מקדש מלך כתב:מעין דמותו של נתן בירינבוים היה גם הלל צייטלין הי"ד.
דמות שיש לה השוואה מסוימת לאורי זוהר, הוא מתתיהו געלמן הי"ד. שהיה תינוק שנשבה והפך בבת אחת לבן עלייה שלא נראה כמותו לפניו ואחריו לא היה. אם כי כמובן היה לכך פרסום נמוך, וגם היה בגיל צעיר מאוד.
שמשון כתב:בתוך כל ההספדים הנפלאים על היותו הבעל תשובה הכי מפורסם בדורנו ועל היותו מזכה הרבים וכו' וכו', שכחנו עוד דבר אחד: הוא היה "בן עלייה אמיתי".
גם אם לא היה נולד חילוני, ואילולי חזר בתשובה וזיכה את הרבים, גם אילו היה נולד חרדי, ניתן היה לומר עליו בהסתלקותו שאבד לנו יהודי בן עלייה שמעטים כמותו בדורינו. יהודי שכל רגע מרגעיו היה מוקדש להתקרבות לבוי"ת ולעבדו בלבב שלם.
בצעירותי הייתי רואה אותו כל יום חוזר מתפילת ותיקין, עטוף בטלית ועטור בתפילין, וכל כולו נוטף יראת שמים ועבודת ד'. הייתי חושב אז לעצמי, שגם אילולי שהיהודי הזה הוא הבעל תשובה המפורסם וכו', עלי להתבונן בצורתו ובהליכותיו, כיוון שבני עלייה כאלו נדיר למצוא.
לא היה רגע בחייו לעצמו, רק שטייגן ושטייגן ושטייגן, אמרו נא לי אתם, כמה עוד חרדיים מבטן ומלידה, ניתן לראות בדורנו כמוהו.
חד ברנש כתב:להצלחה אבות רבים...
באמונתו כתב:אילו היה נולד כחרדי
פרנצויז כתב:באשכול על האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל היה ויכוח שלם אם אביו של הרב אורי זוהר זצ"ל היה חרדי או לא.
גוראריה כתב:ב. משפחתו של אורי זוהר: שם משפחתו המקורי של זוהר הוא 'דז'אדק', משפחה גוראית במקורה ויש לו או לאביו בני דודים וצאצאיהם , גוראיים עד היום, הנושאים שם זה.
אבל, אביו היה חילוני גמור למהדרין.
["בית ספר של תנועת ההשכלה?! מישהו בפולין ערב המלחמה עוד זכר מ'תנועת ההשכלה'? זו כבר יצאה אז לגמרי מן הלקסיקון ובמקומה הגיעו הרבה שמות חדשים]
אוהב ציון כתב:הוא נסע עם חבריו לשמחה שעשה חבר משותף ששם התארח הרב זילברמן, הרב ז"ל גר בכלל בשערי חסד, ולאחר שהרב הציע לו שיכול להוכיח לו את אמת תורתינו הקדושה, והרב אמר לו שלשם כך צריך לדון וזה יקח זמן - נענה לאתגר.
פרנצויז כתב:אוהב ציון כתב:הוא נסע עם חבריו לשמחה שעשה חבר משותף ששם התארח הרב זילברמן, הרב ז"ל גר בכלל בשערי חסד, ולאחר שהרב הציע לו שיכול להוכיח לו את אמת תורתינו הקדושה, והרב אמר לו שלשם כך צריך לדון וזה יקח זמן - נענה לאתגר.
כמדומה ששם החבר ההוא, שחזר בתשובה לפניו, היה "אריה יצחק"(?), והוא נפטר בערך בשנת תשס"ד.
זאב בן מיכאל כתב:כאן https://www.hidabroot.org/video/59306
ר' אורי זוהר מספר על תהליך חזרתו בתשובה.
(לענ"ד שווה צפייה)
עובדיה חן כתב:מעניין הוא שמציאות כזאת שניתן להחזיר אדם בתשובה ס"ה ע"י שיחה באמיתות התורה, האם זה לא מחייב אותנו? להחזיר את אחינו? אני מבין שלא כולם אנשי אמת כמו הרב אורי ולא כולם חכמים עמו הרב זילברמן. אבל בכל זאת מטריד אותי השאלה הזאת.
בברכה המשולשת כתב:יעויין בספרו שהועלה לעיל, שם הוא עצמו זצ"ל הציג את התמיהה ההפוכה- בשיחה המקורית עם הגרי"ש זילברמן זצ"ל נכחו כו"כ מחבריו, ובכ"ז אף אחד מהם מלבדו לא הלך לחפש את האמת בעקבות השיחה.
פרנצויז כתב:באמונתו כתב:אילו היה נולד כחרדי
באשכול על האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל היה ויכוח שלם אם אביו של הרב אורי זוהר זצ"ל היה חרדי או לא.
viewtopic.php?f=19&t=5689&p=48273&hilit=#p48252
viewtopic.php?f=19&t=5689&p=48273&hilit=#p48273
איש_ספר כתב:בסופו תיאור על המפגש בן רא"ז להגריש"ז[attachment=0]מבשר ציון 150 פרשת נשא - חג השבועות תשפ''ב.pdf
פרנצויז כתב:כמדומה ששם החבר ההוא, שחזר בתשובה לפניו, היה "אריה יצחק"(?), והוא נפטר בערך בשנת תשס"ד.
אור עולם כתב:לענ"ד שוב יש כאן נפטר ענק שהעולם מתמקד בחלקים שונים שלו,
אך ה'תלמיד חכם' שבו - לא נספד כהלכה,
שהרי ר' אורי היה ת"ח כפשוטו בנגלה ובנסתר, וגדולי עולם כיבדוהו לא רק בשל זיכוי הרבים שלו אלא בשל מעלתו העצמית,
ויש בזה 'מחייב' עצום לתפוס שיהודי שפתח לראשונה גמ' באיזור גיל 40 נעשה ת"ח בסדר גודל כזה,
ולבכות את גודל האבידה והחסר כמצווה עלינו בהסתלקות ת"ח,
ולהתעורר במחויב מזה לעבודתנו העצמית.
פלוריש כתב:אור עולם כתב:לענ"ד שוב יש כאן נפטר ענק שהעולם מתמקד בחלקים שונים שלו,
שהרי ר' אורי היה ת"ח כפשוטו בנגלה ובנסתר, וגדולי עולם כיבדוהו לא רק בשל זיכוי הרבים שלו אלא בשל מעלתו העצמית,
ויש בזה 'מחייב' עצום לתפוס שיהודי שפתח לראשונה גמ' באיזור גיל 40 נעשה ת"ח בסדר גודל כזה,
ולבכות את גודל האבידה והחסר כמצווה עלינו בהסתלקות ת"ח,
ולהתעורר במחויב מזה לעבודתנו העצמית.
זה לא בכוונה, פשוט אנחנו לא מכירים את החלק הזה של אישיותו.
אדרבה, ספר לנו על גדלותו בתורה!
אחרון התלמידים כתב:ב"ה
נתן לי חבר להעביר. ההספד של ר' אורי זצ"ל, על הגרי"ש זילברמן זצ"ל.
אור עולם כתב:לענ"ד שוב יש כאן נפטר ענק שהעולם מתמקד בחלקים שונים שלו,
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 417 אורחים