אראל כתב:רבי שמואל אשכנזי [דייטש], הוא קרוב משפחה עמי,
בהיותו נכדו [בן בתו] של הסבא שלי, הרה"צ ר' מיכאל הרמאן זצ"ל, מווייצען הונגריה-ירושלים
ברשות הסבא ר' מיכאל זצ"ל הי' כמה ספרים יקרים עתיקים, שהגיעו לידי נכדו ר' שמואל
עכ"פ יש לו לרבי שמואל גם נצר הונגרי...
[אני לא מכיר אישי את ש"ב ר' שמואל, רק מספריו ומאמריו הרבים]
אראל כתב:ברוך דיין האמת
ראיתי מישהוא כותב עליו אשר כמה מכרכי ה'ילקוט מעם לועז' נשלמו על ידו, אכן?
מבקש חכמה כתב:חבל על דאבדין. תנצב״ה
אישצפת כתב:מבקש חכמה כתב:חבל על דאבדין. תנצב״ה
רק חבל עוד יותר שזה נגרם (לפי עדות קרוביו) מאדם חולה קורונה שידע על כך שהוא חולה מאומת ובא לבית הכנסת להתפלל והתיישב בסמוך לרבי שמואל זצ"ל ודין גרמ'א להאי גברא רבא דבלי בארעא.
פייביש אופטובסקי כתב:לפני שנים רבות נקשתי בדלת ביתו וביקשתי לקנות ספר 'אלפא ביתא דשמואל זעירא', הוא הראה לי את הטופס האישי שלו, ואמר לי: ספר אחד בלבד יש לי. והוסיף: אברך השקיע הון רב בהוצאת הספר, ולאחר ההדפסה הגיע לכאן והניח לי חבילה מהספרים ואמרתי לו קח הכל בחזרה והשאר לי טופס אחד בלבד. והטעים בפניי: אברך השקיע כסף ואני יחלק ספרים לחברים שלי? אפילו הבן שלי ביקש ממני ספר ואמרתי לו שיקנה בחנות.
חד ברנש כתב:
לענין כתב:אכן נשלחה קריאה כזו קודם חג השבועות.
ראו במצורף.
אראל כתב:תמונת אביו רבי ברוך דייטש ז"ל
[מאמר עליו ועל משפחתו העניפה, ב'עלי זכרון' כ"ז אדר א' תשע"ו]
נחומצ'ה כתב:אראל כתב:תמונת אביו רבי ברוך דייטש ז"ל
[מאמר עליו ועל משפחתו העניפה, ב'עלי זכרון' כ"ז אדר א' תשע"ו]
התוכל לצרף את המאמר על המשפחה?
לענין כתב:מפני שאני לא יודע אם בעלי הבמה הזו מעוניינים בפרסומה.
אם נראה לך שכן - אז אדרבה, קריינא דאיגרתא.
זאב ערבות כתב:בהקדמה לאלפא ביתא תניתא דשמואל זעירא כותב ר' י"י סטל (העורך) שכל כולו של הספר אינו אלא מקצת שבמקצת מאוצרותיו של האי חכימא, ויותר ממה שגיליתי לפניכם נמצא שם... ומחמת חסרון כיס עדין אי אפשר להדפיסם, וכן כרכים שלמים בעניני ספרים וסופרים, עניני תפלה ועוד העומדים ומצפים לישועה בעגלא ובזמן קריב.
האם יש סיכוי שכתבים רבים אלו יראו אור יום? ובקשה אם יש למישהו מאוצרותיו שלא נדפסו בספר או שלא ידועים אולי יואיל בטובו להעלותם כאן.
חד ברנש כתב:זאב ערבות כתב:בהקדמה לאלפא ביתא תניתא דשמואל זעירא כותב ר' י"י סטל (העורך) שכל כולו של הספר אינו אלא מקצת שבמקצת מאוצרותיו של האי חכימא, ויותר ממה שגיליתי לפניכם נמצא שם... ומחמת חסרון כיס עדין אי אפשר להדפיסם, וכן כרכים שלמים בעניני ספרים וסופרים, עניני תפלה ועוד העומדים ומצפים לישועה בעגלא ובזמן קריב.
האם יש סיכוי שכתבים רבים אלו יראו אור יום? ובקשה אם יש למישהו מאוצרותיו שלא נדפסו בספר או שלא ידועים אולי יואיל בטובו להעלותם כאן.
אצל העורך יש כ-1000 אגרות מוקלדים ומוכנים להדפסה. "רק" כסף חסר...
להזכירכם, שהעורך לא הצליח להחזיר אפילו את ההוצאות על 'אלפא ביתא תניתא'.
בנוסף לכך יש באמתחת העורך עוד חומרים מכתביו המקיפים כשני כרכים בערך.
היום עליתי לבית המנוח. דפדפתי מעט בחומרים שהוא השאיר אחריו. הלב נחמץ. מה יהיה עם הכל? מה?
אכן, לא הכל ראוי להדפסה, וגם מה שראוי להדפסה זקוק לשיפוץ, רב או מעט. אבל אחרי הכל מדובר באוצרות.
האם הכל ילך לאבדון?
לבי במערב כתב:אנא, לכה"פ יפרסמוהו באופן מקוון, ואל ימנעו בר מדורשיו ומבקשיו בכל לב ונפש; ויהיו הדברים לזכרו ולעילוי נשמתו.
גימפעל כתב:אילו היו חובבי הספרים רוכשים בממונם את הספרים שכבר נדפסו, לא היו צריכים למגביות ולקרנות.
זאב ערבות כתב:לאו דווקא, הנה נכתב למעלה שהעורך לא הצליח להחזיר אפילו את ההוצאות וכמדומני שהספר נמכר כמעט כולו! איך אני יודע? פניתי בזמנו לר' אליעזר ברודט שמתעסק בספרים ויש לו איזו שהיא שייכות להדפסת הספר ובקשתי ממנו עותק (לא מצאתי בחנויות) ואמר לי שקשה מאוד להשיג.
זאב ערבות כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:ר' זאב, רובא דאינשי אם לא יטעמו את אלפא ביתא לא יבינו מה ערכו של חכם זה.
קלעת למטרה! אותו דבר ניתן לומר כל רב יעקב חיים סופר שליט"א שרוב הציבור ובפרט האשכנזי לא מכיר בערכו ולא יודע איזה ת"ח הוא ושכל התורה כולה פרושה לפניו ואף הוא עניו ביותר ובורח מן הכבוד. באים אנשים לספריה ואני מראה להם את כל מאה ספריו (שיש לי כולם ללא יוצא מן הכלל) וצובט בלב לשמוע שאף פעם לא שמעו עליו או שלא יודעים שחיבר ספרים בכלל אני אומר תפתחו איזה ספר שתרצו באיזה עמוד שיפתח ותספרו כמה מ"מ יש ולא מאמינים למראה עיניהם.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 148 אורחים