מותיב ומפרק כתב:בכתב יחוסו כותב הי"מ שהוא נכדו של רבי שמואל לאפטיניר
שהוא בנו של רבי אליעזר אב"ד לבוב, חתן רבי יצחק הלוי, חתן המהרש"א
כמו"כ הוא נכדו של מהר"ם לובלין, והרמ"א.
נאשער כתב:כך כתב כמה פעמים בספרו, האם מישהו יודע איך הוא נכדו...אגב, האם ידוע על עוד גדולי עולם ושרפי מעלה שהישמח משה הוא נכדם???
נאשער כתב:האם ידוע שמשפחת הישמח משה היה ספינה-שיף, והוא החליפו לתמר-טייטלבוים, ומדוע?
שבטיישראל כתב:נאשער כתב:האם ידוע שמשפחת הישמח משה היה ספינה-שיף, והוא החליפו לתמר-טייטלבוים, ומדוע?
אכן ידוע,
טעמא של השינוי השם אינו ידוע לי (לצני הדור כבר ביארו בזה שמדינת ניו יארק אינו מאשר ציור של ספינה על הלוח רישוי כי אם תמר ...)
נאשער כתב:האם ידוע שמשפחת הישמח משה היה ספינה-שיף, והוא החליפו לתמר-טייטלבוים, ומדוע?
איטשע כתב:נאשער כתב:האם ידוע שמשפחת הישמח משה היה ספינה-שיף, והוא החליפו לתמר-טייטלבוים, ומדוע?
טייטלבוים היה שמו של גיסו בעל אחותו, ומשום מה אמצו גם לעצמו, יש היום משפחות מיוחסות המתיחסות לאחות זה.
רואה האורות הקדוש כתב:אגב, "נין" במקרא הוא "בן" כדברי יעקב: "אם תשקור לי, לנני או לנכדי".
שבטיישראל כתב:רואה האורות הקדוש כתב:אגב, "נין" במקרא הוא "בן" כדברי יעקב: "אם תשקור לי, לנני או לנכדי".
ענין זו כבר נטחן עד דק במקום אחר
איטשע כתב:נאשער כתב:האם ידוע שמשפחת הישמח משה היה ספינה-שיף, והוא החליפו לתמר-טייטלבוים, ומדוע?
טייטלבוים היה שמו של גיסו בעל אחותו, ומשום מה אמצו גם לעצמו, יש היום משפחות מיוחסות המתיחסות לאחות זה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 556 אורחים