יואל הלוי כתב:האם יש למישהו מידע על השו"ב אליהו ארסט - שהיה חי במוסקאווה ונהרג בערך ב1920.
אשתו היתה בתו של הגאון ר' איצילה בלאזר - ור' איצילה בא לבקרם בביתם לששה שבועות.
יש טיפה עליו בספר על ר' איצילה - אני רוצה לדעת עם יש מי שיודע יותר מהקצת שכתוב שם
יואל הלוי כתב:האם יש למישהו מידע על השו"ב אליהו ארסט - שהיה חי במוסקאווה ונהרג בערך ב1920.
יש טיפה עליו בספר על ר' איצילה - אני רוצה לדעת עם יש מי שיודע יותר מהקצת שכתוב שם
רציני כתב:יואל הלוי כתב:האם יש למישהו מידע על השו"ב אליהו ארסט - שהיה חי במוסקאווה ונהרג בערך ב1920.
תשים בחיפוש כאן בפורום: אליהו ארסט. אם הייתי יודע הייתי שם לינק.
הגיונות כתב:מתוך ספר שאני עורך עתה:גצי האמצ'יסלבי מתנגד גמור היה, חריף גדול, מתלמידיו של הוולוז'ינער. חותנו היה חסיד, ומתוך שהיה מסתופף בין חסידים נמשך קמעא-קמעא והתחיל נוסע לליובאוויטש (אם כי אחרי ככלות הכול, בשעת "יחידות" עם הרבי לא היה כובש את יצרו לנהוג כחסיד גמור והיה מקשה בפני הרבי על קושיא חמורה בדברי הרמב"ם).
מישהו יודע לאתר את אותו גצי?
חרסון כתב:הגיונות כתב:מתוך ספר שאני עורך עתה:גצי האמצ'יסלבי מתנגד גמור היה, חריף גדול, מתלמידיו של הוולוז'ינער. חותנו היה חסיד, ומתוך שהיה מסתופף בין חסידים נמשך קמעא-קמעא והתחיל נוסע לליובאוויטש (אם כי אחרי ככלות הכול, בשעת "יחידות" עם הרבי לא היה כובש את יצרו לנהוג כחסיד גמור והיה מקשה בפני הרבי על קושיא חמורה בדברי הרמב"ם).
מישהו יודע לאתר את אותו גצי?
נראה כמו דמיונות של פ.ש.
על קצה הקולמוס כתב:אני מחפש מידע על הגאון רבי מרדכי רוגוב זצ"ל, כל פרט על תולדותיו.
כמו כן האם אכן למד בישיבת מיר בימי צעירותו
כפי שנשמע מהסיפור הבא, שסיפר הרה"צ רבי יוסף אלחנן הרצמאן:
מעשה בהרב מרדכי רוגוב זצ"ל הנקרא סינייער רב, תלמיד מותיקי ישיבת מיר. פעם שאלתי אותו מה כח הדחיפה הי' להיות מתמיד כזה, שהי' מתמיד נורא יוצא מן הכלל, אמר לי שהי' בחבורה במיר והמשגיח רבינו ירוחם זי"ע אמר שיחות לחבורה זו. ופעם אחת הי' זה בחודש אייר שהנצנים נראו בארץ זמן של פריחת אילנות ועשבים, והתחיל לומר לחבורה אני הייתי ברחוב וראיתי שהכל במצב של פריחה, אילנות, עשבים, הכל באמצע גידולו למה אתם אינכם גדלים וככה דפק באגרוף על השלחן.
אלעס וואקסט, אלעס בליט, אלעס שמעקט, פארוואס וואקסט איהר נישט.
פון יענעם קלאפ בין איך געווארן אזא מתמיד עד היום הזה, ער האט ארויסגעקלאפט די עצלות און תירוצים...
ציטרון כתב:היכן אפשר לקרוא על תולדותיו של ר' שכנא צבי, מגיד מישרים בנמירוב ?
האם ישנה סקירה כלשהי על חיבורו "הרי בשמים" ?
אם למישהו יש גישה לספר "קונטרס התשובות החדש" של פרופ' שמואל גליק, אשמח אם יוכל לבדוק האם יש שם משהו על תשובת המחבר לר' נתן מברשאד (? מישהו יודע משהו גם עליו ?), שמובאת באמצע "הרי בשמים" הנ"ל.
ציטרון כתב:תודה מזרק.
אני עם פלאפון בלבד, ללא מחשב, והשימוש באוצר עם הפלאפון - גרוע וחסר תועלת.
לגבי הספר - יש לי אותו בבית. רציתי לדעת סקירות שונות מסביב לתוכנו.
ציטרון כתב:תודה על טרחתך.
שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
https://tablet.otzar.org/book/book.php? ... 7142522512
מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
יתכן(איני בטוח)שמדובר על ר' שלמה הכהן הקרוי "המהרש"ך",בנו של הגאון ר' אברהם הכהן בנו של הגאון ר' נחמן הכהן
חיס כתב:מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
יתכן(איני בטוח)שמדובר על ר' שלמה הכהן הקרוי "המהרש"ך",בנו של הגאון ר' אברהם הכהן בנו של הגאון ר' נחמן הכהן
בספר "אלף מרגלית" מופיע שמותיו של ארבעה בנים של "מהרש"ך" ושם רבי יצחק לא מופיע ...
וגם בהקדמה לשו"ת מהרש"ך החדש (מהדורת זכרון אהרן) מופיע שלשה בנים והשם רבי יצחק לא מופיע...
אראל כתב:אני מחפש מידע על הרה"ח יעקב פינחס פרידמאן שו"ב בצפת (נלב"ע בשנת תשי"ב, כמדומה),
בנו של הרה"ח רבי אלעזר פרידמאן שו"ב בצפת, (מגדולי חסידי רבי אברהם אלימלך מקרלין זצ"ל הי"ד)
"בעיקר אני מחפש אודות משפחתו, אחיו, וצאצאיו,"
מי שיכול להעשיר אותי עליו, בבקשה להתקשר עמי באישית
אראל כתב:אני מחפש מידע על הרה"ח יעקב פינחס פרידמאן שו"ב בצפת (נלב"ע בשנת תשי"ב, כמדומה),
בנו של הרה"ח רבי אלעזר פרידמאן שו"ב בצפת, (מגדולי חסידי רבי אברהם אלימלך מקרלין זצ"ל הי"ד)
"בעיקר אני מחפש אודות משפחתו, אחיו, וצאצאיו,"
מי שיכול להעשיר אותי עליו, בבקשה להתקשר עמי באישית
יבנה כתב:אני ממליץ לך לפנות לנחוניא שהתעניין בכך גם כאן וגם באיוועלט, וכן לפנות למי שכתב את הדפים האלו בג'ני, שברור שיש להם מידע בענין גם אם אינו מדוייק.
אגב בג'ני רשום שהיו לו ב' נשים, שושנה רבקה בת יעקב שפירא, ויענטא בת ישראל אהרן סופר. גם הסתירה לענין פרטי אמו וסבו אינו קושיא דיתכן ששניהם נכונים. אא"כ יש לך מידע אחר.
בעיתון דבר הנ"ל רשומים פרטי ילדיו ואבליו.
מזרק טהור כתב:חיס כתב:מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
בספר "אלף מרגלית" מופיע שמותיו של ארבעה בנים של "מהרש"ך" ושם רבי יצחק לא מופיע ...
וגם בהקדמה לשו"ת מהרש"ך החדש (מהדורת זכרון אהרן) מופיע שלשה בנים והשם רבי יצחק לא מופיע...
יתכן כי הצדק עמך:
חקרתי על הענף הזה מזמן.אם זכור לי נכון היה לו גם בן בשם ר' יצחק,משום שאיני זוכר בוודאות כתבתי שאיני בטוח במידע
שאראש-פאטאק כתב:מזרק טהור כתב:חיס כתב:מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
יתכן כי הצדק עמך:
חקרתי על הענף הזה מזמן.אם זכור לי נכון היה לו גם בן בשם ר' יצחק,משום שאיני זוכר בוודאות כתבתי שאיני בטוח במידע
אם כן יש סיבה שלא נכתב במהרש''ך החדש מבנו או הוא כמו כל טעיתים שבזכרון אהרן?
מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:מזרק טהור כתב:חיס כתב:מזרק טהור כתב:שאראש-פאטאק כתב:האם יש ידוע מי הוא ר' יצחק בן ר' שלמה הכהן מחבר פירוש על איוב
יתכן כי הצדק עמך:
אם כן יש סיבה שלא נכתב במהרש''ך החדש מבנו או הוא כמו כל טעיתים שבזכרון אהרן?
את הענף הזה חקרתי לפני תקופה די ארוכה,אם זכרוני אינו בוגד בי,ר' יצחק היה אחד מבניו(לפי אחד המקורות שמצאתי,לא באלף מרגליות).לגביי אלף מרגליות:אני ניעזר בספר רבות ,מחברו עשה עבודה נפלאה,ואני משוכנע שעשה כל מאמץ לדייק,אך מצאתי בספר גם טעויות ואי דיוקים,בהשוואה למקורות נוספים.(אני משתדל תמיד לבצע הצלבת נתונים)
אראל כתב:יבנה כתב:אני ממליץ לך לפנות לנחוניא שהתעניין בכך גם כאן וגם באיוועלט, וכן לפנות למי שכתב את הדפים האלו בג'ני, שברור שיש להם מידע בענין גם אם אינו מדוייק.
אגב בג'ני רשום שהיו לו ב' נשים, שושנה רבקה בת יעקב שפירא, ויענטא בת ישראל אהרן סופר. גם הסתירה לענין פרטי אמו וסבו אינו קושיא דיתכן ששניהם נכונים. אא"כ יש לך מידע אחר.
בעיתון דבר הנ"ל רשומים פרטי ילדיו ואבליו.
לענין אמו וסבו, בהחלט שיש לי מידע אחר, שכן אביו ר' אלעזר צבי פרידמאן, היה דוד שלי! [הדוד 'ר' לודזשע'], כי אשת ר' אלעזר, [אמו של ר' יעקב פנחס] היתה אחותה של הסבתא שלי! [מרת דבורה הערמאן הי"ד ז"ל], שתיהן בנותיהן של רבי משה יהודה ליב שו"ב, וכנזכר, האגרת בספר 'קדוש ישראל' הנ"ל (ח"ב, בני ברק תשל"ז, פרק כ"ד, מכתב ט"ו, עמ' תר"ד), המדובר המלצה שממליץ הצדיק מוויזניץ, שירש ר' יעקב פנחס את משרת סבו [אבי אמו] רבי משה יהודה ליב ז"ל כשו"ב בצפת
שלחתי הודעה הערה, לעורך הדפים שם בדזשעני, ונראה מה יהי'....
יואל הלוי כתב:יואל הלוי כתב:האם יש למישהו מידע על השו"ב אליהו ארסט - שהיה חי במוסקאווה ונהרג בערך ב1920.
מצאתי כתבה על הרב אליהו ארסט שנכתב בשנת 1940 - 20 שנה מאז שנרצח. מאוד מעניןן
צבי-שפייר כתב:אחד מנכבדי העיר מונקאטש היה רבי גדליה ארענשטיין. רבי גדליה נפטר בשנת תקע"א. הוא היה אחיו של רבי יוסף ארענשטיין ממונקאטש, שהיה חותן הגאון רבי יוסף זלמן עסטרייכער זצ"ל. יוצאי חלציו:
א. נתן נטע
ב. יוסף
ג. יעקב
ד. משה
ה. חתנו וואלף
ו. הנל'ה
ז. שרול
ח. שמואל זנוויל
האם ידוע למישהו עוד פרטים אודות משפחתו?
מבקש חכמה כתב:ר ראובן בר טוב (ראדניצקי)
תחת ידי ספרו ״הלמד ווניקים״ עם ברכת הרב אריה לוין.
אשמח על עוד פרטים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: תולדות ו־ 532 אורחים