבנית לרבנו את פאותיו וזקנו, מניחה את משקפיו...), בני ובנות המשפחה, חתניו רבי שמואל רוזובסקי ורבי חיים גרונם לנדו ועוד.
כלבאשבוע כתב:חלמישצור כתב:אוכל לשלוח במייל, בפרטי.
כיוון שאנו כאן, הנה תמונה מן הספר העשיר גאון ההוראה כרך ב, מכון הרב פרנק תשע"א, עמ' 20, ללא זיהוי כלל אלא רק: "בשמחה של מצווה".
מי הרבנים בתמונה? היכן צולמה? מה מהות האירוע?
כמובן ליד הרב פרנק יושב הרב הרצוג
חלמישצור כתב:לא וודאי. הזיהוי ע"פ השוואת תמונות. לא חשבתי על אפשרות זו. ניעזר אפוא בסרטון קצר זה (https://youtube.com/watch?v=WuTfMcMQb_8). מה דעתך?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 170 אורחים