הגיונות כתב:וכצאצא אני יכול לספר שאני משום מה כלל לא רשום שם...
אלטנוישול כתב:לדעתי עדכוני שמות מהדור השמיני-תשיעי ואילך הם עניין בעיקר לרשומים עצמם. ואני לא ממעיט בערך הדבר.
אלטנוישול כתב:יש בספר חוסרים רבים. הם מובנים בהחלט נוכח הכלים שעמדו לרשות העורך זצ"ל לפי ארבעים שנה.
ניתן לפלח אותם כך: טעויות בירושה מ"תולדות משפחת הרב מלאדי", משפחות שלא העבירו נתונים בזמנו, טעויות בסדר (דפוס), וגם כמובן סתם טעויות.
בספר שתח"י עשרות רבות של הוספות ותיקונים מהדורות הראשונים. עדכונים בעלי משמעות היסטורית. נתונים שלא היו ידועים בזמנו.
לדעתי עדכוני שמות מהדור השמיני-תשיעי ואילך הם עניין בעיקר לרשומים עצמם. ואני לא ממעיט בערך הדבר.
שלום כתב:הכרתי יהודי מניו יורק בשם "מנחם מענדל שניאורסון" (!) שכל משפחתו הושמטה...
הגיונות כתב:כמדומני שלפני מספר שנים בתשורה לחתונה של אחת המשפחות הקשורות להלפרין יצא לאור חלק קטן מספר הצאצאים במהדורה מחודשת.
להודות ולהלל כתב:האם יש מישהו שיודע איך ר' אלכסנדר סנדר הלוי אפשטיין ז"ל מחברון, בן ר' דוד משה הלוי אפשטיין ז"ל - גזע לצאצאי האדמו"ר הזקן בעל התניא?
אלכסנדר סנדר הלוי אפשטיין - זוגתו מלכה בת ר' שלמה זלמן רבינוביץ
בן ר' דוד משה הלוי אפשטיין - זוגתו העניא בתו של נחום אלכסנדרוב
לבי במערב כתב:הגיונות כתב:כמדומני שלפני מספר שנים בתשורה לחתונה של אחת המשפחות הקשורות להלפרין יצא לאור חלק קטן מספר הצאצאים במהדורה מחודשת.
תשורה משמחת משפחות סגל-הלפרין (ה' טבת ה'תשס"ז). [/rl].
לבי במערב כתב:זוהי אכן המהדורה המחודשת אודותי' דבר כת"ר?
בנוגע לאי-דייקנותה: אין זה בידי כלל, ולא באתי אלא להא'יר ולציין. ופשוט.
לבי במערב כתב:להודות ולהלל כתב:האם יש מישהו שיודע איך ר' אלכסנדר סנדר הלוי אפשטיין ז"ל מחברון, בן ר' דוד משה הלוי אפשטיין ז"ל - גזע לצאצאי האדמו"ר הזקן בעל התניא?
אלכסנדר סנדר הלוי אפשטיין - זוגתו מלכה בת ר' שלמה זלמן רבינוביץ
שמא הוא מצאצאי הר"ר אהרן משקלאוו (אלעכסאנדראוו) חתן כ"ק אדמו"ר האמצעי נ"ע, מבנו ר' שניאור זלמן ז"ל (ראה אג"ק כ"ק אדמו"ר מהוריי"צ נ"ע ח"ב ע' כו).
בסה"ש תרפ"ז ע' 159 נזכר בנו של רש"ז - ר' בער, ואשר בנו של ר' בער - אהרן שמו.
להודות ולהלל כתב:איך מגיע משפחת אפשטיין לר' אהרן משקלאוו?
להודות ולהלל כתב:אלכסנדר סנדר הלוי אפשטיין - זוגתו מלכה בת ר' שלמה זלמן רבינוביץ
לבי במערב כתב:שמא הוא מצאצאי הר"ר אהרן משקלאוו (אלעכסאנדראוו) חתן כ"ק אדמו"ר האמצעי נ"ע . .
איש_ספר כתב:היה בביתי בעבר אחד מבני הגרב"צ פלמן וסיפר לי שאשתו למשפחת ? והם צאצאי בעה"ת. אמרתי ניתי ספר ונחזי, ולא נמצא זכר למשפחה בספר המדובר.
לאור כל האמור אני מכה עתה על חטא, שהשמטת שם המשפחה בספר גרמה לי באותו זמן להאמין שהצדיק אינו מדייק.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 439 אורחים