בן אליהו כתב:אם כך, מדוע כתבו דודנו? הלא הגר"ש היה בן דוד?
נוטר הכרמים כתב:המשך
.השוחט כתב:זה בוודאי נתפרסם על ידי בני הג"ר רפאל דוד אוירבך, ואחיהם הוא הקדוש אהרן מאיר הי"ד, שנהרג בבחרותו בפיגוע באוטובוס בשנת תשל"ט בערך.
גם אותי היה מעניין המקור. זה חוברת/ספר על אהרן מאיר?
להבחל"ח הייתי ידיד נפשו ממש.
ואני זוכר היטב את התקופה הזו שלו, ומבין את כל הדקויות ומה שמתחת למכתב המופלא הזה.
נוטר הכרמים כתב:תיאור נפלא מ'בתי גוואי' על הימים הנוראים במחיצת רבינו,
מפי הגאון רבי אריה ז'ולטי שליט"א, הש"ץ הותיק בישיבת "מעלות התורה"
מתוך מוסף 'תפילה' שצורף לעיתון החג של הפלס.
נוטר הכרמים כתב:שבוע טוב.
כעת התפניתי להשיב.
ראשית, מעולם לא יצא לי לשמוע אישית על הגרל"מ.
נוטר הכרמים כתב:מהגרב"ש דויטש שליט"א.
איש_ספר כתב:ובא השמש, מהג"ר ח"י פוס, חתן הגרז"נ
הספדים על דודו מרן הגר"ש וחמיו הגרז"נ.
קראתי קצת, מלא וגדוש בעובדות מפליאות ומעוררות מאד.
שי אבי דוד כתב:מכתב יקר המציאות ממרן הגר"ש זצ"ל מוצע עתה למכירה בבית המכירות ’זיטומיר’.
https://zitomirbooks.bidspirit.com/html ... 28~catalog
שי אבי דוד כתב:ברשות בעל הפריט ובית המכירות הורשיתי להעלות רק חלקים מן המכתב. לטענתם, כך מקובל במקומות רבים - מחשש להוזלת הפריט טרם המכירה.
נוטר הכרמים כתב:רשימות שרשמתי אתמול והיום, אשמח לביקורת עניינית, הערות והוספות.
דודי צח כתב:מבקש דעת כתב:בהספד על הרבנית הביא הגר"ש בשם (כמדומני) הרב מנחם מהורודנא ששכר האשה שמאפשרת לבעלה ללמוד יותר גדול משכר האיש,
מישהו יודע מקור הדברים.
א' החיד"א ועוד כותבים, שיש לפעמים שגדול שכר האשה - שהרי היא שולחת את בעלה ללמוד תורה והיא מסייעת לו ומפקירה את טובת עצמה למען תורתו, אך יש שהאברך הזה מבטל תורתו בתוך סדריו - אזי לא נגרע שכרה של האשה, שהרי מצידה הוא אמור ללמוד ולמלא את שיעור לימודו כנדרש. וכך יוצא שהאישה נשכרת בשמים יותר מבעלה האיש.
אולי זו הכוונה.
ב' כנראה הכוונה לרבי נחומ'קה מהורודנא - שהיה אחד מרבותיו הרוחניים של החפץ חיים [שמו המדויק: מנחם נחום קפלן]. יש לציין שמעל מיטתו של מרן הגרש"א זצ"ל בחדרו הפנימי היה תלוי תמונת קדשו של ר' נחומ'קה הנ"ל. בביקורי אצלו בתוך חדרו כשהוא על יצועו, לפני כמה שנים, גם סיפר לי שצייר פלוני מסר לו זאת, ואמר לי בעקבות מה מסר לו את התמונה במתנה. שכחתי את הפרטים.
משה פרץ כתב:דודי צח כתב:מבקש דעת כתב:בהספד על הרבנית הביא הגר"ש בשם (כמדומני) הרב מנחם מהורודנא ששכר האשה שמאפשרת לבעלה ללמוד יותר גדול משכר האיש,
מישהו יודע מקור הדברים.
א' החיד"א ועוד כותבים, שיש לפעמים שגדול שכר האשה - שהרי היא שולחת את בעלה ללמוד תורה והיא מסייעת לו ומפקירה את טובת עצמה למען תורתו, אך יש שהאברך הזה מבטל תורתו בתוך סדריו - אזי לא נגרע שכרה של האשה, שהרי מצידה הוא אמור ללמוד ולמלא את שיעור לימודו כנדרש. וכך יוצא שהאישה נשכרת בשמים יותר מבעלה האיש.
אולי זו הכוונה.
ב' כנראה הכוונה לרבי נחומ'קה מהורודנא - שהיה אחד מרבותיו הרוחניים של החפץ חיים [שמו המדויק: מנחם נחום קפלן]. יש לציין שמעל מיטתו של מרן הגרש"א זצ"ל בחדרו הפנימי היה תלוי תמונת קדשו של ר' נחומ'קה הנ"ל. בביקורי אצלו בתוך חדרו כשהוא על יצועו, לפני כמה שנים, גם סיפר לי שצייר פלוני מסר לו זאת, ואמר לי בעקבות מה מסר לו את התמונה במתנה. שכחתי את הפרטים.
ראה בענף עץ אבות על פרקי אבות בשם מהר"ם גאלאנטי שתלמידי החכמים אין להם שכר, שכן חצי מקבל התומך בהם וחצי לוקחת האשה. ואמר אאמו"ר נר"ו ששכרם בעולם הזה בלבד, והוא עצם התענוג בלימוד התורה.
והיינו דוקא לדברי האומרים שזבולון גורע נשכרו של יששכר (ראה סיכום השיטות בשו"ת יביע אומר)
מבקש דעת כתב:בהספד על הרבנית הביא הגר"ש בשם (כמדומני) הרב מנחם מהורודנא ששכר האשה שמאפשרת לבעלה ללמוד יותר גדול משכר האיש,
מישהו יודע מקור הדברים.
גדולה הבטחה שהבטיחן הקב"ה לנשים יותר מן האנשים שנאמר (ישעיהו לב, ט) נשים שאננות קומנה שמענה קולי בנות בוטחות האזנה אמרתי. א"ל רב לר' חייא נשים במאי זכיין באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי גברייהו בי רבנן ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן.
משה פרץ כתב:ראה בענף עץ אבות על פרקי אבות בשם מהר"ם גאלאנטי שתלמידי החכמים אין להם שכר, שכן חצי מקבל התומך בהם וחצי לוקחת האשה. ואמר אאמו"ר נר"ו ששכרם בעולם הזה בלבד, והוא עצם התענוג בלימוד התורה.
והיינו דוקא לדברי האומרים שזבולון גורע נשכרו של יששכר (ראה סיכום השיטות בשו"ת יביע אומר)
פרנצויז כתב:משה פרץ כתב:ראה בענף עץ אבות על פרקי אבות בשם מהר"ם גאלאנטי שתלמידי החכמים אין להם שכר, שכן חצי מקבל התומך בהם וחצי לוקחת האשה. ואמר אאמו"ר נר"ו ששכרם בעולם הזה בלבד, והוא עצם התענוג בלימוד התורה.
ראה ס' מדבר קדמות (למרן החיד"א), מערכת מ' אות ל"ו, שכותב שהקב"ה נותן מתנת חינם לאשת ת"ח ולא ינוכה מהת"ח מאומה, עיי"ש.
https://tablet.otzar.org/#/book/83899/p ... /0/end/0/c
איש וילנא כתב:אני מחפש את מאמרו של מרן זללה"ה בעניין סוגיית זמני היום,נץ הנראה ומישורי והמסתעף.
יישר כח למסייעים.
מה שנכון נכון כתב:איש וילנא כתב:אני מחפש את מאמרו של מרן זללה"ה בעניין סוגיית זמני היום,נץ הנראה ומישורי והמסתעף.
יישר כח למסייעים.
שערי ציון - אמרי יושר א.
איש_ספר כתב:ושמא כוונתו לנדפס בצהר (אהל ברוך) עמ' רצג ואילך.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 235 אורחים