מבקש חכמה כתב:באתר בחדרי חרדים מספיד אותו "אלי שרף", בדברים נחמדים, ובין היתר כותב:
הסיפור יפה, מי יודע באיזה חיבור מדובר? (ממילא יתברר מיהו אלי שרף אבל כנראה שלא איכפת ליה שיידעו שהרי הוא כותב את הסיפור הזה, ובודאי בבני ברק יודעים במי מדובר).
מתפעל כתב:כיפת
הגרמ"מ הרי גדל בחיפה, אולי שם נוצר קשר עם הרב רוזנטל.
הענין הזה של אנטי מזרחי היה אצלו חזק מאד. היה חתנו של ר' שלמה כהן תלמיד החזון איש. הבנתי שאבי ר' שלמה, ר' אברהם יעקב, היה מרבני המזרחי. האם זה נכון?
מתפעל כתב:זה לא כל כך תמוה, הרב רוזנטל לא היה מזרחי בהשקפותיו. אמנם הסכים להשתתף בבי"ד של הרב גורן מסיבותיו שלו אבל אין לזה קשר להשקפת עולם.
איש_ספר כתב:הגרמ"מ היה הרבה יותר מורכב ממה שהוא נתפס בעיני רבים.
על הרב הרצוג היה יכול לדבר בשפתים דולקות, וגם על עוד אנשים אותם הכיר מצעירותו.
לא בטוח שבפרהסיא אבל בשיחות אישיות, והרבה. ואכמ"ל.
איש_ספר כתב:חתימתו של הסטייפלער נגד ההיתר של גורן, היא ביחד עם שאר גדולי ישראל מן הזמן ההוא. אבל בספר קריינא דאגרתא נדפסה רשימה של מרן, המוגדרת בתוכן העניניים 'ליצנותא דע"ז' והיא ליצנות מההיתר ומהמתיר גם יחד.
גוראריה כתב:הגר"ב מנדלזון אב"ד קוממיות זצ"ל [שנודע בקנאותו!] השיב לא' מגדולי ראשי הישיבות שרצה למשכו למאבק נגד ההיתר הלז: ברור שכל הצורה שהוא קיבל מינוי כדי שיתיר, הוא דבר פסול בתכלית. אבל לגופו של היתר - ברי לי שאם היה מדובר בשאלה על בחור מישיבתכם הייתם מתירים אותו עם היתר דחוק בהרבה...
מבקש חכמה כתב:אגב הדיון אני מחפש את תגובתו של הסטייפלר לפסק, אם למישהו יש תחת ידו או שיכול להיות מראה מקום לדבריו.
איש_ספר כתב:גוראריה כתב:הגר"ב מנדלזון אב"ד קוממיות זצ"ל [שנודע בקנאותו!] השיב לא' מגדולי ראשי הישיבות שרצה למשכו למאבק נגד ההיתר הלז: ברור שכל הצורה שהוא קיבל מינוי כדי שיתיר, הוא דבר פסול בתכלית. אבל לגופו של היתר - ברי לי שאם היה מדובר בשאלה על בחור מישיבתכם הייתם מתירים אותו עם היתר דחוק בהרבה...
אחר שמן הסתם אין כונת המספר להליץ טוב בעד הרה"ר גורן והיתרו, הרי שמטרת הסיפור היא להשמיענו שגם הר"ב מנדלזון בנביאים, וגם את חתימתו ביקשו לצד חתימת היושבים ראשונה במלכות. שיהיה.
כיפת הירדן כתב:כיוון שעוסקים בדמותו המופלאה של הגרמ"מ הלוי זצ"ל, הייתי רוצה לברר אצל חכמי האתר, דבר שקצת גרם לי להרים גבה.
בתקופת בין הזמנים האזנתי הרבה לדרשותיו המרתקות של הגרמ"מ ב"קול הלשון" בין ההספדים מוקלט שם הספד שנשא הגרמ"מ
על הרה"ג ר' יעקב רוזנטל זצ"ל שנפטר שנה לפניו. הגרמ"מ הספידו שם כאחד הגדולים ממש.
מאחר ואני מניח שדעותיהם של השניים בענייני השקפה היו רחוקים כרחוק מזרח ממערב,תמהתי מה הקשר שגרם להרב שולזינגר
להספידו בכזו התרגשות?
מיוחס כתב:כיפת הירדן כתב:כיוון שעוסקים בדמותו המופלאה של הגרמ"מ הלוי זצ"ל, הייתי רוצה לברר אצל חכמי האתר, דבר שקצת גרם לי להרים גבה.
בתקופת בין הזמנים האזנתי הרבה לדרשותיו המרתקות של הגרמ"מ ב"קול הלשון" בין ההספדים מוקלט שם הספד שנשא הגרמ"מ
על הרה"ג ר' יעקב רוזנטל זצ"ל שנפטר שנה לפניו. הגרמ"מ הספידו שם כאחד הגדולים ממש.
מאחר ואני מניח שדעותיהם של השניים בענייני השקפה היו רחוקים כרחוק מזרח ממערב,תמהתי מה הקשר שגרם להרב שולזינגר
להספידו בכזו התרגשות?
מידי הרבה עמירצות יש בהערה זו
אין ולא היה הבדל השקפה בין הגר"י רוזנטל
להגרמ"מ שניהם היו קנאים גדולים מאד
וכמי שזכה לדבר עם ר' יעקב האי ר' יעקב גם על קנאות מבין שאין הבדל ביניהם
מה שמשום מה כן נתן לר' יעקב זצ"ל שם אחר
הוא שמועה שיצאה על ר' יעקב זצוק"ל שחתם לגורן על ההיתר הידוע
בן אליהו כתב:הגר"י רוזנטל זצ"ל אמר בהספדו הנרגש למרן הגר"א שפירא זצ"ל את הדברים הבאים [הציטוט כמעט זהה למילים שנאמרו ובלי בעיות אפשר לשמוע את ההקלטות דרך אתרים שונים באינטרנט]:
"רב אברום היה אוהב ישראל אוהב ארץ ישראל וצריך להדגיש אוהב מדינת ישראל שהיא ראשית צמיחת גאולתנו הדרך הנכונה היא הדרך של רב אברום"
אינני יודע אם היה מזרחי או לא מזרחי אבל על השקפתו העקרונית לא ניתן להתווכח לאור הדברים המצוטטים
למאי_נמ? כתב:בן אליהו כתב:הגר"י רוזנטל זצ"ל אמר בהספדו הנרגש למרן הגר"א שפירא זצ"ל את הדברים הבאים [הציטוט כמעט זהה למילים שנאמרו ובלי בעיות אפשר לשמוע את ההקלטות דרך אתרים שונים באינטרנט]:
"רב אברום היה אוהב ישראל אוהב ארץ ישראל וצריך להדגיש אוהב מדינת ישראל שהיא ראשית צמיחת גאולתנו הדרך הנכונה היא הדרך של רב אברום"
אינני יודע אם היה מזרחי או לא מזרחי אבל על השקפתו העקרונית לא ניתן להתווכח לאור הדברים המצוטטים
באתר מכון מאיר (דקה 26:50 ואילך) הנוסח הוא:
"...הוא אהב את ציון, אהב את ירושלים, אהב את ארץ ישראל, ומותר להגיד: אהב את מדינת ישראל, שאנחנו חייבים להתפלל שהיא ראשית צמיחת גאולתנו, ולא ... להתחכם ולא לעשות ... [- מילה באידיש], ולא להיבהל משום גורם ... [- הדרך הנכונה?] היא הדרך של ר' אברום..."
יגל כתב:ההקלטה גרועה מאד, אבל שמא מישהו יצליח למצוא שם גם את הקטע החריף אודות ה"שלטון של... אני מפחד לומר של טרור... אז אני אגיד שלטון של פחד... אנשים שיושבים בחדר ומחליטים מי הגאון הגדול ומי הגאון הקטן ומי רשכבה"ג..." (הציטוטים מהזיכרון המאובק).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 356 אורחים