יעקל כתב:ראיתי לאחרונה שרבי אברהם בינג ז"ל היה לא רק תלמידו של ר' נתן אדלר ובעל ההפלאה, אלא גם של ר' אברהם אביש מפפד"מ המכונה ר' אביש'ל פראנקפורטער.
מי יודע איפה המקור לזה ?
הוה אמינא כתב:הוא היה דיין היכנשהו לפני צאתו לאנטוורפן?
[קשה לפענח בכתה"י של ההקדשה את המילים ליב קאגן. אבל בלאו הכי לא מוזכר בתולדותיו שהוא היה דיין]
על קצה הקולמוס כתב:מחפש מידע - קורות חייו ותולדותיו של הגה"ג רבי חיים וויסאקער מראשי ישיבת בית התלמוד בארה"ב
ומאריות של ישיבת מיר עוד מלפני מלחמת העולם השניה.
צ"ל יהודה (כ"ה בהסכמתו שם).שיג ושיח כתב:הרב יששכר ב"ר אליהו
בריושמא כתב:ר' שמואל ב"ר משה הישיש כתב וגם פרסם ספר בשם 'שם שמואל'.
לא שם משמואל, אלא שם שמואל.
הספר נדפס בפרנקפורט דאודר תנ"ט.
אני תר ומחפש פרטים עליו.
האם מישהו יכול להחכימני?
צאנזער כתב:ר' יצחק דב פעלד כתב עליו מעט ברשימותיו שבסוף שו"ת נשאל דוד לר"ד אופנהיים, ח"ג, עמ' רפה.
בריושמא כתב:ר' שמואל ב"ר משה הישיש כתב וגם פרסם ספר בשם 'שם שמואל'.
אני תר ומחפש פרטים עליו.
האם מישהו יכול להחכימני?
צאנזער כתב:בריושמא כתב:ר' שמואל ב"ר משה הישיש כתב וגם פרסם ספר בשם 'שם שמואל'.
אני תר ומחפש פרטים עליו.
האם מישהו יכול להחכימני?
ר' יצחק דב פעלד כתב עליו מעט ברשימותיו שבסוף שו"ת נשאל דוד לר"ד אופנהיים, ח"ג, עמ' רפה.
נחוניא כתב:ש. ספראי כתב:אשמח לעזרה נוספת בכתיבת בבילוגרפיה קצרה ומינימלית על האישים המצו"ב, המכותבים עם הגרי"ל צירלסון הי"ד
ישר כח מראש
הרה"ג ר' יונה נ"י קאפליוואטסקי, הרב דקהילת קאפרעשט.
רבי יונה ב"ר יצחק אייזיק קאפליוואטסקי רב בק"ק קאלאניע לובלין (פלך בסרביא) ובק"ק קאפרעשטי (פלך בסרביא)
נולד בשנת תרכ"ב לאבי רבי יצחק אייזיק קאפליוואטסקי רב בק"ק פארניווקע (פלך פאדאל). נכד מהרה"ק ר' יצחק אייזיק מקאריץ בעמח"ס ברית כהונת עולם. נשא את נכדת הרה"ק ר' מנחם נחום מטשערנאביל בעמח"ס מאור עינים.
קיבל סמיכה מהגאונים: רבי ישראל אייזנשטיין מבאהפאלי, רבי קלמן בערקאוויץ מסאווראן, רבי יחזקאל שפירא מבאהפאלי, רבי מרדכי פרענקעל מסאראקא, ורבי אשר דאווידמאן ממאהלוב.
בשנת תרמ"ד נתקבל לרב בק"ק קאלאניע לובלין, ובשנת תרנ"ב בק"ק קאפרעשטי.
חיבר: שו"ת כנפי יונה (נשאר בכתובים).
נפטר ב' סיון תרע"ח.
בניו: רבי דוד רב בק"ק בריטשאן ובק"ק קאפרעשט. אשת רבי זאב דערבארעמדיגער.
מקורות: אהלי שם עמ' 171. ספר היזכור "קאפרעשט" עמודים 145, 147.
* * *
היכלי שן כתב:נתקלתי באוצר בספרו "שער הדרושים - חמדת ימים", נדפס בשנת תקס"ז.
אשמח לכל מידע בעניינו.
על קצה הקולמוס כתב:קצת מתולדותיו התפרסם בהקדמה לספרו זכרון יעקב (יש באוצר החכמה בגירסה המעודכנת).
אשמח לעוד מתולדותיו.
ובפרט למי שיודע פרטים על פטירתו, כפי שמופיע בהמודיע כ"ג חשון משפחתו פרסמה הודעה שנהרג בתאונת דרכים בגיל צעיר.
אשמח למי שיכול להוסיף בזה פרטים.
בברכת גמר חתימה טובה ובשורות טובות.
דורש מבקש כתב:הרב שלום יצחק לויטן (לעוויטאן) מחבר ספר דברי שלום, נספה בשואה. האם יש ממנו צאצאים?
איש פלוני כתב:מחפש כל פרט מידע על הגאון ר' חיים ברקוביץ (ר' חיים וישניבר)
אשמח מאוד לכל עזרה (אפי' ביוגרפיה מינימלית)
תודה רבה
בבקשתי כתבתי: מצאתי מידע על אחד בשם זה שנפטר כ"ב תמוז תש"ו, וקבור בצפת, אלא שאני מסתפק אם זהו, כי ר' אשר פעל בירושלים בעיקר (אם כי זה לא פירכא ממש), והתכוונתי למקור זה, ועדיין הספק אם אכן זה האיש, שפעל בירושלים ונקבר משום מה בצפת?לבי במערב כתב: https://www.geni.com/people/%D7%94%D7%A ... 3284872747
מתעניין אם יש מי שיודע מה שנת לידתו, וכן שנת כניסתו ללימודים בישיבת סלבודקה
של הרב אברהם יעקב גורדון זצ"ל הי"ד מנהל רוחני בישיבת "תורת חסד" בבריסק
מן הדרום כתב:אני מחפש האם יש מישהו מבני נתיבות שכתב זכרונות וכדומה על הרב צבאן
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 66 אורחים