עמוד 1 מתוך 1
נותן טעם לפגם
פורסם: ה' דצמבר 31, 2020 11:11 pm
על ידי עני בן פחמא
מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.
שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.
Re: נותן טעם לפגם
פורסם: ו' ינואר 01, 2021 9:12 am
על ידי HaimL
האם לא ניתן להסתמך בזה על טעימת קפילא, היכן שהוא אומר שהטעם פגום, נקרא לזה נטל"פ?
Re: נותן טעם לפגם
פורסם: ו' ינואר 01, 2021 11:17 am
על ידי לכשיבקע
עני בן פחמא כתב:מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.
שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.
לכאורה מהרשב"א בתורת הבית שנתבאר בסי' קג ס''ב מבואר דהוי לפגם. כיון שהטעם פגום. אטו כרוכלא נמנה וניזיל?
Re: נותן טעם לפגם
פורסם: ש' ינואר 02, 2021 6:17 pm
על ידי עני בן פחמא
לכשיבקע כתב:עני בן פחמא כתב:מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.
שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.
לכאורה מהרשב"א בתורת הבית שנתבאר בסי' קג ס''ב מבואר דהוי לפגם. כיון שהטעם פגום. אטו כרוכלא נמנה וניזיל?
השאלה היא האם זה כ"כ פשוט בעיניך כי כל הדברים שמניתי הם נטל"פ, מישהו נתן לי מתכון להכין סלומון עם מיונז וקטשופ, זה לא נקרא נטל"פ? ומה הדין יין בסלט? אני בטוח שיש אנשים שאוהבים, האם הולכים לפי הרוב? אני שואל כי זה נפק"מ עצומה למשל במי שבישל חביתה וקפץ מהסיר הבשרי בשר שהתבשל עם יין, האם זה נקרא נטל"פ וא"צ שישים?