ברוז כתב:מכתב מעניין שכתב רבינו זצ"ל עם יציאתם מעמק הבכא, בעודם באנטוורפן טרם ידעו אנה מועדות פניהם.
כאן בתרגום חופשי ללשוה"ק:
יתכן שטעיתי בכמה מילים אשמח אם יתקנו אותי.
בכל זאת איני יודע אם אמריקה זה בשבילינו, אנו מאוד מקווים להתראות עמכם בקרוב באמריקה אולם איני יודע אם אכן זה התכלית להשתקע שם. אמי שתחי' אינה בקו הבריאות, ושוכבת במיטתה עם כאבים, כנראה שהאקלים כאן לא מטיב עמה. בלגיה אינה טובה לראומטיזם, ואחותה היחידה הדודה זלאטע מתגוררת בארץ ישראל. גם הורי זוגתי רייזל מתגוררים בארץ. בן דודי יעקב בן צבי מושקוביץ כותב לי שנבוא לארץ, יש לו בבני ברק וילה עם 5 חדרים ובכוונתו לתת לנו אותה.
...
ר' אהרן גודמן נ"י מסר לנו אודות הרבה דברים שדיבר עם הסאטמער'ר רבי שליט"א אודות אבא ואבא ודאי יגיע לבקר את האדמו"ר מסאטמאר, ומסתבר שבודאי ישוחח עמו על עניינים אלו, כדי שלא יצא מכך שום סכסוך.
לפי מה שאני שומע הרי שראש הקהל מר יעקב שלמה נ"י שטיינפלד גם הוא מהמקורבים אל הרבי מסאטמאר וגם הקהילה נמנית על תומכי סאטמאר, ולכן איני יודע אם האבא שליט"א יוכל להיות איתם ביחד. אבי שליט"א ודאי אוהב כל יהודי וכל רבי, אולם חסידי סאטמאר אם לא הולכים איתם לגמרי, יכולים הם חלילה לרדוף.
כאן באנטוורפן המתינו לנו נציגים גם מאגודת ישראל וגם חסידי סאטמאר. אלו דואגים לאבא שליט"א לספרים – ספר ויואל משה ודובב שפתי ישנים וכן עיתונים של הנטורי קרתא.