אליסף כתב:היכן ניתן לשמוע את ההקלטה?
זאינץ כתב:יש חליפת מכתבים בינו לבין הרה"ק רלוי"צ שניאורסהון בקבלה ודא"ח וכו' מה שנראה שהמחלוקת הייתה גורם חיצוני ולא שלא אחז מכ"ק אדמו"ר הרש"ב שכן רלויי"ץ לא היה טורח להתכתב עמו וזאת בהיתו חסיד ליובאוויטש לכל דבר וענין
יהושפט כתב:זאינץ כתב:יש חליפת מכתבים בינו לבין הרה"ק רלוי"צ שניאורסהון בקבלה ודא"ח וכו' מה שנראה שהמחלוקת הייתה גורם חיצוני ולא שלא אחז מכ"ק אדמו"ר הרש"ב שכן רלויי"ץ לא היה טורח להתכתב עמו וזאת בהיתו חסיד ליובאוויטש לכל דבר וענין
ראיה תמוהה קצת
ראשית רלוי"צ לא בהכרח "טרח" להתכתב איתו, לפחות לפי הסיפורים המלאך היה מספיק חשוב בשביל שהתכתבות כזו תתרום עכ"פ לשני הצדדים
וההנחה שרלוי"צ לא היה מתכתב עם מישהו שמתנגד לרש"ב, בהיותו חסיד חב"ד קצת מפוקפקת בעיני, וכי הרי"מ לא התכתב רבות בשנים עם הרדצ"ה, על אף היות הרי"מ חסיד נלהב של הרבי, ודעת הרדצ"ה על הרבי ידועה, וזו רק דוגמא קטנה. לא כולם עובדים לפי הכללים שאם אתה לא אוחז מהרבי שלי, אז אין לי מה לדבר איתך [אף שכמובן שבנושא הזה הוא סבר שהוא טועה חמורות].
נים ולא נים כתב:כב. ר' בנציון נולד באמריקה והקים בית לתפארת, אח אחד רבי משה זקן ושבע ימים עדיין חי לאורך ימים בוויליאמסבורג. רבי משה היה עובד קשה לפרנסתו, ושמעתי מאחד מבניו שאביו לעולם אינו הולך למיטה לישון רק יושב ולומד עד שמחטיפו שינה לערך בשעה 2 הוא נשתרבב למיטה. כהיום הוא על כסא גלגלים.
זאינץ כתב:יש חליפת מכתבים בינו לבין הרה"ק רלוי"צ שניאורסהון בקבלה ודא"ח וכו' מה שנראה שהמחלוקת הייתה גורם חיצוני ולא שלא אחז מכ"ק אדמו"ר הרש"ב שכן רלויי"ץ לא היה טורח להתכתב עמו וזאת בהיתו חסיד ליובאוויטש לכל דבר וענין
זאינץ כתב:מה זה משנה?
נים ולא נים כתב:י
הרב תורת המן היות שקשה לי הכתיבה נא לסקען את הדברים עם גדולי ליטא בספר מפיהם, הגם שלא הכל מודפס שם.
זאינץ כתב:אליסף כתב:היכן ניתן לשמוע את ההקלטה?
נראה לי זה רק בדיסק.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 188 אורחים