כנודע נחלקו הפוסקים האם מותר להשתמש במדיח כלים אחד להדחת כלים חלבי/בשרי יחד או בנפרד, ברשת אחת או ברשתות נפרדות, כנודע להיתר דעת האגר"מ בזה והגר"ע יוסף.
ברם ברוב בתי ישראל הכשרים נהגינן לחומרא שלא להדיח כלים חלביים במדיח בשרי, וכך אני נוהג.
והנה את כלי האכילה צלחות וכדומה אני נוהג להדיח בתכנית מהירה של 30 מעלות, שהוא הרבה פחות משיעור יד סולדת בו לכל הדעות, ולפיכך אמרתי בליבי שאין כל עילה בכגון זה שלא להדיח כלים חלביים בתכנית זו.
האם הנ"ל נכון וישר, או שעדיין יש למצוא בזה טעם לפגם?