עמוד 1 מתוך 1

המנהג שאין אדם שוחט ובודק לעצמו, היכן נהג?

פורסם: ב' מאי 15, 2023 11:09 pm
על ידי איש_ספר
כתב מרן בשו"ע יור"ד יח יח:
הטבח צריך שיטול שכר מן הטרפות כמו מן הכשרות.


וכתב עליו רמ"א:
הגה: שלא יבא להקל להכשיר כדי לקבל שכרו מן הכשרות (ב"י בשם ריב"ש); ולכן נהגו בקצת מקומות שאין אדם שוחט ובודק לעצמו, אלא אותן הממונים מן הקהל. (והיינו כשמוכר לאחרים, ולא כששוחט לצורך אכילתו, כ"כ רוב האחרונים).


האם המנהג היה ידוע גם אצל ספרדים?

ראיתי בתבואות שמ"ש של הרב משאש שנבוך בזה

מאידך בשאלה שבשו"ת אהלי יעקב למהריק"ש סי' נד כתוב
האידנא דנהגו בכל תפוצות ישראל להעמיד בודקין מומחין על הטבחים ואינם שוחטים ומוכרים לעצמם


לא הצלחתי למצוא באוצר דברים ברורים.