הוד_והדר כתב:אני מחפש מידע על הרב יאיר פטרזייל שהיה בסוף שנותיו ראב"ד בתל אביב, תודה לכולם.
לא ידען כתב:היה חסיד בעלזא במקורו.
יש תחת ידי ספר עם הגהות שלו.
הוד_והדר כתב:אני מחפש מידע על הרב יאיר פטרזייל שהיה בסוף שנותיו ראב"ד בתל אביב, תודה לכולם.
זה המידע שיש בידי כעת
נולד לאביו רבי דוד שלמה שו"ב בעיר ווישניצא בשנת תר"ל, כיהן כרב בעיר ... [רומניה] עד שנת תרס"ח שאז נתקבל כדומ"ץ בקהל אנשי פולין בבערלין, וכיהן בתפקיד זה עד שנת תרצ"ד, שאז עלה לארץ הקודש, וכיהן כראב"ד ביד"צ חסידים, נפטר באה"ק ביום א' כ"ט טבת שנת תרצ"ח.
כיהן כרב בבית המדרש 'שומרי הדת' בתל אביב, האם יש למישהו מידע על בית מדרש זה?
מדברי תורתו נדפסו במאספי הזמן. ובמכירות פומביות נמכרו שו"ע ז"כ מלאים בהגהותיו. אלפסי מביא שבספריה לאומית נמצא ספר דברי יחזקאל שינאווא עם הגהותיו אבל לא הצלחתי לאתרו. תשובה אליו נמצא בשו"ת שביבי אש להרב אברהם צבי שור, סימן לב.
אני מחפש תמונה ממנו, והאם ידוע איפה מונחים כתבי ידו.
צילום מצבתו
חיס כתב:הוד_והדר כתב:אני מחפש מידע על הרב יאיר פטרזייל שהיה בסוף שנותיו ראב"ד בתל אביב, תודה לכולם.
זה המידע שיש בידי כעת
נולד לאביו רבי דוד שלמה שו"ב בעיר ווישניצא בשנת תר"ל, כיהן כרב בעיר ... [רומניה] עד שנת תרס"ח שאז נתקבל כדומ"ץ בקהל אנשי פולין בבערלין, וכיהן בתפקיד זה עד שנת תרצ"ד, שאז עלה לארץ הקודש, וכיהן כראב"ד ביד"צ חסידים, נפטר באה"ק ביום א' כ"ט טבת שנת תרצ"ח.
מדברי תורתו נדפסו במאספי הזמן. ובמכירות פומביות נמכרו שו"ע ז"כ מלאים בהגהותיו. אלפסי מביא שבספריה לאומית נמצא ספר דברי יחזקאל שינאווא עם הגהותיו אבל לא הצלחתי לאתרו. תשובה אליו נמצא בשו"ת שביבי אש להרב אברהם צבי שור, סימן לב.
אני מחפש תמונה ממנו, והאם ידוע איפה מונחים כתבי ידו.
צילום מצבתו
צריך בירור על המצבה כתוב: כ"ח טבת תרצ"ח וזה היה בשב"ק, ולא ביום א' ?
חיס כתב:צריך בירור על המצבה כתוב: כ"ח טבת תרצ"ח וזה היה בשב"ק, ולא ביום א' ?
הוד_והדר כתב:מן הסתם התאריך על המצבה מדוייקת יותר, אני כתבתי התאריך ביום א' כט ממה שכתוב בעיתוני התקופה, אבל כנראה שאכן נפטר בשבת והלויה התקיימה ביום א' ומשם הטעות. [תמונה המצבה קיבלתי אח"כ ולא עיינתי בו, תודה על התשומת לב]
...
הוד_והדר כתב:
לדאבוננו כפי הידוע לא נשאר ממנו נכדים שומרי תורה ומצות.
מאיריחיאלק כתב:יש ויש אבדתי שמו - יש נכד בקנדה
הוד_והדר כתב:מאיריחיאלק כתב:יש ויש אבדתי שמו - יש נכד בקנדה
אני שמח לשמוע שיש לו נכד בקנדה, אולי תנסה קצת להיזכר את השם.
מונטריאל או טורנטו?
ליטאי, חסיד או מודרני?
תעשה מאמץ
איש_ספר כתב:מצאתי בין ספרי סבי זצ"ל
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 176 אורחים