1. המנהג לאכול מאכלי חלב בחג השבועות. יש בזה הרבה טעמים כידוע. עלה ברעיוני טעם מאוד פשוט: היות ובחג השבועות כולי עלמא מודים דבעינן נמי לכם (ראה פסחים סח, ב וגם להלכה בעניין תענית חלום - מובא בשו"ע הרב סימן תצד יח, ועוד) "וצריך לאכול ולשמוח בו להראות שנוח ומקובל לישראל יום שניתנה בו תורה", לכן מוסיפים עוד סוג תבשיל נוסף על מה שיש כבר בשבתות וחגים. והיות ובשבת וחג כבר אוכלים גם בשר וגם דגים, אם כן מה שאפשר להוסיף עוד אוכל חשוב זה מאכלי חלב.
2. דמי חנוכה. גם בזה עלה ברעיוני טעם מאוד פשוט: היות ונאמר "אורך ימים בימינה בשמאלה אושר וכבוד", ובחנוכה הרי יש הדגשה מיוחדת בעניין השמאל: "מזוזה מימין ונר חנוכה משמאל", לכן עושים מנהג מיוחד הקשור עם עניין השמאל "בשמאלה עושר וכבוד", ונותנים דמי חנוכה שהילדים יוכלו לתת לצדקה או להזכיר על עניין צדקה, או שמלכתחילה דמי חנוכה מיועדים בעיקרם לילדים ונערים עניים. או זכרון לעושר שיש על ידי לימוד התורה "בשמאלה עושר וכבוד".
אני פונה בזה לכל הקוראים אולי מה שכתבתי כבר נמצא בספרים.