אבי היה סוחר ותלמיד חכם, ושמו היה נח, אבל הכינוי שלו היה "נח המתמיד" ... כבר מגיל קטן מאד אבא זכרונו לברכה לקח אותי לגור, בגיל שש שבע ... כך שגור בשבילי היה השטיבל, וחצר גור שבאתי עם אבא לשם. אני זוכר את כניסתי לגור, זה מלווה אותי כל החיים. אני בגור ... אז מלודז' יצאו אוטובוסים, מאות אוטובוסים, לא זוכר בדיוק כמה, והתחנה היתה ליד השטיבל בפורודבה 6, פלסנושי 6, שם הייתי אחרי המלחמה כמה פעמים, ונסענו עד שהגענו לגור. ובדרך כלל נסענו ביום חמישי בכדי להיות בשבת אצל הרב'ה ... מיד הלכנו אל הרב'ה. הלכנו לרבה זה לא להיכנס אל הרב'ה. לעמוד בתור של אלפים, אלפי אנשים, ונכנסו לחדר לפני כן, היו בשוליים שם ספסלים ואנשים ישבו, כמובן בלחש, בשקט, ושם הסתובבו הבנים של הר'בה. אני זוכר את ר' איטשע מאיר, ראיתי אותו ילד קטן, ור' בינם, ור' ישראל ה"בית ישראל" ואחרים ... נכנסתי עם אבא ואבא נתן לי יד ודיבר עם הרב'ה, נתן לו קוויטל. אני לא ידעתי על מה מדברים, הייתי צעיר, עד גיל 11, אני רק זוכר את היד הענוגה שהרבי נתן לי, ואמר כמעט תמיד פחות או יותר "תהיה יהודי". זאת הייתה אמרה של ה"אמרי אמת" לילדים. תהיה יהודי, אז הבנתי כילד. אבל מאז כשגדלתי והתבגרתי, המשמעות הזאת "תהיה יהודי", הרבה יותר מאשר סתם מילה, בכדי לא להיות יהודי חס וחלילה.
ציפורן כתב:האמת שרצה הרבי לקיים נסיעה לארץ הקודש כבר בשנת תרע"ג וכבר היה במנטון שבאיטליה בדרך לא"י.
בספר של ר' לייבל לוין כותב שהגה"ק מבנדין ז"ל והרבי מלובייביץ מנעו ממנו זאת
(וגם כנראה עקב מלחמת העולם שפרצה בסמוך)...
וכבר בשנת תרע"ב שלח לא"י את טובי חסידו רבי שאול משה מוויערשוב, רבי נפתלי זילברברג, (אביו של ר' א.ב.) ואת הגאון בעל הכלי חמדה, זכותם ת"ע.
הרבי אף אמר לרבי שאול משה... יש שם (בא"י) אוצרות של יר"ש צריך ללכת וללבות (להדליק) אותם...
ובשנת תרפ"א הרבי יצא את פולין בשושן פורים, ובא בשערי ירושלים לקראת שלהי חודש אדר תרפ"א. והתאכסן בעיר העתיקה בביתו של דוד לייב הכהן מחסידי גור (מי יודע מי זה?)
כפי שכותב במכתב המפורסם (מכתב נח) "גם אני ברכתי היום שהחיינו בהפרשת תרומה שקניתי חיטים לפסח, והמעשר ראשון נתתי לבעה"ב רד"ל (הוא ד"ל הכהן הנ"ל) ....
הביבליופיל כתב:הג"ר חיים יעקב נפתלי ויערשוב לא היה אביו של רא"ב זילברברג אלא זקנו, ולא נמנה כלל על עדת החסידים (מפורסמת ידידותו עם הח"ח ועם הא"א).
פילווישוק כתב:לא מדוייק, היה תלמיד לרבי ישראל סלנטר וידיד לגר"ח מבריסק, אך התקרב גם לשפת אמת וציווה על צאצאיו לנסוע לחצר גור.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 122 אורחים