הגיונות כתב:האם עיינת ב'איש הפלא'? זכורני שמפורטת שם רשימה ארוכה של צאצאי הסבא משפאלע.
אליהו מקריות כתב:לגבי ע"ה לא שמעתי. אם זה נכון, אז התקיים בחלק מצאצאיו.
איש גלילי כתב:ג. המקור לסיפור עלוב מדי, מספר תפארת מהרא"ל (של ר' יודל רוזנברג המפורסם באמינות סיפוריו).
הגיונות כתב:איש גלילי כתב:ג. המקור לסיפור עלוב מדי, מספר תפארת מהרא"ל (של ר' יודל רוזנברג המפורסם באמינות סיפוריו).
זכור לי הסיפור משמו של החסיד החב"די ר' שמואל לויטין זצ"ל.
שומר-הגחלת כתב:האם ידוע היכן מקום קבורתו של הסבא?
מאיריחיאלק כתב:משפחת ניצליך חסידי סקןןירא הם נכדי הסבא
אליהו מקריות כתב:מאיריחיאלק כתב:משפחת ניצליך חסידי סקןןירא הם נכדי הסבא
בספר איש הפלא הוא קורא להם ניצלאק (נכדי ר' לוי זיידע ז"ל מביתר)
עזריאל ברגר כתב:שמעתי על משפחת זיידה - חסידי ויז'ניץ ברחובות ובביתר - שהם מצאצאי השפאלער זיידע.
ארזי ביתר כתב:אליהו מקריות כתב:מאיריחיאלק כתב:משפחת ניצליך חסידי סקןןירא הם נכדי הסבא
בספר איש הפלא הוא קורא להם ניצלאק (נכדי ר' לוי זיידע ז"ל מביתר)
משפחת זיידה מביתר, (זיידה בהא, הויזניצאים) אינם מצאצאיו, ובמקור אינם זיידה, אחד מהסבים החליף את שם משפחתו, כך שמעתי מבני המשפחה.עזריאל ברגר כתב:עזריאל ברגר כתב:שמעתי על משפחת זיידה - חסידי ויז'ניץ ברחובות ובביתר - שהם מצאצאי השפאלער זיידע.
אחד מחברי הפורום כתב לי בהודעה פרטית שהוא ממשפחה זו, ולאחר שחקר היטב את הנושא הגיע למסקנא שזה שטויות ולא היו דברים מעולם.
קריינא דאגרתא כו'...חסד לאלפים כתב:יש הרבה מה לחדש שם
באמונתו כתב:אף בני משפחת דורפמן - הינם מצאצאי הסבא משפולי.
באמונתו כתב:אף בני משפחת דורפמן - הינם מצאצאי הסבא משפולי.
אליהו מקריות כתב:לאחרונה התגלה שגם משפחת טאוב - אדמו"רי מודזי'ץ - הינם צאצאי הסבא
תא חזי כתב:(אגב, האם יש מקור לא-ברסלבאי, המבאר את סיבת התנגדות השפאלער לר' נחמן? אני שמעתי בזה חצי-סברא/חצי-מסורת מצאצא של השפאלער, ורציתי לדעת אם יש בזה בכתובים באיזה מקום - ויותר טוב אם כבר כתבו בפורום מזה)
אליהו מקריות כתב:לאחרונה התגלה שגם משפחת טאוב - אדמו"רי מודזי'ץ - הינם צאצאי הסבא
תא חזי כתב:הנה מה שאני "יודע":
א. על השפאלער (ובכלל טעם זה חלק למעשה על כל תלמידי המגיד) חלק בכך שאחז שההנהגה לא עברה מהבעש"ט למגיד ממעזריטש ותלמידיו.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 313 אורחים