הודעהעל ידי אראל » ג' דצמבר 08, 2020 8:18 pm
נולד בראחוב לאביו ר' יעקב צבי, בנו של בעל ליקוטי מהרי"ח רבי ישראל חיים פר"מ מראחוב
מלפני כמה שנים נפטר אחיו המבוגר, ר' ברוך אברהם ז"ל שהשאיר אחריו משפחה גדולה פה
דודו רבי שלמה זלמן פר"מ הרב מראחוב בלוגאנא, אצלו למד זמן מה, אבל איני יודע מתי זה היה
[הרב ר' שמעון ברייש שליט"א משווייץ, בנו של החלק"י, הוא חתן דודו ר' ברוך אברהם הנ"ל, כמדומני אאל"ט]
אמו של הגריח"מ בת ר' מנשה גאלדבערגער אב"ד סטראפקוב, [שהי' ג"כ חותנו של הגה"צ רבי יקותיאל יהודה ראזנבערגער מדיעירעש בעל תורת יקותיאל]
חמיו היה ר' אהרן טייטלבוים מאוהעל, הנודע בשמו 'דער אלטער ר' אהרן', [תשאל לרבך, הוא ודאי הכיר אותו]
גיסו [חתן ר"א הנ"ל] הי' ר' יצחק מאשקאוויטש זצ"ל אב"ד נייטרא, ולהבל"ח, בני ר' אהרן הנ"ל שיחי'
למד בבחרותו ביהמ"ד עליון במאנסי אצל ר' ראובן זצ"ל, יחד עם הרב גינזבורג, והרב יונה פילאפף ועם כל החברה שמה,
הוא שימש בפשטות אצל הה"ק מפאפא
כשהתחתן הי' כבר בחור מבוגר
מה שאני זוכר אותו, הייתי רגיל לשאול ממנו שאלות בהוראה מלפני כ"ה שנים בערך, כשהגעתי לביתו כמעט תמיד, הוצרכתי להמתין זמן רב, כי הי' עומד תור ארוך בחוץ,
ותמיד כשנכנסתי לחדרו מצאתיו עוסק בגפ"ת בעיון במסכתא שהי' לומד ברבים כי היה משמיע שיעור בגפ"ת מדי יום ביומו בביהמ"ד סאטמאר
כמו"כ הייתי רגיל למצוא אותו בלילות, בחנות הספרים 'בית הספר' המפורסם בוומבס"ג, עומד ליד דוכן הספרים החדשים וספר בידו, כי אוהב ספרים גדול היה