רוח קדים כתב:סרטןו המתעד את ישיבת פוניבז' דליטא, הבנינים, הבחורים, הצוות, וחבורה של הרב זצ"ל משנת תרצ"ב, מתגלגל כעת ברשת. מי יכול להעלות אותו?
תביא מ"מ לאיפוא שזה 'מתגלגל ברשת', ואני אדאג שיעלו אותו.
רוח קדים כתב:סרטןו המתעד את ישיבת פוניבז' דליטא, הבנינים, הבחורים, הצוות, וחבורה של הרב זצ"ל משנת תרצ"ב, מתגלגל כעת ברשת. מי יכול להעלות אותו?
שש משזר כתב:רוח קדים כתב:סרטןו המתעד את ישיבת פוניבז' דליטא, הבנינים, הבחורים, הצוות, וחבורה של הרב זצ"ל משנת תרצ"ב, מתגלגל כעת ברשת. מי יכול להעלות אותו?
שש משזר כתב:רוח קדים כתב:סרטןו המתעד את ישיבת פוניבז' דליטא, הבנינים, הבחורים, הצוות, וחבורה של הרב זצ"ל משנת תרצ"ב, מתגלגל כעת ברשת. מי יכול להעלות אותו?
פנים_אל_פנים כתב:אם לא איכפת לכבודו לפתוח אותו שלא יבקש הרשמה.
אום אני חומה כתב:ב'יתד השבוע' הייתה כתבה יפה על הסרטון. מי שיעלה-יבורך משמים.
נוה הלבנון כתב:א. כעת מבינים את העוצמה של האיכות בסרט מהכנסיה הגדולה!
ב. נראה די מבויים.
ג. מי יודע מי הם הדמויות??
וכמובן תודה!
שטייגעניסט כתב:שמעתי שיש סרטון של החתונה של בת המנחת אלעזר ממונקטש, בין השאר הוא מתראיין למסריט, מאוד מעניין אותי לראות את זה. מי מעלה?
שש משזר כתב:נוה הלבנון כתב:א. כעת מבינים את העוצמה של האיכות בסרט מהכנסיה הגדולה!
ב. נראה די מבויים.
ג. מי יודע מי הם הדמויות??
וכמובן תודה!
גם אני מצטרף.
אות ב' לא נכון. יש המון כאלו סרטונים שלפני השואה, שראיתי ושמסתובבים ברשת. אז ביקרו כמה אמריקנים בעיירות גדולות או חשובות שיהודים התגוררו שם [בדוגמת וארשה, וילנה, קראקא, ביאלסטוק, פונוביז, ועוד הרבה].
שי אבי דוד כתב:אום אני חומה כתב:ב'יתד השבוע' הייתה כתבה יפה על הסרטון. מי שיעלה-יבורך משמים.
נוה הלבנון כתב:מה עם הכשרים?
תודה
יוסף שרייבער כתב:אם כבר הסרטון של המנחת אלעזר הוא מעושה כידוע ליודעים...
שי אבי דוד כתב:שי אבי דוד כתב:אום אני חומה כתב:ב'יתד השבוע' הייתה כתבה יפה על הסרטון. מי שיעלה-יבורך משמים.
תודה לשי אבי דוד על המאמץ לייבא הנה את הכתבה לטובת הציבור. יבורך מפי עליון בכל מילי דמיטב בתוך שאר המורידים
יוסף שרייבער כתב:קיבלתי בקשה לפרט.
לא צריכים להיות איינשטין גדול להבין שהמנחת אלעזר לא בדיוק היה רוצה להופיע בטלוויזיה האמריקאית. אלא שבאו ואמרו לו (ומן הסתם גם שילמו ירקות למי מהמקורבים) שהיהודים באמעריקע רוצים לשמוע 'מסר' ממנו אז הוא צווח לשמור שבת ויהיה להם טוב.
מיותר לציין שהציבור היהודי האמריקאי צופי הטלוויזיה דאז היה אכפת להם פחות מהשלג דאשתקד מה שיש לרבי חסידי ממונקאטש להגיד להם וזה רק היה אמתלא ופתח כדי שיוכלו לצלם החתונה.
יוסף שרייבער כתב:קיבלתי בקשה לפרט.
לא צריכים להיות איינשטין גדול להבין שהמנחת אלעזר לא בדיוק היה רוצה להופיע בטלוויזיה האמריקאית. אלא שבאו ואמרו לו (ומן הסתם גם שילמו ירקות למי מהמקורבים) שהיהודים באמעריקע רוצים לשמוע 'מסר' ממנו אז הוא צווח לשמור שבת ויהיה להם טוב.
מיותר לציין שהציבור היהודי האמריקאי צופי הטלוויזיה דאז היה אכפת להם פחות מהשלג דאשתקד מה שיש לרבי חסידי ממונקאטש להגיד להם וזה רק היה אמתלא ופתח כדי שיוכלו לצלם החתונה.
הוגה ומעיין כתב:יש גם להניח שבזמנים אחרים, שלא לצורך הצילום, לא למדו ולא עמדו בשיעור עם כובעים וחליפות (ועניבות).
ארי כתב:גם אני מצטרף לבקשה: מי יכול להעלות לטובת החסומים את הקליפ של המנח"א זי"ע.
יעקובי כתב:מישהו יודע מאיזו שנה (פחות או יותר) ההסרטה ממונקאטש?
טוב לי כתב:יש גם את הסרט של הרב פרנק זצ"ל ועוד מגדולי ישראל (הרב עובדיה בצעירותו) שהתגלגל ברשת לפני כמה שנים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 70 אורחים