ציבור כתב:אף זה בכלל קבעוני לדורות---
מדמויות בני ברק.
דומני שהנך טועה. הדמות אינה בני-ברקית (כבר ראיתיה אוסף כספים בערים שונים ברחבי הארץ). אאל"ט מקום מגוריו בנחלת הר חב"ד בקרית מלאכי... / אלא ששעות רבות מעבודתו הם באזור ב"ב...
ציבור כתב:אף זה בכלל קבעוני לדורות---
מדמויות בני ברק.
עתניאל בן קנז כתב:ציבור כתב:אף זה בכלל קבעוני לדורות---
מדמויות בני ברק.
דומני שהנך טועה. הדמות אינה בני-ברקית (כבר ראיתיה אוסף כספים בערים שונים ברחבי הארץ). אאל"ט מקום מגוריו בנחלת הר חב"ד בקרית מלאכי... / אלא ששעות רבות מעבודתו הם באזור ב"ב...
קומי_אורי כתב:העליתי בזכורי שני אנשים מוזרים מבני ברק של פעם:
אדם שהיה מכנה את עצמו ח"ץ ב"ן לי"ש, היה מוציא עלון שתקתק בעצמו במכונת כתיבה, ובו כל מיני התחכמויות לשוניות וורטים על הפרשה
בתחתית העמוד היה ה'לוגו' שלו 'נכתב על ידי חץ בן ליש'.
.
ארזי ביתר כתב:אם כבר מדברים על עלונים... היה אחד בב"ב שהיה מוציא עלון בכתב יד, שכל המסגרות בעלון, גם היו מהגיגיו...
קומי_אורי כתב:ומחצ"ק, לחצ"ק אחר
היה יהודי שהיה מסתובב כל צהריים במעלה רחוב פרל מרגלי ההר לראשו וצווח במלא גרונו 'מנחה מנחה מנחה מנחה' כך כמה עשרות פעמים
בזמן שהיה מנין קבוע ומפוצץ בכל מקרה
ואולי מסורת בידו מהחזון איש לעשות כן, ספרו שהיה שכן של החזו"א שהיה גר באיזור פעם
כמדומני שהלה בחיים חיותו ויהיה בריא
אבל כח לצעוק כבר אין לו
והמניין בכל אופן מתקיים..
זלמניו כתב:ר' חיים צבי קורניק ז"ל היה יהודי יקר מאד. בכלל לא תמהוני. יר"ש בצורה מופלגת. בר אוריין ובר אבהן. היתה לו מסי"נ ליידישקייט בצורה שלא כאן המקום לפרט. היה אדם נבון ומשכיל ברמות והכל מלימוד עצמי. החיים לא הטיבו עמו וכך מצא את פרנסתו מכתיבת עיתונו "הצנום והדקיק" שהו"ל מדי חודש ואנשים קנוהו ממנו בשקל. הוא היה מסרב לקחת יותר. ה"עיתון", עמוד פוליו אחד, עסק בענייני השעה והיה בעל אופי ימני על גבול הקיצוני. היתה לו רשימת נצלפים קבועה ובהם אכן סילבי קשת וגם ברנר... מלפנים חתם עצמו בשם ח"צ ק"ר שהיה נוטריקון של שמו, ואח"כ ח"צ בן לי"ש ע"ש אביו ר' לייבל זצ"ל. אגב, הוא כתב פעם קונטרס פובליציסטי בשם שפוך חמתך. א מחי'... היה שמה על הכל, משטיבל הקישון של גור ועד מעללי קרליבך בכותל המערבי.
פעם שאלתיו אם אינו חושש לכתוב נגד השלטון והוא אמר לי שמאז מלכיאל גרינוולד ומשפט קסטנר הם כבר לא מתחילים עם כאלו...
חי בצמצום ובפשטות ותמיד היתה צהלתו בפניו ומילה טובה על לשונו.
זכה לדור ישרים מבורך. ת"ח מופלגים.
אגב, הנוסטלגיה שלנו היא רק מוזרים? זהו?
זלמניו כתב:אגב, הנוסטלגיה שלנו היא רק מוזרים? זהו?
בקרו טלה כתב:על הראשונים אנו מצטערים כנ"ל ועכשיו כתבת את שמו המפורש. תתבייש לך!
זלמניו כתב:אגב, הוא כתב פעם קונטרס פובליציסטי בשם שפוך חמתך. א מחי'... היה שמה על הכל, משטיבל הקישון של גור ועד מעללי קרליבך בכותל המערבי
קומי_אורי כתב:העליתי בזכורי שני אנשים מוזרים מבני ברק של פעם:
חכם באשי כתב:זלמניו,
היש בידך דוגמא מאותו עיתון?
זלמניו כתב:קומי_אורי כתב:העליתי בזכורי שני אנשים מוזרים מבני ברק של פעם:
מעלה בזכורו זה לא בעל אוב?
חכם הרזים כתב:כיון שיצאו כאן להזכיר אנשים שתפסו איזו שהיא צורה שונה מכולם
אעלה אני גם בזכרוני שהיה בירושלים א' שקראו אותו "טומבולוק"
יותר מזה איני זוכר אולי יבוא מישהו שזוכר משהו
ארזי ביתר כתב:חכם הרזים כתב:כיון שיצאו כאן להזכיר אנשים שתפסו איזו שהיא צורה שונה מכולם
אעלה אני גם בזכרוני שהיה בירושלים א' שקראו אותו "טומבולוק"
יותר מזה איני זוכר אולי יבוא מישהו שזוכר משהו
נטיעות כתב:זלמניו כתב:אגב, הוא כתב פעם קונטרס פובליציסטי בשם שפוך חמתך. א מחי'... היה שמה על הכל, משטיבל הקישון של גור ועד מעללי קרליבך בכותל המערבי
אולי אפשר להעלותו להנאת חכמינו שיחיו?
הוה אמינא כתב:ודאי שלר' נוח יש צאצאים חשובים, שמו היה ר' נח לעווי.
הוא היה מכריז על לוויות, ומכאן כינויו.
זלמניו כתב:הוה אמינא כתב:ודאי שלר' נוח יש צאצאים חשובים, שמו היה ר' נח לעווי.
לא מכריז אלא מדביק מודעות.
בקרו טלה כתב:זלמניו כתב:הוה אמינא כתב:ודאי שלר' נוח יש צאצאים חשובים, שמו היה ר' נח לעווי.
לא מכריז אלא מדביק מודעות.
ואולי זאת הי' כוונת הוה אמינא דמכאן כינויו דהיינו קלעפר מלשון מדביק
יענק'ל כתב:היתה בירושלים אשה צדקנית בשם"אסתר רבקה"
החיים לא שפרו עליה אבל היתה צדקנית גדולה
היתה תורמת הרבה לכותל המערבי ועוד
היו צדיקים שקירבוה מאד
כמדומני שהיתה קשורה עם הגרח"פ שיינברג אולי אני טועה
הרבנית רחל סרנא וכן בעלה הגר"ח היו מארחים ואותה ומקרבים אותה
זלמניו כתב:ר' חיים צבי קורניק ז"ל היה יהודי יקר מאד. בכלל לא תמהוני. יר"ש בצורה מופלגת. בר אוריין ובר אבהן. היתה לו מסי"נ ליידישקייט בצורה שלא כאן המקום לפרט. היה אדם נבון ומשכיל ברמות והכל מלימוד עצמי. החיים לא הטיבו עמו וכך מצא את פרנסתו מכתיבת עיתונו "הצנום והדקיק" שהו"ל מדי חודש ואנשים קנוהו ממנו בשקל. [/b]
זלמניו כתב:ר' חיים צבי קורניק ז"ל היה יהודי יקר מאד. בכלל לא תמהוני. יר"ש בצורה מופלגת. בר אוריין ובר אבהן. היתה לו מסי"נ ליידישקייט בצורה שלא כאן המקום לפרט. היה אדם נבון ומשכיל ברמות והכל מלימוד עצמי. החיים לא הטיבו עמו וכך מצא את פרנסתו מכתיבת עיתונו "הצנום והדקיק" שהו"ל מדי חודש ואנשים קנוהו ממנו בשקל. הוא היה מסרב לקחת יותר. ה"עיתון", עמוד פוליו אחד, עסק בענייני השעה והיה בעל אופי ימני על גבול הקיצוני. היתה לו רשימת נצלפים קבועה ובהם אכן סילבי קשת וגם ברנר... מלפנים חתם עצמו בשם ח"צ ק"ר שהיה נוטריקון של שמו, ואח"כ ח"צ בן לי"ש ע"ש אביו ר' לייבל זצ"ל. אגב, הוא כתב פעם קונטרס פובליציסטי בשם שפוך חמתך. א מחי'... היה שמה על הכל, משטיבל הקישון של גור ועד מעללי קרליבך בכותל המערבי.
פעם שאלתיו אם אינו חושש לכתוב נגד השלטון והוא אמר לי שמאז מלכיאל גרינוולד ומשפט קסטנר הם כבר לא מתחילים עם כאלו...
עתניאל בן קנז כתב:זלמניו כתב:ר' חיים צבי קורניק ז"ל היה יהודי יקר מאד. בכלל לא תמהוני. יר"ש בצורה מופלגת. בר אוריין ובר אבהן. היתה לו מסי"נ ליידישקייט בצורה שלא כאן המקום לפרט. היה אדם נבון ומשכיל ברמות והכל מלימוד עצמי. החיים לא הטיבו עמו וכך מצא את פרנסתו מכתיבת עיתונו "הצנום והדקיק" שהו"ל מדי חודש ואנשים קנוהו ממנו בשקל. הוא היה מסרב לקחת יותר. ה"עיתון", עמוד פוליו אחד, עסק בענייני השעה והיה בעל אופי ימני על גבול הקיצוני. היתה לו רשימת נצלפים קבועה ובהם אכן סילבי קשת וגם ברנר... מלפנים חתם עצמו בשם ח"צ ק"ר שהיה נוטריקון של שמו, ואח"כ ח"צ בן לי"ש ע"ש אביו ר' לייבל זצ"ל. אגב, הוא כתב פעם קונטרס פובליציסטי בשם שפוך חמתך. א מחי'... היה שמה על הכל, משטיבל הקישון של גור ועד מעללי קרליבך בכותל המערבי.
הכרתי אותו, ואכן היה יהודי יקר. ויודע ספר. היה גם מה לדבר עמו...
מה אעשה, גם אני ואנשי חוגי, זכינו לא פעם לקיתון של שופכים בתוך עלונו ה'צנום והדקיק', מאחר שהעזנו לצאת באיזה ענין פוליטי נגד התנועה הקדושה... (אוי ואגו"י).
[אגב, הוא היה מפרסם בתדירות, את 'יעקב אלברשטיין' 'הצלם שלנו. [הצלם עדיין פעיל, תושב אשדוד].
ואיזה מסעדה בתל אביב, שבעליה תמיד זיכה אותו עם 'קציץ' בשר.].
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 145 אורחים