היום י"ב כסליו, יומא דהילולא של הצדיק הקדוש רבי אברהם דוב מאווריטש זי"ע, בעל הספר בת עין.
אודות שמו המיוחד של הספר, מובא בהקדמה שכתב אחיינו, כי אחד מתלמידיו מוה"ר ישראל מפאלטישאן נטל את הכתבים על דעת עצמו והביאם לפני רבו של הבת עין, ה"ה הרה"ק ר"מ מטשרנוביל זי"ע, שהורה להדפיסם ואף הציע לקרוא את שם הספר "תולדות אד"ם", שזה ר"ת אברהם דב מאווריטש.
להלן המשך המעשה המצוטט מתוך הקדמתו: "וכאשר שמע הר"י ז"ל דברי קודש מפורש יוצא מפי קדשו, לא אחר מלהודיע דבר זה ע"י מכתבו אל הקודש פנימה, לד"ז אדמו"ר הצדיק הק' בעהמ"ח זי"ע. ובבוא מכתב זה אל דו"ז הצדיק הק' בעהמ"ה זי"ע נתעטף ברוב ענותנותו, באמרו: אם כי מעולם לא עלה בדעתי להדפיסו, אולם אחרי שכן גזר דעת רצון הצדיק האלהי וכו' מו"ה מרדכי זלה"ה זי"ע, מי יבא אחר המלך - מאן מלכי רבנן, לבטל ח"ו רצון יריאיו. וכן השיב במכתבו להר"י ז"ל... גם אמר אם הייתי יודע זאת מלפנים את רצון הצדיק הק' מ' מרדכי זלה"ה אשר גם שמו ישתתף בהספר הזה, בוודאי הייתי עושה רצון קדשו, מה אעשה כי כבר קראתיו בשם אשר הי' אתי בכתובים "בת עין" כי כן עולה הגי' של שמי אברהם דוב בער. ועוד טעם אחר אמר בפיו הק' ונשכח ממני".
אמנם תמה הייתי, הגם כי שמו מרומז בגמיטריא הלזו, מה המשמעות של שם הספר מלבד הגימטריא? על פניו זה נראה שם חסר משמעות, ועד כמה שניסיתי לבדוק ולחפש, לא מצאתי התייחסות לשם "בת עין", שכולו אמור דרשונו. מלבד זאת, הוא כותב שלא עלה בדעתו להדפיסו, אם כן אמאי כבר הספיק לקרוא לו שם, ועד כדי כך שאף לא הסכים להחליפו לשם שהציע רבו.