חסד לאלפים כתב:אולי מישהו יחכימנו,
מה הבעיה הזה ומדוע נכנסים לפינה של ויכוח והכחשה,
פיקוח נפש פשוט.
?
כולל יונגערמאן כתב:לא היה טלפון בבית החזו"א שהוצרכו לרוץ לבית הרופא?
כולל יונגערמאן כתב:יותר מארבעים שנה אחר שכל המי ומי בפולין וכ"ש בשאר מדינות היה להם טלפון.
מעניין מאוד שבבית גדול הדור, תל תלפיות שהכל פונים אליו לא התקינו טלפון. אולי פשוט לא היה התשתית לזה בבני ברק דאז
כולל יונגערמאן כתב:לא היה טלפון בבית החזו"א שהוצרכו לרוץ לבית הרופא?
כולל יונגערמאן כתב:יותר מארבעים שנה אחר שכל המי ומי בפולין וכ"ש בשאר מדינות היה להם טלפון.
מעניין מאוד שבבית גדול הדור, תל תלפיות שהכל פונים אליו לא התקינו טלפון. אולי פשוט לא היה התשתית לזה בבני ברק דאז
ראה מדריך הטלפונים משנת תש"ו לכל מערב הארץ (כולל עזה).
יש בתל אביב כ2200 מספרי טלפון, אחד למאה מהתושבים. אך העיקר, כמעט כולם למשרדים ובתי עסק, מספר הטלפון בבתים כמעט אפסי.
בתוך הגולה כתב:הרב היקר מתעמק כתב לי באישי את הדברים המחכימים דלהלן:ראה מדריך הטלפונים משנת תש"ו לכל מערב הארץ (כולל עזה).
יש בתל אביב כ2200 מספרי טלפון, אחד למאה מהתושבים. אך העיקר, כמעט כולם למשרדים ובתי עסק, מספר הטלפון בבתים כמעט אפסי.
ואני הקטן מוסיף כי לא מצאתי שם אפילו טלפון אחד בבני ברק כולה (ויל"ע עוד בין אותם 2200 שבת"א אם יש בהם מת"א של מעלה).
גיזונטע קאפ כתב:אתה מצייר לעצמך את בית החזו"א כמו הבית של הרב שטיינמן...
באמונתו כתב:גיזונטע קאפ כתב:אתה מצייר לעצמך את בית החזו"א כמו הבית של הרב שטיינמן...
נדמה לי שמרן הרב שטיינמן השתמש בטלפון השכנים (משפחת לוינשטיין) לכשנזקק לכך, כי אצלו בבית לא היה. המדובר שנים רבות אחרי פטירת מרן החזו"א זצ"ל.
גיזונטע קאפ כתב:באמונתו כתב:גיזונטע קאפ כתב:אתה מצייר לעצמך את בית החזו"א כמו הבית של הרב שטיינמן...
נדמה לי שמרן הרב שטיינמן השתמש בטלפון השכנים (משפחת לוינשטיין) לכשנזקק לכך, כי אצלו בבית לא היה. המדובר שנים רבות אחרי פטירת מרן החזו"א זצ"ל.
זה נכון, אבל התכוונתי לתת משל לחצר, ואגב גם בשנים מאוחרות עוד יכולת לראות את הרב שטיינמן הולך לבד
חסד לאלפים כתב:אולי מישהו יחכימנו,
מה הבעיה הזה ומדוע נכנסים לפינה של ויכוח והכחשה,
פיקוח נפש פשוט.
?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: תולדות ו־ 540 אורחים