ישעיהו לוריא כתב:ומלר כבר שינה בכמה מהדברים כידוע. כך שמעתי בעצמי מהגאון רבי משולם דוד שליט"א ומבני משפ' רבי רפאל זצ"ל ומיבדלחט"א הגרא"י מבריסק. מטעמים ידועים ואכמ"ל.
בינה נא זאת! כתב:ואני עצמי שמעתי מהרבנית הגאונית לבית משפחת רבי רפאל זצ"ל, על חוסר דיוק משווע בנוגע לאיזה סיפור שהוא כתב קפה והיא שמעה מאביה זללל"ה תה, או להיפך.
בינה נא זאת! כתב:ישעיהו לוריא כתב:ומלר כבר שינה בכמה מהדברים כידוע. כך שמעתי בעצמי מהגאון רבי משולם דוד שליט"א ומבני משפ' רבי רפאל זצ"ל ומיבדלחט"א הגרא"י מבריסק. מטעמים ידועים ואכמ"ל.
הגרמ"ד העניק הסכמה לספר, וביודעי קאמינא שהוא עבר על ארבעת הכרכים מלה במלה לפני ההדפסה ורשם הגהותיו על הגליון, אפילו שגיאות הקלדה.
ועדיין אין הדבר מעיד על מהימנותו, אלא לסתור את טענתך בשם הגרמ"ד. ואכן "בני משפחת רבי רפאל" ולעומתם ברוך יאמרו הגרא"י זועמים כידוע על מלר מטעמים שונים, וענייני סיעות יש כאן. ואני עצמי שמעתי מהרבנית הגאונית לבית משפחת רבי רפאל זצ"ל, על חוסר דיוק משווע בנוגע לאיזה סיפור שהוא כתב קפה והיא שמעה מאביה זללל"ה תה, או להיפך.
צביב כתב:ולא נדפס בפניני רבינו הגרי"ז כי האחים לא הכירו מעשה זה [וגם לא הכחישו, ואינם יודעים מתי קרא]
צביב כתב:הגרמ"מ שולזינגר שמע מהרבנית פינשטיין על מנהג אביה הרב מבריסק בלימוד הפרשה שמו"ת
שהיה קורא בליל שבת
ומשום שאסור לקרוא לאור הנר, וצריך שומר, ולא סמך על אחרים שישמרו
לכן קרא ללא חומש, ובתו הסתכלה בחומש לראות שאינו טועה
והוא שמר עליה
וכו' ...
את ה'גדול בישראל' לא ראיתי, אבל לפי תיאור הרב מתפעל נראה שהניסוח שם מפרי עטו של הבן ולא של הרב גרוסמן בעצמו.מתפעל כתב:כיצד נדע מי צודק בסיפור הזה?
האמת, אני נוטה שלא להאמין לגמרי לאף גירסא ושכל הסיפור לא מדוייק כלל אבל בגדול נראה לי שגירסת הרב מלר יותר אמינה, אף שאם הסיפור הגיע מהרב גרוסמן, היתה צריכה לבהיות גירסת הספר עליו יותר אמינה.
ושאלה, מדוע לא היה יכול הרב מבריסק לעלות לרבי ולהיפגש עמו אישית? הרי היה גר מרחק הליכה ממנו והלך רבות לטיולים.
וכי היה מעיז הגבאי שלא לתת לו להיכנס?
כמו כן, לפי גירסת הרב מלר, שהרב מבריסק רצה שהרבי יפרסם שכן חתם על המכתב, ואכן בעקבות העורמה הזו הוא פירסם, מדוע לא הביאו צילום של הפירסום הזה מהרבי? ולפי גירסת 'גדול בישראל' שהרבי בעקבות העורמה חתם על החרם, מדוע אין צילום של החרם?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 343 אורחים