סוקולקה כתב:אם כבר מדברים על הגייה ליטאית, הנה מפה חשובה על גבולות ליטא מבחינת התרבות והשפה (ההערה על בריסק מעניינת)
מקור
יייש"כ עצום.
אגב, לפי מיעוט עיוני במפה, סוקולקה (עיר לידתה ונעוריה של סבתי ע"ה) עצמה לא מופיעה במפה הזו
סוקולקה כתב:אם כבר מדברים על הגייה ליטאית, הנה מפה חשובה על גבולות ליטא מבחינת התרבות והשפה (ההערה על בריסק מעניינת)
מקור
.השוחט כתב:יונה מצאה בלי נדר בשבוע הבא.
כשיהא מותר להקליט עם כלי זמר כלשהוא.
[
בברכה המשולשת כתב:יייש"כ עצום.
אגב, לפי מיעוט עיוני במפה, סוקולקה (עיר לידתה ונעוריה של סבתי ע"ה) עצמה לא מופיעה במפה הזו
אליסף כתב:גביר כתב:ישנו ניגון שלימד הרב זבולון גראז זצ"ל אב"ד רחובות [חניך ישיבות טעלז וחברון] על המילים כי עין בעין וכו', היו שרים אותו הרבה בחגים אצל הרב שמחה קוק שליט"א, היש שיכול להעלותו?
לפני כחמש שנים הוציאו קלטת בשם 'ולבקר בהיכלו' עם ניגונים ישיבתיים ע"י אביש בראדט.
שם יש את השיר 'ונראהו'. יפהפה.
.השוחט כתב:https://drive.google.com/file/d/1INWPzSyZDddM1BBLGR3pYv3VVbwaU_gO/view?usp=sharing
קישור לפיוט אשר אימתך, הקדמה לקדושת מוסף יוהכ"פ.
בניגון "יונה מצאה" המיוחס לר' ברוך בער זצ"ל.
.השוחט כתב:הרבה משפחות ליטאיות אכן שרות זאת על יונה מצאה.
בהחלט יכול ניגון חבדי להתגלגל לשולחנות של מתנגדי ליטא.
אבל אולי יכול להיות גם הפוך?
סגי נהור כתב:אין לי שום היכרות עם ניגוני ברסלב. בחב"ד זה מנוגן ללא מילים.
דרומי כתב:יש למישהו אפשרות להשמיע את המנגינה לבד, בלי המלים?
עזריאל ברגר כתב:ואמרתי לו שטוענים שזה זיוף של ניגון חבדי
עזריאל ברגר כתב:אז הוא ניגן לי ניגון חבדי מסוים שקצת דומה לזה בתנועות מסוימות, אבל ברור שזה ניגון אחר לגמרי.
.השוחט כתב:https://drive.google.com/file/d/1INWPzSyZDddM1BBLGR3pYv3VVbwaU_gO/view?usp=sharing
קישור לפיוט אשר אימתך, הקדמה לקדושת מוסף יוהכ"פ.
בניגון "יונה מצאה" המיוחס לר' ברוך בער זצ"ל.
[הפיוט הנ"ל לכאורה חסר היה ניגון טוב עד הנה].
דומני שיש בעיה משום מה עם הקישור. נשמע מחר מהמומחים.
שירה נפלאה..השוחט כתב:קישור לאותו ניגון על "יום שבתון - יונה מצאה".
מקוה שיעבוד כראוי.
כתבו כאן, או אולי כתבו לי בפרטי, שזה נמצא בדיסק של רל"י שושן כמיוחס לרב"ב. וצ"ב.
אולי באמת בקיבוץ הגלויות דכאן הוא המקום לברר זאת.
https://drive.google.com/file/d/1hcUDda ... sp=sharing
עזריאל ברגר כתב:סגי נהור כתב:אין לי שום היכרות עם ניגוני ברסלב. בחב"ד זה מנוגן ללא מילים.
אשמח להפניה למקום שמישהו מחב"ד מראה קשר לניגון זה.
מעניין.
סגי נהור כתב:עזריאל ברגר כתב:סגי נהור כתב:אין לי שום היכרות עם ניגוני ברסלב. בחב"ד זה מנוגן ללא מילים.
אשמח להפניה למקום שמישהו מחב"ד מראה קשר לניגון זה.
מעניין.
הנה הניגון מניח"ח - במתיקות נפלאה:
https://www.chabad.org/multimedia/media ... om-Tov.htm
ביררתי אצל מומחה, ושלח לי צילום של תווי הניגון מתוך ספר ישן של ניגונים יהודיים, שם מצוין שמקורו של הניגון מקאפוסט החב"דית:
סגי נהור כתב: מדובר באותו הניגון ממש, אלא שהוכה, נחבל ונפצע על ידי ליטוואקעס/ברסלבערס רשעים.
סגי נהור כתב:רשעים.
חיימשה כתב:משולש כתב:חיימשה כתב:מי יודע לומר מי המחבר או המקור של הניגון הליטאי על יונה מצאה בו מנוח?
מהו הניגון הליטאי הזה?
תווים לא למדתי... ניגון שהמילה ''יינה'' חוזרת ע"ע כל פעם 7 פעמים עצובות, משל בוכים אנו מרחמינו הנכמרים על היונה המסכנה שלא מצאה מנוח לכף רגלה
גלאגוזים כתב:לא פקפקתי על איכות התבשיל...
שאלתי על ה'צורך' של מודז'יץ לייבא ניגונים מהונגריה.
..
סגי נהור כתב:חיימשה כתב:משולש כתב:חיימשה כתב:מי יודע לומר מי המחבר או המקור של הניגון הליטאי על יונה מצאה בו מנוח?
מהו הניגון הליטאי הזה?
תווים לא למדתי... ניגון שהמילה ''יינה'' חוזרת ע"ע כל פעם 7 פעמים עצובות, משל בוכים אנו מרחמינו הנכמרים על היונה המסכנה שלא מצאה מנוח לכף רגלה
דפדפתי באשכול מתחילתו ונתקלתי בשאלה זו. האם הכוונה לניגון החב"די/ליטאי/ברסלבי שדובר עליו כעת?
.השוחט כתב:ההוא שר' חיימשה מדבר עליו אולי איננו ליטאי.
אם זה הניגון הידוע של ס"ג המתבכיין כזה. שיש שרים אותו על יחדשהו.
הגר"י איידלשטיין סיפר [שמעתי מפיו בש"ב בבית אחותי] שזקן חילוני א' ברמת השרון אמר לו שיש בידו ניגון מהאדמו"ר מפוריסוב והוא היחיד שיודעו.
יום א' בא הגר"י עם בניו לשמוע את הניגון הנדיר, לעשות נחת רוח לאותו זקן, שזה האחיזה היחידה באידישקייט שלו,
וההוא פצח בניגון הזה, איי יי יי יי, איי יי יי יי, איי יי יי יי איי יי יי.....
.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 262 אורחים