מ,א,ור כתב:כמדומה שהוא ההדיר את "כתב וחותם" לרעק"א ולא את הדו"ח
תולדות כתב:היה יליד גרמניה.
אחרי השואה למד בישיבתו של הרב בוצ'קו בשווייץ. ומשם הכירותו עם הגראי"ל שטיינמן.
היה חתנו של רבי משה הכהן אילוביצקי מפתח תקווה, ולפנים מקוסובה.
מ,א,ור כתב:והאם הספרים יכנסו לאוצה"ח?
למי מופנות השאלות?סלקא דעתך כתב:שמעתי שלא יצא רעק"א 'כחול' על ב"מ בגלל ההתנגדות לצרף את כו"ח, האם ההתנגדות עכשיו תרד?
איש_ספר כתב:מ,א,ור כתב:והאם הספרים יכנסו לאוצה"ח?למי מופנות השאלות?סלקא דעתך כתב:שמעתי שלא יצא רעק"א 'כחול' על ב"מ בגלל ההתנגדות לצרף את כו"ח, האם ההתנגדות עכשיו תרד?
אפשר להפנות כאן שאלות גם לפקיד הבנק בו יש לי חשבון?
וונדרבר כתב: הג"ר שמואל איינשטיין זצ"ל היה המומחה (בה"א הידיעה) של כתבי הגרע"ק איגר, ובחמישים שנה האחרונות כל מי שהוציא לאור מחידושי הגרעק"א התייעץ איתו או ביקש ממנו לערוך ולהגיה את הכתבים.
הוא הוציא לאור:
א. ליקוט תשובות וחידושים מרבינו עקיבא איגר (בני ברק תשכ"ח)
ב. כתב וחותם דרבי עקיבא איגר (ב"ב תשל"ט) ב' חלקים.
וונדרבר כתב: ג. משפטי רבי עקיבא איגר (ב"ב תשמ"ב).
וונדרבר כתב: ויש עוד ספרים שיצאו לאור ע"י אחרים (ר"ש הירשלר, ור"י שטרן, מלונדון, ועוד) שהוא היה העורך והמגיה, כגון:
אותיות דרבי עקיבא איגר (לונדון תשל"ט)
קונטרס שמונה תשובות למרן הגרעק"א
וכן:
חידושים מרעק"א שבתוך: "וזאת ליהודה" (גרוס)
ס' קושיות עצומות (התייעצו עמו)
וונדרבר כתב: דרך אגב, בסוף ספר ליקוט תשובות וחידושים מרבינו עקיבא איגר (ב"ב תשכ"ח), נדפס קונטרס מחכם אחד (בעילום שם), בשם "אגלי צפון", ובשנים האחרונות התפרסם שהמחבר הוא מורו ורבו הגראי"ל שטיינמן שליט"א.
איש_ספר כתב:מ,א,ור כתב:והאם הספרים יכנסו לאוצה"ח?למי מופנות השאלות?סלקא דעתך כתב:שמעתי שלא יצא רעק"א 'כחול' על ב"מ בגלל ההתנגדות לצרף את כו"ח, האם ההתנגדות עכשיו תרד?
אפשר להפנות כאן שאלות גם לפקיד הבנק בו יש לי חשבון?
הגרח כתב:חתנו הוא הגאון ר חנוך קופמן ממשפחת האחים הגאונים האנגלים מגייסצד.
בן אליהו כתב:השתא דאתינן להכי אני מרשה לעצמי לפנות לכבוד הרב נוטר הכרמים שליט"א בשם כל משתמשי אוצר החכמה לאלפיהם:
במטו מינך, אנא! הפעל את כל כובד השפעתך על כבוד דודך שליט"א שיזכה את אוצר החוכמה בכל תורת רעק"א שזכה להוציא לאור עולם.
מצפה בכליון עיניים לתשובתו הרמתה האם יואיל להטות שכמו ברוב ענוותנותו למשימה חשובה זאת?
עושה חדשות כתב:עדיין לא הזכירו כאן את ה"מופת" על ב' החלקים הקטועים של תש' הרעק"א שצירפם הרב איינשטיין ע"פ חלום.
בכותרת כתוב:
הגאון ר' שמואל איינשטיין זצ"ל מר"י פוניבז' לצעירים
הגרח כתב:חתנו הוא הגאון ר חנוך קופמן
וונדרבר כתב: הג"ר שמואל איינשטיין זצ"ל היה המומחה (בה"א הידיעה) של כתבי הגרע"ק איגר, ובחמישים שנה האחרונות כל מי שהוציא לאור מחידושי הגרעק"א התייעץ איתו או ביקש ממנו לערוך ולהגיה את הכתבים.
וונדרבר כתב:באיזה רצינות וכובד ראש הוא דן עם הסטייפלר זצ"ל ועם עוד גדולים לבירור הספיקות שהתעוררו לו בדרך ההדרת הכתבים.
ליבא לתיובתא כתב:[quote י.ש. רובין כתב]איני יודע אם זה לכבודו.. הוא היה גם קרוב משפחה של החכם הגדול פרופ' אלברט איינשטיין. אני לא יודע איך בדיוק. אם מישהו יכול לברר את זה...
גם ניתן לומר שתואר פניהם היו מאד דומים...
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 293 אורחים