בברכה המשולשת כתב:כמדומני שר"ש ליברמן היה חתנו בזיוו"ר
נחוניא כתב:בעיה"ק ירושלים התגורר ר' אורי פרלמן [נפטר בשנת תשכ"א בערך] אשר אביו ר' אליקים געציל היה ממשפחת הגדול ממינסק.
האם יש מי שיודע אם היה להגדול ממינסק בן או נכד בשם ר' אליקים געציל?
מה שנכון נכון כתב:בברכה המשולשת כתב:כמדומני שר"ש ליברמן היה חתנו בזיוו"ר
חתן חתנו ר"א רבינוביץ.
פרנקל תאומים כתב:מה שנכון נכון כתב:בברכה המשולשת כתב:כמדומני שר"ש ליברמן היה חתנו בזיוו"ר
חתן חתנו ר"א רבינוביץ.
חתנו הג"ר אליעזר רבינוביץ' היה יורשו ברבנות מינסק, וחתנו של הג"ר אליעזר היה הג"ר מענדל גלוסקין שירש אחריו את רבנותה של מינסק.
אומנם דווקא חתנו הצעיר יותר של 'הגדול ממינסק', הלא הוא הג"ר אברהם דובער כהנא שפירא מח"ס 'דבר אברהם', נודע הרבה יותר והיה לרבה המפורסם של קובנא.
ר"ש ליברמן נישא בזיוו"ש לביתו של ר"מ בר אילן. דומה שהזכירו כאן בעבר, שרעייתו הראשונה נלב"ע, אחר שלא היה בידיהם לקנות תרופות לרפואתה או לדרוש עבורה אצל רופאים גדולים.
השואל מרבו כתב:בהקדמה לספר "פאר המלך" (גרינברג) הוא כותב "ואחרון חביב, ספר זה נדפס לזכות ידידי הוו"ח אי"א, עוסק בצרכי ציבור, בעל חסד וצדקה, ר' שמחה גבריאל פרלמן שיחי' לאורך ימים ושנים טובות, נין ונכד לה"גדול ממינסק" בעמח"ס אור גדול".
האם משיהו יודע פרטים על ר' שמחה גבריאל פרלמן? ואיך הוא נין של הגדול ממינסק?
השואל מרבו כתב:פרנקל תאומים כתב:[בברכה המשולשת כתב:מעניין שאחיו של הגדול ר' בנימין בישקא בהספדו על הגדול (נדפס בסו"ס הגדול ממינסק) כתב "וחתניו לוקחי בנותיו: הראשון בזמן ובמעלה הוא כבוד הרב הגאון המפורסם גן הסדים סוע"ה מוה' עליעזר רבאינאוויץ שליט"א". אולם כמו שכתבת, הדבר אברהם הוא שהתפרסם מאוד. (אין לי מושג האם רב"ב צודק.)
מיללער כתב:אני מחפש פרטים על אבי הנפטר, ר' יעקב מאיר פומרנץ, תוכל לשתף אותנו?
מיללער כתב:הרב שיף, אני מחפש פרטים על אבי הנפטר, ר' יעקב מאיר פומרנץ, תוכל לשתף אותנו?
מיללער כתב:הרב שיף, אני מחפש פרטים על אבי הנפטר, ר' יעקב מאיר פומרנץ, תוכל לשתף אותנו?
פרנקל תאומים כתב:וחתנו של הג"ר אליעזר היה הג"ר מענדל גלוסקין שירש אחריו את רבנותה של מינסק. אומנם דווקא חתנו הצעיר יותר של 'הגדול ממינסק', הלא הוא הג"ר אברהם דובער כהנא שפירא מח"ס 'דבר אברהם', נודע הרבה יותר והיה לרבה המפורסם של קובנא.
מקורות כתב:מיללער כתב:הרב שיף, אני מחפש פרטים על אבי הנפטר, ר' יעקב מאיר פומרנץ, תוכל לשתף אותנו?
סליחה שאני מגיב באיחור, אבל ראה בספר 'חמש ידות' (נמצא באוצר) של הג"ר בנימין בישקא אחי הגדול ממינסק, בסוף הפתח דבר (עמוד 9, מאת הגר"ח צימבליסט) יש שם מאמר עליו שהופיע בזמנו בהמודיע.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים