להודות ולהלל כתב:לא נראה, עכ"פ לא ידוע שהיה לו חתן בשם זה.
היה בצלאל פרושינובסקי שהיה חמיו של הנגיד והפילנתרופ רבי אברהם ברונובסקי זצ"ל
(גדול מקימי ובוני הישוב היהודי בלודז, גדול התורמים לקהילה היהודית, ויקיר הקהילה היהודית בלודז')
יבנה כתב:תבדוק כאן https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=19&t=20211
יבנה כתב:https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%99%D7%99%D7%93%D7%9C
מזרק טהור כתב:להודות ולהלל כתב:מזרק טהור כתב:מחפש מידע האם לנודע ביהודה היה חתן/או חתן של נכדה שלו בשם ר' בצלאל פרושינובסקי?
רוב תודות
לא נראה, עכ"פ לא ידוע שהיה לו חתן בשם זה.
היה בצלאל פרושינובסקי שהיה חמיו של הנגיד והפילנתרופ רבי אברהם ברונובסקי זצ"ל
(גדול מקימי ובוני הישוב היהודי בלודז, גדול התורמים לקהילה היהודית, ויקיר הקהילה היהודית בלודז')
תודה רבה,אכן הכוונה אליו,האם ידוע מי הייתה אשתו של ר' בצלאל הנ"ל?
להודות ולהלל כתב:אינני יודע.
הקשר היחיד שמצאתי בין משפחת לנדאו לברונובסקי
הוא בעיר 'מקוב מזובייצקי' שבפולין. (Maków Mazowiecki)
חנה שרה ברנובסקי בת ר' יצחק לנדאו וזוגתו פריידא
אראל כתב:אני מחפש שרשי משפחת 'פוזננסקי' הידועה בפולין, בעיקר מתקופת ת"ק-ת"ר
מזרק טהור כתב:בספר דער קאצקער רבי כתוב ששמו של בנו השני של האדמו"ר ר' דוד מורגנשטרן זי"ע היה הרה"ק ר' יעקב יהושע זצ"ל שהיה האדמו"ר מקוצק השלישי,והוא קרוי ע"ש אחד מאבותיו של הרמ"מ מקוצק זי"ע,"בעל מגיני שלמה" זצ"ל
בספר "אהבת דוד" המחבר מציין שזו טעות ,וכנראה שהוא קרוי ע"ש ר' יעקב יהושע פלק בעל "פני יהושע".
אני מחפש מידע כיצד הקשר בין ר' דוד זצ"ל בנו של הרמ"מ מקוצק זצ"ל ל"פני יהושע".היתכן שזה דרך אשתו של ר' דוד הרבנית הצדקת חיה טויבע שהייתה נינתו של ר' צבי הירש אב"ד רישא(מח"ס "גאון צבי"),או אולי בדרך אחרת?
תודה מראש
מזרק טהור כתב:אראל כתב:אני מחפש שרשי משפחת 'פוזננסקי' הידועה בפולין, בעיקר מתקופת ת"ק-ת"ר
במהלך המחקר שלי בצד של סבי זצ"ל,נתקלתי במשפחת פוזננסקי(בשנים בהן אתה מחפש) מקאליש והאזור(קולו,בלאשקי,פיעטריקוב,לאסק...),האם אתה מתכוון אליהם?
במידה וכן,אוכל לכוון אותך היכן למצוא מידע לגביהם
אראל כתב:יתכן שיש איזה קשר
ענף אחד ממשפחת אם אבי אבי, [אשר מקור המשפחה מעיר 'קינצק' בפולין [העיר ששימש בה ה'חלקת יואב' ברבנות]], רשום במעטריקל העיר שהם ממשפחת 'פוזננסקי'
וכידוע שעל משפחה זו נמנו כמה אנשי שם ידועים, [בעיר לודז ועוד], ואני מעוניין לחקור אחר משפחה זו, אם יש כאן איזה קשר [ואם מישהוא יודע אם יש איזה חוט קשר בין משפחת 'פוזננסקי' למשפחת הה"ק רבי יעקב יצחק החוזה מלובלין זצוק"ל]
[בעיירות קאליש, קולו ובלאשקי והאיזור, ג"כ יש לי ענפי אבות, אבל מצד אחר לגמרי]
אראל כתב:אני מחפש שרשי משפחת 'פוזננסקי' הידועה בפולין, בעיקר מתקופת ת"ק-ת"ר
מזרק טהור כתב:מזרק טהור כתב:אם מישהו יודע על שםמי נקרא בעל "פני יהושע",אשמח שישתף אותי בזה
שיף כתב:מזרק טהור כתב:מזרק טהור כתב:אם מישהו יודע על שםמי נקרא בעל "פני יהושע",אשמח שישתף אותי בזה
הפני יהושע נקרא ע"ש סבו בעל השו"ת פני יהושע ומגיני שלמה וגם שם ספרו נקרא ע"ש ספר סבו
מזרק טהור כתב:שיף כתב:מזרק טהור כתב:מזרק טהור כתב:אם מישהו יודע על שםמי נקרא בעל "פני יהושע",אשמח שישתף אותי בזה
הפני יהושע נקרא ע"ש סבו בעל השו"ת פני יהושע ומגיני שלמה וגם שם ספרו נקרא ע"ש ספר סבו
תודה רבה!
שמו של בעל "מגיני שלמה" היה הרה"ג יהושע העשיל "חריף",הסתכלתי שוב בעץ המשפחה שלי,יתכן שמח"ס "אהבת דוד" שגה,והשם יהושע אכן ע"ש "מגיני שלמה",אך השם יעקב הוא ע"ש אב קדום מצד אמו של הרמ"מ מקוצק זי"ע,(ר' יעקב סג"ל)
ידוע לי שר' דוד מורגנשטרן זי"ע קרוי ע"ש שני סבים קדומים שלו:ר' דוד הלפרין זצ"ל,ור' דוד סג"ל זצ"ל,אביו של דוד היה ר' יעקב,כך שזה תומך בתיאוריה שלי, אבל אני צריך למצוא מידע שיתמוך או ישלול את ההנחה שלי
דשנים ורעננים יהיו כתב:מזרק טהור כתב:שיף כתב:מזרק טהור כתב:מזרק טהור כתב:אם מישהו יודע על שםמי נקרא בעל "פני יהושע",אשמח שישתף אותי בזה
תודה רבה!
שמו של בעל "מגיני שלמה" היה הרה"ג יהושע העשיל "חריף",הסתכלתי שוב בעץ המשפחה שלי,יתכן שמח"ס "אהבת דוד" שגה,והשם יהושע אכן ע"ש "מגיני שלמה",אך השם יעקב הוא ע"ש אב קדום מצד אמו של הרמ"מ מקוצק זי"ע,(ר' יעקב סג"ל)
ידוע לי שר' דוד מורגנשטרן זי"ע קרוי ע"ש שני סבים קדומים שלו:ר' דוד הלפרין זצ"ל,ור' דוד סג"ל זצ"ל,אביו של דוד היה ר' יעקב,כך שזה תומך בתיאוריה שלי, אבל אני צריך למצוא מידע שיתמוך או ישלול את ההנחה שלי
בתחילה נקרא הפני יהושע רק בשם ''יהושע''. השם ''יעקב'' נוסף לו לאחר מחלה.
מאיריחיאלק כתב:מי יכול לפענח האיך היה ר אריה ליבוש שטערן מאונגווהר ז"ל נכד המחבר רבי אליעזר לעבאוויטש זצ"ל
ראה שואה העליונה של דמי קדימה
המפשחה אינם יודעים מזה כלל וכלל
מוכן לשלם על זה !!!!!!!
מיללער כתב:מאיריחיאלק כתב:מי יכול לפענח האיך היה ר אריה ליבוש שטערן מאונגווהר ז"ל נכד המחבר רבי אליעזר לעבאוויטש זצ"ל
ראה שואה העליונה של דמי קדימה
המפשחה אינם יודעים מזה כלל וכלל
מוכן לשלם על זה !!!!!!!
כנראה, נכד המחבר קאי על הבן אלעזר יוסף גיסו של המו"ל דהיינו בעל נכד המחבר
דורש מבקש כתב:מי יודע האם הרב יעקב כהנא זצ"ל בעל מחבר ספר גאון יעקב על עירובין בנו של הרב מברעסטיץ, השאיר צאצאים?
10000 כתב:דורש מבקש כתב:מי יודע האם הרב יעקב כהנא זצ"ל בעל מחבר ספר גאון יעקב על עירובין בנו של הרב מברעסטיץ, השאיר צאצאים?
היו לו (לפחות) שלושה בנים ובת אחת: שלמה זלמן, פרידא, אליהו, שאבל.
מזרק טהור כתב:מחפש את זהות אמו של ר' יונה פרנקל תאומים "הקיקיון דיונה",שהייתה אשת ר' ישעיה תאומים.
לפי ג'ני זו הייתה פייגה חוה תאומים(לבית הורוביץ),אבל זה לא נראה הגיוני,משום שלפי המידע בג'ני ר' ישעיה תאומים הנ"ל נישא לדודתו,אחות אמו רבקה תאומים(לבית הורוביץ)
דוד נ.א. כתב:הערך המחקרי של ג'ני בדברים כאלו כמוהו כאינו, אפילו לא בשביל להקשות קושיות. אנשים עושים שם חיבורים מכל הבא ליד, רבים מהם רחוקים מעולם השושלות הרבניות והמחקר בכלל כמזרח ומערב.
לחי כתב:האם יש מידע למאן דהו
מי היו אחיו של בעל "מגלה עמוקות" ?
או גיסים, אם היו לו.
תודה רבה
מזרק טהור כתב:מחפש מידע לגביי ר' יצחק אייזיק מפערמישל,אשתו הייתה בתו של "בעל מגיני שלמה",אחת מבנותיהם הייתה אשת הגאון ר' אריה לייב תאומים,בנו של הגאון ר' יחזקאל יהושע פייבל תאומים,בנו של ה"קיקיון דיונה"
מצאתי מידע שכתב בן משפחתי ממשפחת ויינגוט וגם מידע נוסף הלקוח מאילנות יוחסין בהם נכתב שר' יצחק אייזיק הנ"ל היה בנו של ר' יהושע לייב,מחבר הספרים "קול שחל" ו"שאגת ארי",והוא היה בנו או נכדו של הב"ח.
לעומת זאת מישהו בג'ני טוען שאני טועה,ור' יצחק אייזיק הנ"ל היה ממשפחת ז"ק,בנו של רבי שמואל שמעלקא ז"ק, אב"ד אוסטראה(מראשי ועד ד ארצות). אני מעוניין לדעת מהי האמת. אודה לכל עזרה/סיוע
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 287 אורחים