מלך זקן וכסיל כתב:פגעי הטכנולוגיה.
הכותב שכנראה לא יודע את ההבדל בין א' לב'
עשה כנראה חיפוש במחשב למילים עמרם חסידא
קטע אחד על האמורא הועתק מויקיפדיה את הקטעים על ההונגרי אינני יודע מאיפה הוא לקח,
מצאתי עוד אתר דתי שטעו בזה.
אך מכאן עד להדפיס כזה דבר בראש חוצות.
ח''ל קאליסק כתב:הכוונה היא כמובן לרבי עמרם חסידא רויזנבויים אב''ד 'מאד' ותלמיד החת''ס שנפטר בתק'''ץ חתנו הידוע היה רבי משה לייב העליר זיע''א [אחיו הצעיר של רבי שמואל] שו''ב של הרה''ק מאווריטש זיע''א [התגורר בטבריה מצאצאיו משפחת בוימיל וקוריץ הטבריינים]. מצאצאיו אדמו''ר רבי מנשה קליין מאונגוואר הרה''ח רבי שמעון וואלף קליין משב''ק בית בעלזא ועוד.
דרך אגב רבי משה לייב הנ''ל היה מחותן עם בתו של הרה''ק בעל באר מים חיים זיע''א כשבנו רבי ישראל בער העליר נשא את בתה מרת העניא בילא ע''ה
חד ברנש כתב:הזכיר לי את אשר שאלתי בצעירותי לאחד הצורבים שבישיבה: מי קדם למי, התוספות לר"ע איגר או להיפך? והוא לא ידע. מעשה שהיה! ומדובר בבחור שדווקא למד לא רע.
כדכד כתב:אולי הוא התכוון לקישור נשמתי הרמוז בשם ולהפליג במעלת רעק"א ולא שזה אותו אחד ממש ומצינו בחז"ל כעין זה
כדכד כתב:אולי הוא התכוון לקישור נשמתי הרמוז בשם ולהפליג במעלת רעק"א ולא שזה אותו אחד ממש ומצינו בחז"ל כעין זה
גם בספר המסעות לר' בנימין מטודילה משמע שר' צמח אבי הרשב"ץ היה מגדולי פרובנס.
והריטב"א טעה אחר בעל שלשלת הקבלה.
קאצ'קלה כתב:כדכד כתב: ומשביארתי להם דברים פשוטים אלו, נחשבתי בעיניהם כגאון יודע כל...]
.
כדכד כתב:מ"מ אני רק ללמד זכות באתי ואיני יודע מנין הבטחון המוחלט שלך שטעיתי
ושמעתי ממגידי אמת שהגאון מהרש"א הוכיח את הגאון ר' אברהם ברוידע זללה"ה (שהוא היה הראשון שהמציא לדרוש חידושי תורה כאלה הנקרא חילוק) שדרך לימודו אינו על דרך האמת...
דוד נ.א. כתב:ולגוף העניין - זה פשוט מצויין. הדור מלא צרות וכה חסרים עלונים שירנינו נפש האדם ויעלו חיוך על פניו. העלונים של ברסלב וגם מדורי הבדיחות שבהם לא באמת עושים את זה מספיק טוב. הרבה זמן לא נהנתי כל כך ממשהו. למה למנוע טוב מיהודים?
בשורה התחתונה אני מחזיק טובה למוציאי העלון על שההנו אותי כל כך, ירבו טפשים כמותם בישראל - ועל זה (כנראה, גם) אומר הרמב"ם לולי המשתגעים היה העולם חרב...
קאצ'קלה כתב:וגם אני שמעתי 'חידושים' מופלגים כיוצא באלה, מאברכים ששוקדים שנים רבות בתורה, ואינם יודעים בין ימינם לשמאלם בסדרם של דורות, באופן מבהיל. [אברך תמים ויר"ש השוקד בכולל זה 20 שנה ומעלה, בירר אצלי ברצינות גמורה האם הרמב"ם קדם להבעש"ט או להיפך. אברך אחר בן 30 ומעלה ביקש ממני שאעזור לו להבין מה זה "שנת ג' אלפים..." "שנת ד' אלפים..." ו"שנת ה' אלפים...", הוא רצה לדעת: "הלא העולם עומד כעת 770 שנים ופורתא, לא כן? אם כן מה הם ה'אלפים'?" כמותם רבו כמו רבו. ומשביארתי להם דברים פשוטים אלו, נחשבתי בעיניהם כגאון יודע כל...]
בטוח אני שאם אראה להם את הכתבה המצחיקה של העלון הנ"ל על רב עמרם חסידא, יהיו כמה מהם שלא יבינו את הטיפשות שבה! ועליהם הכתוב אומר: וכסיל לא יבין את זאת.
בברכה המשולשת כתב:לפני 13 שנה עסקתי בלימוד תשובה אחת של המהר"ם, שאלני אברך יקר שליט"א (שהכרתי את שקידתו בתורה) מה אני לומד, והשבתי לו, ואז שאלני אם זה הוא המהר"ם הנדפס מתחת למהרש"א...
בברכה המשולשת כתב:לפני 13 שנה עסקתי בלימוד תשובה אחת של המהר"ם, שאלני אברך יקר שליט"א (שהכרתי את שקידתו בתורה) מה אני לומד, והשבתי לו, ואז שאלני אם זה הוא המהר"ם הנדפס מתחת למהרש"א...
עפר לרגלם כתב:באחד מספרי האחרונים הק' סתירה בין הרשב"א בחידושים לבין דברי הרשב"א שהובאו בתוס'.
אוצר החכמה כתב:בברכה המשולשת כתב:לפני 13 שנה עסקתי בלימוד תשובה אחת של המהר"ם, שאלני אברך יקר שליט"א (שהכרתי את שקידתו בתורה) מה אני לומד, והשבתי לו, ואז שאלני אם זה הוא המהר"ם הנדפס מתחת למהרש"א...
לא הבנתי מאיפה היה לאותו אברך לדעת שעסקת בתשובת המהר"ם מרוטנבורג ולא בתשובת המהר"ם לובלין?
חיים ושלו' כתב:אחד מגדולי האדמו"ר'ים זצ"ל אמר תורה שלימה על מאמר שאמר ר' שמעון באבות (פ"ב) שהוא לשיטת רשב"י, שלמעשה בכלל לא ברור שמדובר ברשב"י וי"א שהוא ר' שמעון בן נתנאל והוא מהמשך מהמאמרים שנאמרו ע"י ה' תלמידי ריב"ז.
חיים ושלו' כתב:סיפר יהודי חשוב, שפעם נפגש עם איזה יהודי מכובד בעל משרה חשובה, ואמר לו איזה מימרא מה"מרדכי", והלה פתח זוג עיניים, על שיש ספר עם שם מוזר כזה... (לפחות תפרגן לו תואר רבי...)
עפר לרגלם כתב:וכן שמעתי מיהודי חשוב שנפגש עם יהודי עוד יותר חשוב (בעל משרה תורנית), ואמר לו משהו על אלוקים, הלה פקח עליו זוג עיניים תמהות ולא הבין במי מדובר...
וונדרבר כתב:חיים ושלו' כתב:סיפר יהודי חשוב, שפעם נפגש עם איזה יהודי מכובד בעל משרה חשובה, ואמר לו איזה מימרא מה"מרדכי", והלה פתח זוג עיניים, על שיש ספר עם שם מוזר כזה... (לפחות תפרגן לו תואר רבי...)
תלוי באיזה שם אתה קורא לספר "המרדכי". בקהילות הספרדים מקובל לנקד את שם הספר עם חיריק מתחת לאות כ'! [ולפ"ז אין קושיא למה אין תואר רבי].
חיים ושלו' כתב: מעניין, מעולם לא שמעתי, (אגב, המרדכי היה אשכנזי...) מה ביאור השם מרדכי עם חירי"ק?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 209 אורחים