מצה כשירה לפסח מגידולי חמץ?
פורסם: ה' מרץ 11, 2021 2:56 pm
כתב במשנה ברורה סי' תמ"ג סקי"ז:
"כתב ח"י דגן שנתחמץ ועבר עליו הפסח ונזרע גדוליו מותרין דגדולין הוי כחליפין, ובספר מקור חיים חולק עליו ודעתו דגדולין גרע מחליפין ולכו"ע אסור ועיין בתשובת ח"ס או"ח סימן ק"ד" עכ"ל.
ואני בשאלתי:
במקרה שמשתמשים למצות בקמח חיטה שגודלה בארץ, האם בודקים אצל החקלאי, שזרע וגידל את החיטה למצות, שאכן זרע את שדהו בזרעי חיטה שנמכרו במכירת חמץ?
והרי, לדוגמא, איכא למיחש ל"מצומחין", וכפי שכתב בשעה"צ סי' סי' תנ"ג ס"ק כ"ה, "דרוב דגן מצוי בהם קצת מצומחים".
ומה יעשו אלה שמחמירים שלא להשתמש בחמץ שנמכר?
"כתב ח"י דגן שנתחמץ ועבר עליו הפסח ונזרע גדוליו מותרין דגדולין הוי כחליפין, ובספר מקור חיים חולק עליו ודעתו דגדולין גרע מחליפין ולכו"ע אסור ועיין בתשובת ח"ס או"ח סימן ק"ד" עכ"ל.
ואני בשאלתי:
במקרה שמשתמשים למצות בקמח חיטה שגודלה בארץ, האם בודקים אצל החקלאי, שזרע וגידל את החיטה למצות, שאכן זרע את שדהו בזרעי חיטה שנמכרו במכירת חמץ?
והרי, לדוגמא, איכא למיחש ל"מצומחין", וכפי שכתב בשעה"צ סי' סי' תנ"ג ס"ק כ"ה, "דרוב דגן מצוי בהם קצת מצומחים".
ומה יעשו אלה שמחמירים שלא להשתמש בחמץ שנמכר?