מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

שימוש במדיח כלים בשרי לכלים חלביים בתכנית של 30 מעלות.

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
מלא מדע
הודעות: 50
הצטרף: ד' ינואר 18, 2017 9:04 pm

שימוש במדיח כלים בשרי לכלים חלביים בתכנית של 30 מעלות.

הודעהעל ידי מלא מדע » ש' אוקטובר 30, 2021 10:19 pm

כנודע נחלקו הפוסקים האם מותר להשתמש במדיח כלים אחד להדחת כלים חלבי/בשרי יחד או בנפרד, ברשת אחת או ברשתות נפרדות, כנודע להיתר דעת האגר"מ בזה והגר"ע יוסף.
ברם ברוב בתי ישראל הכשרים נהגינן לחומרא שלא להדיח כלים חלביים במדיח בשרי, וכך אני נוהג.
והנה את כלי האכילה צלחות וכדומה אני נוהג להדיח בתכנית מהירה של 30 מעלות, שהוא הרבה פחות משיעור יד סולדת בו לכל הדעות, ולפיכך אמרתי בליבי שאין כל עילה בכגון זה שלא להדיח כלים חלביים בתכנית זו.
האם הנ"ל נכון וישר, או שעדיין יש למצוא בזה טעם לפגם?

חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 53 אורחים