אחד המטוסים אותו ניסו לחטוף היה של אלעל. הטייס, הכלכל, איש הבטחון והנוסעים פעלו בתושיה והצליחו למנוע את החטיפה. כך נתפסו חלק מן החוטפים, וביניהם ליילה חאלד. לאחר מספר שבועות, במהלכם השתלט חוסיין על מוקדי הפעילות של אש״פ בארצו והרג אלפים (ספטמבר השחור; שנסיבותיו והתנהלותו קשורים בגורמים כלל אזוריים, ובכללם ישראל), התקפלו החוטפים והושגה עיסקה בה הוחלפו כמה עשרות בני הערובה (שנחטפו ממטוסים אחרים באותו ארוע) בליילה חאלד ועוד שלשה מחבליםהוה אמינא כתב:איך שוחחרו החטופים? בפעולה צבאית? ישראל היתה מעורבת בזה?
ברזילי כתב:אחד המטוסים אותו ניסו לחטוף היה של אלעל. הטייס, הכלכל, איש הבטחון והנוסעים פעלו בתושיה והצליחו למנוע את החטיפה. כך נתפסו חלק מן החוטפים, וביניהם ליילה חאלד. לאחר מספר שבועות, במהלכם השתלט חוסיין על מוקדי הפעילות של אש״פ בארצו והרג אלפים (ספטמבר השחור; שנסיבותיו והתנהלותו קשורים בגורמים כלל אזוריים, ובכללם ישראל), התקפלו החוטפים והושגה עיסקה בה הוחלפו כמה עשרות בני הערובה (שנחטפו ממטוסים אחרים באותו ארוע) בליילה חאלד ועוד שלשה מחבלים
ברזילי כתב:לא הכרת הטוב כלפי שמיא חמירא להו, אלא כפירה בטובת חברו קיל להו, וכל הכופר וכו'
ברזילי כתב:נשמט בטעות מהודעתך: תרשה לי בס"ד לחשוב בס"ד הפוך על אלו וכו'
ברזילי כתב:אם יש טעם להקפיד ולומר בס"ד אחרי כל פועל בכל משפט (ולענ"ד אין, כנרמז בתיבה האישית) זה על פעלים בגוף ראשון, וכמו שמצינו שאמר יעקב אבינו ע"ה בקברי אשר כריתי לי בס"ד שמה תקברני, ובשאר מקומות.
לפיכך, כמדומה לי שאין ברישא אלא מה שבסיפא. לא הכרת הטוב כלפי שמיא חמירא להו, אלא כפירה בטובת חברו קיל להו, וכל הכופר וכו'
לייבעדיג יענקל כתב:
יש מכתב נפלא של הגה"צ ר' שלמה וולבה המשיב לשאלה האם צריך לחוש הכרת הטוב לביטוח לאומי. איני זוכר את לשונו בדיוק, אולם הוא כותב שם שהוא מבין שהשואלים התעלו מאוד במידת הכרת הטוב, וכבר הורגלו להכיר טובה על כל דבר לנשותיהם, לנהג האוטובוס המסיע אותם, לדוור המביא להם מכתבים ולעוד הרבה המטיבים עמהם (חבל שאיני זוכר את פירוטו של רש"ו), ועתה נותר להם רק לברר האם צריכים להודות לביטו"ל. וממשיך רש"ו שאם עדיין אין זה כך ציונות יש כאן ולא הכרת הטוב (המכתב נדפס בקונטרס אגרות של רש"ו שפרטיו המדויקים אינם זכורים לי.
אכיר טובה למי שימצא את המכתב ויעלהו לכאן).
שמואל_הקטן כתב:
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 86 אורחים