לראשונה אני קורא על האישיות הזו. הפלגות בלתי מצויות.
תלמיד מובהק של ר' חיים.
בן אחיו של ר' שמעון.
ואב"ד בנובומינסק.
חיפשתי בספר הקהילה (יזכור בוך) דשם ול"מ זכר. אבל לפו"ר לא ראיתי בכלל רשימה על רבנים וכלי קודש אלא רק על החצר החסידית שהיתה שם.
איש_ספר כתב:לראשונה אני קורא על האישיות הזו. הפלגות בלתי מצויות.
תלמיד מובהק של ר' חיים.
בן אחיו של ר' שמעון.
ואב"ד בנובומינסק.
חיפשתי בספר הקהילה (יזכור בוך) דשם ול"מ זכר. אבל לפו"ר לא ראיתי בכלל רשימה על רבנים וכלי קודש אלא רק על החצר החסידית שהיתה שם.
איש_ספר כתב:כעת אני רואה שספר הקהילה מצוי באוצר ויש שם קטע המספר עליו.
כתוב שם שהוא היה חתן של הרבי מבריסק?
מי יכול לתרגם את עיקרי הדברים משם?
מתעמק כתב:בחיפושים מצאתי חתימתו על כרוז לטובת אתרוגי ארץ ישראל שפוענחה כנראה בטעות כ"יעקב"
בנוגע משפחתו, מצאתי כתבה בה מוזכר אחיין של הגרשי"ש בשם עו"ד נתן קפלן. מוזכר גם ששם אביו של נתן היה ד"ר מרדכי אליעזר קפלן, תלמיד ישיבת טלז ובוגר אוניברסיטת היידלברג. האם יתכן שמרדכי אליעזר היה אח הגרשי"ש (ואבי הרב ר' יוסף הנ"ל)?
יבנה כתב:מתעמק כתב:בחיפושים מצאתי חתימתו על כרוז לטובת אתרוגי ארץ ישראל שפוענחה כנראה בטעות כ"יעקב"
בנוגע משפחתו, מצאתי כתבה בה מוזכר אחיין של הגרשי"ש בשם עו"ד נתן קפלן. מוזכר גם ששם אביו של נתן היה ד"ר מרדכי אליעזר קפלן, תלמיד ישיבת טלז ובוגר אוניברסיטת היידלברג. האם יתכן שמרדכי אליעזר היה אח הגרשי"ש (ואבי הרב ר' יוסף הנ"ל)?
לפי ג׳ני https://www.geni.com/people/Rabbi-Shimo ... 6605257522, היו לרש״ש 3 אחים, זכריה, לייזר, ואברהם, שם המשפחה של כולם היה שקופ. מלבדם היו לו 3 אחיות מרים ברנשטיין, מינה שקופ, וגברת אבל.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 172 אורחים