ברקים רב כתב:אשכול העתקת תמונות מספרים...
התמונה בראש גולת אריאל ושם מצויינים שמות המלוים, עכ"פ רובם.
הגר"מ ורשביאק, ר' שמעון שלדייבסקי, אדמו"ר רח"ג מפילץ, ר' דוד פערלע, הלב שמחה, ר' מאיר בן האמרי אמת, רמ"ש סגל, הבית ישראל, ר' מאיר רוזנפלד, הגרי"מ קאנאל אב"ד בלאשקי.
רבטוב כתב:השאלה היא ....למה בנו הגדול ר' מאיר כן הולך עם שטריימעל
ברקים רב כתב:אשכול העתקת תמונות מספרים...
התמונה בראש גולת אריאל ושם מצויינים שמות המלוים, עכ"פ רובם.
הגר"מ ורשביאק, ר' שמעון שלדייבסקי, אדמו"ר רח"ג מפילץ, ר' דוד פערלע, הלב שמחה, ר' מאיר בן האמרי אמת, רמ"ש סגל, הבית ישראל, ר' מאיר רוזנפלד, הגרי"מ קאנאל אב"ד בלאשקי.
מתפעל כתב:
גוראריה, מנין לך שתמונה זו צולמה בשבת ע"י גוי? האם ידוע לך היכן צולמה תמונה זו ואולי גם באיזה שנה.
מתפעל כתב:יישר כח לכולם. כמובן שלא סרקתי את התמונה הזו המדהימה בחדותה וביופיה.
קיבלתי אותה מניק נעים ונחמד ותבוא עליו ברכת כל טוב.
מי יכול להוסיף קצת פרטים על הרבנים: הגר"מ ורשביאק, והגרי"מ קאנאל אב"ד בלאשקי?
האם יש כיום צאצאים שלהם בגור?
ר' מאיר הכהן ווארשאוויאק ז"ל
נולד בתרל"ב לאביו ר' יעקב אליעזר ב"ר יואל הכהן (נפטר בשנת תרע"ו ומנו"כ בווארשא) למד בישיבות שונות בפולין. בתרנ"א,1891, נתמנה כרב בלוטומירסק שבאזור לאדזש, שם היה כעשרים וחמש שנים והקים ישיבה.
בימי מלחמת העולם הראשונה, כשהעיר חרבה, עבר לפרוור מוקוטוב שבמשך הזמן סופח לוורשה, והיה בוועד הרבנים של העיר. שימש כסגן נשיא באגודת הרבנים בפולין, וערך את הביטאון שלה בשם עיתונאי. כמו"כ היה חבר במועצת גדולי התורה בפולין חיבר ספר אמרי כהן עה"ת.
בזמן מלחמת העולם השניה היה ברבנות של גטו ורשה שם נפטר בתמוז תש"א ומנו"כ בביה"ח בווארשא.
ר' יצחק מאיר קאנאל ז"ל
נולד לאביו ר' משה אהרן (מנו"כ בווארשא), שימש כרב בעיר בלאשקי, ולאחריו כרב בגליל ווארשא וחבר וועד הרבנים דשם, גם שימש כסגן יו"ר של אגה"ר בפוילן. מבניו; ר' יהושע קאנאל חתן ר' פנחס פינקעלשטיין אב"ד פאלעניץ.
בזוו"ש נשא את הרבנית פיגלא בתו של ר' ארי' לייבוש רוקח ממאגרוב במהר"י מבעלזא זצ"ל (שהיתה נשואה מקודם לר' שלמה ב"ר דוד מסקווירא ז"ל).
ברקים רב כתב:על ר' מאיר ורשביאק היה לאחרונה במוסף התורני של המודיע.
גוראריה כתב:מתפעל כתב:
גוראריה, מנין לך שתמונה זו צולמה בשבת ע"י גוי? האם ידוע לך היכן צולמה תמונה זו ואולי גם באיזה שנה.
כתבתי שצולמה בשבת לפי השטריימל, להבדיל מהתמונות שבהן נראה עם קולפיק.
צולמה כמדומה במרינבד, שם עמדו צלמים נכריים ברחובות וצילמו נכבדים שעברו.
ברקים רב כתב:אין לי סריקה מהכתבה,
אך זה יש באוצר החכמה:
מתפעל כתב:לדעתי העניה זה לא שבת, כי הרבי בית ישראל והלב שמחה אינם הולכים עם קפוטה אלא רעקל. זה נראה די ברור.
לגבי קולפיק וספודיק, אתה בטוח שהיה אצל האמרי אמת קולפיק שנראה שונה מהספודיק?
אולי היה לו ספודיק ישן יותר לימי החול וספודיק חדש יותר לשבת. אבל לא קולפיק גליצאי שלא היה מצוי בפולין. כך נראה לי.
אגב, אם כבר מדברים, ידוע לך שהרבי בית ישראל נתן את הקאפעלוטש של האמרי אמת לאחד החסידים במתנה?
ברקים רב כתב:על ר' מאיר ורשביאק היה לאחרונה במוסף התורני של המודיע.
תוך כדי דיבור כתב:אדהכי והכי:
מי שמזהה, יכול לנסות גם לשער היכן ומתי (בערך) צולמה התמונה.
גוראריה כתב:הנה תמונה עם הקולפיק
השוני בולט
מתפעל כתב:גוראריה כתב:הנה תמונה עם הקולפיק
השוני בולט
גוראריה, אכן כאן זה באמת נראה קולפיק.
הבחור השמנמן שלידו, האם זהו מתתיהו גלמן (מאתעס) המפורסם? הי"ד. כך אמר לי מישהו פעם.
.
מתפעל כתב:כוונתך לרב קנאל הי"ד?
ישעיהו לוריא כתב:ברקים רב כתב:על ר' מאיר ורשביאק היה לאחרונה במוסף התורני של המודיע.
נ"ל שהכתבה בהמודיע התורני הייתה על ר' דוד ורשביאק ז"ל שנדמה לי היה בנו של הר"מ הנזכר.
מתפעל כתב:לגבי ר' אברהם ישעיה רוזנברגר ז"ל, אני זוכר אותו עומד בשורה הראשונה בתפילה אצל הבית ישראל. הרבי אהב להשתעשע איתו אף שכבר לא היה כל כך בעניינים. בכלל הרבי אהב זקנים עם ניחוח של פעם.
.
תוך כדי דיבור כתב:מתפעל כתב:כוונתך לרב קנאל הי"ד?
אכן כן, העטור טלית הינו רבי יצחק מאיר קאנאל הי"ד, והתמונה היא משנת תש"א בגיטו ורשה.
מיללער כתב:בספר על השואה מצאתי את התמונה הבאה משנות הזעם בגטו וורשא, כתוב שהנאצים התעללו ב'הרבנים' בשעת התפלה ואילצו אותם להיעמד להצטלם, נראה הרצינית ומצב העגום על פני הרבנים.
האם יש זיהוי אם אכן מדובר ב'רבנים' ומי הם הקדושים הי"ד?
מתפעל כתב:לא, זאת איני זוכר. מי זה ר"ש ומי זה א"ל?
ספר נא לנו. נוסטלגיה זה תמיד נחמד.
.
מתפעל כתב:מיללער, אני חושב שאולי היהודי שבאמצע הוא אביו של הסופר משה פראגער. תיכף אכניס תמונה שלו לשם השוואה
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 74 אורחים