נחוניא כתב:מצאתי סיפור נפלא מרבי נחום יאסער ז"ל:
סיפר ר' נטע ציינווירט שראה את ר' נחום יאסער ז"ל מנקיי הדעת שבירושלים, שפעם בתו היחידה היתה במצב קשה, והרופא אמר שזה מצב קשה, אז הוא הלך למקוה שבימי אבלות לא יוכל ללכת והנה למד הלכות קבורה וכו' וכו', ואח"כ בדרך שכח את הסכין של קריעה וחזר לקחת זאת ועל הדרך אמר לר' נטע ציינווירט שצריך להכין את עצמו לומר ברוך דין האמת א"כ אם אני חייב לברך על זה, התבוננתי שאמת הוא שהכל מאבא בשמים א"כ אני כל כך בשמחה שהקב"ה מדבר ממני ומתעסק עמי, והתחיל לקפוץ משמחה מדברים ממנו בשמים מתעסקים דייקא איתי, רק כשהגיעו לבית החולים היה צריך להתאפק כדי שאשתו לא תדע מה הולך איתו ועל כן התאפק מלהראות את השמחה, והנה איך שהגיע לשם, בא אליו ד"ר וולך ואמר לו בתך היתה לוה שינוי לטובה ויצאת מכלל סכנה, והנה היא העמידה דור שלם, ואמר ר' נחום, לר' נטע, אני באמת הייתי עכשיו צריך לברך את דיין האמת בשמחה, והנה אם לא הייתי מקבל בשמחה אז היה קורה הדבר הכי גרוע, אבל היות וכבר קבלתי בשמחה אז כבר מחלו לי על הכל.
זלמניו כתב:משפחת בויאר אינם צאצאיו של ר' נחום?
הוגה ומעיין כתב:בתמונה במרכז אדמו"ר רבי נחום מאטיני'ו מטשורטקוב בסוכה, לימינו יושב עם כובע בנו אדמו"ר הדברי שלמה, ולשמאלו רבי נחום יאסער.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 248 אורחים