מותיב ומפרק כתב:שמעתי כמה פעמים שקבלה היא בבית משפחת ר' זלמן סורוצקין שהם צאצאי רבי לייב שרה'ס, וע"ש זה השם "סורוצקין" כלומר שרה'ס קינד.
גוראריה כתב:מותיב ומפרק כתב:שמעתי כמה פעמים שקבלה היא בבית משפחת ר' זלמן סורוצקין שהם צאצאי רבי לייב שרה'ס, וע"ש זה השם "סורוצקין" כלומר שרה'ס קינד.
על ר' לייב שרה'ס נכתב רבות. יבואו המומחים וירחיבו.
אוסיף ב' נקודות.
א. רבי יואל שורין זצ"ל, "העילוי מפולטבה" וראש ישיבת "אור תורה" בזוועהיל שהרים את קרן התורה בווהלין, היה נכד לר"ל שרה'ס וזה מקור השם 'שורין'. צריך לברר אם השורינים דימינו ג"כ.
ב. הרבי מליובאוויטש זי"ע טען כהשערה, שכל עוד לא ידוע לנו אחרת צ"ל שרבי לייב שרה'ס ורבי לייב הסבא משפולי חד הם. לאחרונה ממש ראיתי, עפ"י תגליות חדשות [איני זוכר היכן,אולי בפורום?...] שאכן תרי נינהו, אבל היו בני דודים ממדרגה ראשונה.
נושא ספרים כתב:היה בירושלים יהודי בשם הרב הגר אדמו"ר מזאבלטוב, שנפטר לאחרונה, הוא היה מצאצאיו של הרה"ק הנ"ל.
לגבי ההשערה של שהשיפאלער זיידע והרה"ק ר' לייב שרה'ס חד הם, מוטב שלא להרחיב הדיבור מפני כבודו של אדמו"ר מליובביטש זיע"א.
יש ספר על השיפאלער שכתב חסיד סערט ויז'ניץ מחיפה וי"ל ע"י מכון שם עולם ואחשבה שגם שם עוסק בביטול השערה מוזרה זו
גוראריה כתב:מותיב ומפרק כתב:שמעתי כמה פעמים שקבלה היא בבית משפחת ר' זלמן סורוצקין שהם צאצאי רבי לייב שרה'ס, וע"ש זה השם "סורוצקין" כלומר שרה'ס קינד.
על ר' לייב שרה'ס נכתב רבות. יבואו המומחים וירחיבו.
אוסיף ב' נקודות.
א. רבי יואל שורין זצ"ל, "העילוי מפולטבה" וראש ישיבת "אור תורה" בזוועהיל שהרים את קרן התורה בווהלין, היה נכד לר"ל שרה'ס וזה מקור השם 'שורין'. צריך לברר אם השורינים דימינו ג"כ.
ב. הרבי מליובאוויטש זי"ע טען כהשערה, שכל עוד לא ידוע לנו אחרת צ"ל שרבי לייב שרה'ס ורבי לייב הסבא משפולי חד הם. לאחרונה ממש ראיתי, עפ"י תגליות חדשות [איני זוכר היכן,אולי בפורום?...] שאכן תרי נינהו, אבל היו בני דודים ממדרגה ראשונה.
ישבב הסופר כתב:שמעתי אומרים שאיל-ההון 'ג'ורג' סורוס הוא נכד הרה"ק רל"ש זיע"א בן אחר בן.
ביררתי ונושעתי... כתב:בעזה"י
ברצוני אני הק' לברר אצל חברי הפאראם שליט"א וגם להיוושע על ידיהם בידיעות שאני זקוק להם.
מי היה ר' לייב שרה'ס?
מה יודעים היום עליו?
ומה המקורות לכל הידיעות שיבואו כאן?
וגם אם היו ידוע שמות של יוצאי חלצי הצדיק הזה?
או אם יש לנו עמנו כיום החיים אתנו מיוצאי חלציו?
תזכו לרוב נחת
ותשואות חן חן
ובעזה"י אקווה שיוכל אנכי להודיע כאן "ביררתי ונושעתי...".
דובנא כתב:עמיתי הרה"ח ר' מאיר יחיאל וואלקין מחסידי גור באשדוד מנכ"ל רשת "בול בשבילך" אמר לי פעם שסבו הגאון ר' אהרן וואלקין בעל ה"זקן אהרן" זצוק"ל הי"ד היה מיוצאי חלציו של הרה"ק רבי לייב שרה'ס זיע"א.
הבונה כתב:לבר ששת
גבורת ארי: לפי המופיע בקטלוגים, כנראה חיברו הר"ר מרגליות, עוסק ברה"ק ר' לייב שרה'ס.
על הרה"ק משפאלי יש ספר מר' יודל רוזנברג תפארת מהרא"ל, מי שרוצה יאמין לכל המסופר שם.
מעיין כתב:באיזה מהדורא אשכנזית או לה"ק?
ביררתי ונושעתי... כתב:בעזה"י
ברצוני אני הק' לברר אצל חברי הפאראם שליט"א וגם להיוושע על ידיהם בידיעות שאני זקוק להם.
מי היה ר' לייב שרה'ס?
מה יודעים היום עליו?
ומה המקורות לכל הידיעות שיבואו כאן?
וגם אם היו ידוע שמות של יוצאי חלצי הצדיק הזה?
או אם יש לנו עמנו כיום החיים אתנו מיוצאי חלציו?
תזכו לרוב נחת
ותשואות חן חן
ובעזה"י אקווה שיוכל אנכי להודיע כאן "ביררתי ונושעתי...".
אדג כתב:על שאלה א' וב' נסוב דיון (כאן, וכתבתי מעט אף בבלוג הנכבד 'תולדות' בעניין זה בתגובה).
גוראריה כתב:נושא ספרים כתב:לגבי ההשערה של שהשיפאלער זיידע והרה"ק ר' לייב שרה'ס חד הם, מוטב שלא להרחיב הדיבור מפני כבודו של אדמו"ר מליובביטש זיע"א.
יש ספר על השיפאלער שכתב חסיד סערט ויז'ניץ מחיפה וי"ל ע"י מכון שם עולם ואחשבה שגם שם עוסק בביטול השערה מוזרה זו
הרבי מליובאוויטש מלכתחילה העלה אפשרות זו כהשערה בלבד, כל עוד לא יתברר אחרת.
משנתברר - אזי הרי הוא בזה כמי שלא אמר כלום.
הבונה כתב:על הרה"ק משפאלי יש ספר מר' יודל רוזנברג תפארת מהרא"ל, מי שרוצה יאמין לכל המסופר שם.
שבטיישראל כתב:גוראריה כתב:נושא ספרים כתב:לגבי ההשערה של שהשיפאלער זיידע והרה"ק ר' לייב שרה'ס חד הם, מוטב שלא להרחיב הדיבור מפני כבודו של אדמו"ר מליובביטש זיע"א.
הרבי מליובאוויטש מלכתחילה העלה אפשרות זו כהשערה בלבד, כל עוד לא יתברר אחרת.
משנתברר - אזי הרי הוא בזה כמי שלא אמר כלום.
מעניין, ומה תאמר על הזיוף החרסונית שלאחר שכבר נתברר כיום בלתי שום ספק שה"גניזה" הינו מזוייף לגמרי, האם גם עכשיו תאמר שהריי"ץ "לא אמר כלום" ?!
דראל כתב:דובנא כתב:עמיתי הרה"ח ר' מאיר יחיאל וואלקין מחסידי גור באשדוד מנכ"ל רשת "בול בשבילך" אמר לי פעם שסבו הגאון ר' אהרן וואלקין בעל ה"זקן אהרן" זצוק"ל הי"ד היה מיוצאי חלציו של הרה"ק רבי לייב שרה'ס זיע"א.
יש לתקן. הרב וואלקין הי"ד נשא את אחותו של הרב סורוצקין. כלומר, אולי עמיתך הוא מצאצאי ר' לייב שרה'ס, אך לא סבו.
ישבב הסופר כתב:שמעתי אומרים שאיל-ההון 'ג'ורג' סורוס הוא נכד הרה"ק רל"ש זיע"א בן אחר בן.
מיללער כתב:דראל כתב:דובנא כתב:עמיתי הרה"ח ר' מאיר יחיאל וואלקין מחסידי גור באשדוד מנכ"ל רשת "בול בשבילך" אמר לי פעם שסבו הגאון ר' אהרן וואלקין בעל ה"זקן אהרן" זצוק"ל הי"ד היה מיוצאי חלציו של הרה"ק רבי לייב שרה'ס זיע"א.
יש לתקן. הרב וואלקין הי"ד נשא את אחותו של הרב סורוצקין. כלומר, אולי עמיתך הוא מצאצאי ר' לייב שרה'ס, אך לא סבו.
בנו של ר' הזקן אהרן הי"ד היה ר' שמואל וואלקין מלאקאטש אב"ד קהל עדת יראים - בית אהרן בברוקלין, מכתבים ממנו באוסף בלוך:
http://www.archive.org/stream/chaimbloc ... 9/mode/1up
איילער כתב:בצורה די מקיפה עמד על תולדותיו אחד ב'פרד"ס חב"ד' גליון 19 (ישנו ברשת)
ישבב הסופר כתב:באמרי פנחס מובאים כמה דברי תורה בשם רבי מרדכי שרה'ס מקאריץ, אחי רבי לייב שרה'ס, מתלמידי רבי פנחס מקאריץ.
יש למישהו פרטים אודותיו?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 539 אורחים