גלאגוזים כתב:אי"ס
האם זה הג"ר אברהם אהרן פראג?
יפה מאד!
גלאגוזים כתב:אי"ס
האם זה הג"ר אברהם אהרן פראג?
ישעיהו לוריא כתב:התמונה בירושלים תש"ה : הרב מול המיקרופון: קרוב לוודאי, הרב הלל ויטקינד ראש ישיבת בית יוסף נובהרדוק תל אביב
איש_ספר כתב:צודק גור אריה שהרב עם הספודיק הוא רבי שלמה דוד כהנא לימינו (בתמונה) יושב הרב משה אביגדור עמיאל.
התמונה היא של מועצת רבני וארשא.
מצאתי אותה תלויה על איזה קיר באיזה מקום, ומתחתה נכתב:
לגבי הרב עמיאל אין ספק בזיהויו בתמונה, לגבי השאר איני יודע מי ומי.
ר' חיים לייב יודקאווסקי ז"ל
נולד לאביו ר' צבי יצחק כשהגיע לפרקו נשא את מרת שרה בתו של הג"ר שמואל זאנוויל קלעפפיש ראש רבני ווארשא, נבחר למו"ץ בווארשא ושימש בתפקידו עד לפטירתו ביום י"ב אייר תרצ"ה ומנו"כ בבה"ח בווארשא (המציבה נשברה ורק נראים שתי שורות האחרונות)
אשתו נפטרה בכ"ב אדר ב' תר"ע, בניהם היה מר שמואל זאנוויל יודקאווסקי מווארשא
הבונה כתב:איש_ספר כתב:ולתמונה הבאה.
מי מזהה?
שאלה קצת קשה כמובן
נדמה לי ואינני בטוח שתמונה זו מופיעה ב"י-ם של מעלה", כצורתו של אחד מתלמידי החי' הרי"ם (שכחתי כיצד מכנהו), כמובן שרוב התמונות שם לא באמת של מי שהן מיוחסות לו, וגם כנראה אותו תלמיד לא היה ולא נברא.
תוך כדי דיבור כתב:ומצו"ב תמונה נוספת, כדי להקל על הזיהוי במידת האפשר:
ישבב הסופר כתב:הוא מתכוון לתמונה בעמוד הקודם, עם שלושת הרבנים.
ערער בערבה כתב:הבונה כתב:איש_ספר כתב:ולתמונה הבאה.
מי מזהה?
שאלה קצת קשה כמובן
נדמה לי ואינני בטוח שתמונה זו מופיעה ב"י-ם של מעלה", כצורתו של אחד מתלמידי החי' הרי"ם (שכחתי כיצד מכנהו), כמובן שרוב התמונות שם לא באמת של מי שהן מיוחסות לו, וגם כנראה אותו תלמיד לא היה ולא נברא.
בשעה טובה. אני שובר את הראש מאיפה התמונה מוכרת לי.
הנה:
הבונה כתב:תודה ערער, כבר מחקתי הודעתי כי סברתי שאולי סתם חשבתי כך, והנה הצלחת לדוג אותה רגע לפני שמחקתי.
עכ"פ, זה מחזק את מה שטענתי כי רוב התמונות שם לא באמת של מי שהן מיוחסות לו, ולכן גם סביר יותר מה שכתבתי שאותו תלמיד (כעת נזכרתי שהירשל שמו) לא היה ולא נברא.
ערער בערבה כתב:הבונה כתב:תודה ערער, כבר מחקתי הודעתי כי סברתי שאולי סתם חשבתי כך, והנה הצלחת לדוג אותה רגע לפני שמחקתי.
עכ"פ, זה מחזק את מה שטענתי כי רוב התמונות שם לא באמת של מי שהן מיוחסות לו, ולכן גם סביר יותר מה שכתבתי שאותו תלמיד (כעת נזכרתי שהירשל שמו) לא היה ולא נברא.
לא טעית לגבי העובדה שהתמונה נמצאת בספר הנ"ל, אבל אתה כן טועה בכותבך שהתמונה שם איננה שייכת למיוחס לה, כנראה לא שמת לב לכיתוב שתחת התמונה.
ישבב הסופר כתב:מכיוון שאף אחד לא זיהה את הדמות הצועד אל עבר הכותב המערבי בשנת תש"ה - תש"ו, אעלה לכאן לינק לסרטון הקצר של הקהל בדרכו לכותל המערבי, והקהל המתפלל שם. ווידאו בהיר במיוחד.
http://www.criticalpast.com/video/65675 ... ue-of-Omar
מאיר סובל כתב: ואגב: להבדיל מה"קליינער קרליץ", היה במשפחה גם ה"קליינער גריינמן". באותו שם פרטי, ומאותה סיבה... גם רבי שמרי' יוסף גרינמן זצ"ל [אחי רבי חיים, רבי דוד, ורבי מאיר] היה הקטן במשפחתו.
תוך כדי דיבור כתב:האם המצו"ב הוא אחד מאדמו"רי שושלת פרידמן-רוז'ין?
גוראריה כתב:תוך כדי דיבור כתב:האם המצו"ב הוא אחד מאדמו"רי שושלת פרידמן-רוז'ין?
למרות התנוחה והדמיון הוא לא א' מהמוכרים
על אף שיש דמיון בקוי פניו לרבי משה'ניו זי"ע הי"ד מבויאן-קראקא
תוך כדי דיבור כתב:כעת נסתבר לי בקרוב לוודאי שזהו רבי שלמה'ניו חיים פרידמן מסדיגורה (אחיו של ה'אביר יעקב').
תוך כדי דיבור כתב:אתה אומר זאת בגלל התמונות המוכרות שלו באחרית ימיו? כאן מדובר בתמונה משנות התר"פ, דהיינו הרבה שנים לפני כן, וראה במצו"ב למשל תמונה מוקדמת גם היא - הדמיון בולט בעיני. והעיקר, שבתמונה השלמה הוא יושב ליד רעהו הרבי רחמ"י שפירא מדרוהוביטש, ובכיתוב שמצאתי הקשור לתמונה זו נרשם Solomom Fridman Sadigora. אתה מכיר זיהוי סביר יותר?
http://www.tidhar.tourolib.org/files/tidhar/index/assoc/HASHfa58.dir/images/V012_046.jpg
רבטוב כתב:הוא יותר דומה לדודו הרה''ק מהר''י מהאסיאטין זצ''ל אך אין לו את המשקפיים
גוראריה כתב:אולי תעלה את התמונה המלאה?
רבטוב כתב:לדעתי הוא הרה''צ ר' יעקב יוסף בן הרה''ק ר' מנחם נחום מרחמסטריווקא אשר הי' גר בווינא והי' ריעו של הרה''צ ר' שלמהני'ו ר' חיימיוני'ו מדראהביטש והיו חברים בענייני בנין הארץ
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 463 אורחים